A legmagasabb színvonalú orvosi ellátás, várakozás nélkül a CMed-ben!

Cmed Legmagasabb Szinvonalu Orvosi Ellatas 1

Előző cikkünkben részletesen ismertettük a betegségek felismeréséhez és a szűrővizsgálatok elvégzéséhez elengedhetetlen, a CMed-ben elérhető laborvizsgálatokat. A diagnosztizáláshoz vezető következő lépés a legtöbb esetben valamilyen képalkotó diagnosztikai eljárás, melyekről most részletesen is szót ejtünk.

Ezek a fájdalommentes, jellemzően bárki számára elérhető vizsgálatok segítenek az orvosok számára azonosítani és diagnosztizálni olyan egészségügyi problémákat, mint például daganatok, sérülések, gyulladások vagy egyéb kóros elváltozások. A pontos diagnózis felállításával elkezdhető a megfelelő kezelés, így a képalkotó diagnosztikai vizsgálatoknak nagy szerepük van a betegségek korai felismerésében és ezáltal a gyorsabb gyógyulás elősegítésében.

A CMed Magánklinikán elérhető, különböző módszereken és elveken működő ultrahang, röntgen és MRI mindegyikének megvan a maga sajátos szerepe és előnye az orvosi diagnosztikában.

A legmodernebb eszközparkkal végezzük az MRI vizsgálatokat!

Az MRI vizsgálat teljesen fájdalommentes és veszélytelen, mellékhatása jelenleg nem ismert. Segítségével olyan betegségek is kimutathatók, amelyek röntgennel nem vizsgálhatók. Ajánlott izületi- és gerincproblémák, valamint egyéb mozgásszervi panaszok diagnosztizálására. Székesfehérvári magánklinikánkon elérhető a koponya MRI vizsgálat is, amely az oly sokakat érintő fejfájás, fülcsengés, esetleges látásromlás esetén javasolt diagnosztikai lehetőség. A hazánkban elérhető legmodernebb gép egyikével dolgozunk. A vizsgálat elvégzését követően 72 órán belül írásos lelet áll rendelkezésre és a képanyagot is azonnal a Páciens rendelkezésére bocsátjuk.

Cmed Legmagasabb Szinvonalu Orvosi Ellatas 2

Gyakorta kapunk kérdést a kontrasztanyag alkalmazása kapcsán. Fontos megjegyezni, hogy kontrasztanyag adása nem szükséges minden egyes MRI során, ugyanakkor a szakorvos  egyéni mérlegelés alapján dönti el, hogy az adott betegség, panasz kivizsgálása indokolja-e használatát.

“Fejér megye legfontosabb mozgásszervi központjaként bármely izület vizsgálata elérhető a Páciensek számára MRi segítségével.” – mondta el Dr. Zsiga György radiológus szakorvosunk, akinek részletes ismertetőjét a széles spektrumú MRi vizsgálatok menetéről ide kattintva tekintheti meg.

Fájdalommentes és bárki számára elérhető- az ultrahang

Az ultrahang nagy előnye, hogy sugárterheléssel nem jár, így kortól és nemtől függetlenül bárki számára elérhető és korlátlan számban ismételhető. Az ultrahang elsősorban hasi, -nyaki, ízületi és lágyrészek vizsgálatára, valamint duplex doppler vizsgálatokra alkalmas. 50 év felett panaszmentesség esetén is érdemes évente egyszer elvégeztetni a szükséges – nőknél a méh és petefészek, férfiaknál a prosztata-, valamint a pajzsmirigy ultrahangvizsgálatokat.

Milyen panaszok esetén érdemes ezt a diagnosztikai eljárást választani?

 • Hasi, alhasi, kismedencei panaszok esetén.
 • Nyaki és egyéb lágyrész elváltozás gyanújakor.
 • Sportsérülések, gyulladásos betegségek, folyadékgyülem jelentkezésekor.
 • A CMed-ben lehetőséget biztosítunk a nők számára emlő, férfiaknak pedig a herék ultrahangvizsgálatára is.

Az UH vizsgálatokról bővebben Dr. Mohácsi Anikó radiológus szakorvosunk mesél ebben a videóban. A részletes árlistát pedig weboldalunkon érheti el.

Röntgen vizsgálatok a CMed Magánklinikán

Gépparkunk– egy a térségben is kiemelkedő– Toshiba direkt digitális röntgen készülékből és tartozékaiból áll, ami a jobb képminőség biztosítása mellett, nem elhanyagolható tényezőként a sugárdózist is csökkenti.

Milyen panaszokkal javasolt  a röntgenvizsgálat?

A CMed Magánklinikán mellkas- és mozgásszervi röntgen igénybevételére van lehetőség.

Mellkasröntgent munkaegészségügyi (szűrő) céllal vagy belgyógyászati, pulmonológiai, háziorvosi javaslattal végzünk.

Mozgásszervi röntgennel a gerincoszlop és végtagokról készíthetők felvételek a következő célokból:

 • reumatológiai
 • traumatológiai
 • belgyógyászati
 • ortopédiai
 • munkaegészségügyi

Miben rejlik a CMed Magánklinika diagnosztikai vizsgálatainak előnye?

 • Sem az egészségünk fontossága, sem pedig rohanó életvitelünk nem engedi, hogy egy vizsgálatra hónapokat várjunk. Klinikánk minimális előjegyzési idővel, az Ön igényeihez igazodva a lehetőségeink szerint a legrugalmasabban biztosít időpontot bármely diagnosztikai vizsgálatra.
 • Kedvező ár-érték arányú szolgáltatásaink megfizethető áron érhetők el.
 • Biztos kezekben lesz a tapasztalt, magas szakértelemmel rendelkező orvosok és szakasszisztensek segítségével.
 • Beutaló nélkül is fogadjuk Önt! Szakorvosi javaslat nélkül, az Ön által elmondott panaszok alapján végezzük el a szükséges diagnosztikai vizsgálatot.
 • A CMed Magánklinikán kellemes környezetben, kényelemmel és modern eszközökkel várjuk.

Elsődleges célunk Pácienseink egyéni igényeinek figyelembe vétele, mindent megteszünk, hogy Ön komfortosan érezze magát nálunk!

Szeretné igénybe venni diagnosztikai szolgáltatásainkat?

Kattintson ide az online Időpontfoglaláshoz:

Online időpontfoglalás

Kollégáink telefonon és e-mail-ben is készséggel állnak rendelkezésére:
Telefon: +36 22 200 664
E-mail: info@cmed.hu