A gyógytorna az egyik legősibb terápiás ág, melyet a megelőzésben, a gyógyításban, valamint az utóbbi időben a rekreációban és a rehabilitációban is egyaránt alkalmaznak. A gyógytorna nagyon fontos szerepet játszik a műtétek, balesetek és sportsérülések utáni rehabilitációs időszakban. A gyógytorna rendszeres alkalmazása erősíti az izmokat, biztosítva az ízületek stabilitását.

McKenzie-módszer
A McKenzie-módszer elsősorban a gerincproblémák sikeres kezeléséről és a sérvműtét megelőzéséről ismert terápia, de hatékonyan alkalmazható nyak-, váll-, végtagi-, derékfájdalmak esetén. A módszer alapos vizsgálaton alapul, és e vizsgálat eredményére épül az adott páciensre szabott kezelés. A módszer hatékonyan kezeli a kisugárzó fájdalmakat. A kezelés során a terapeuta a megfelelően beállított mozdulatokkal segít elérni, hogy a fájdalom egyre kevésbé sugározzon ki a végtagokba. Ha ez sikerül, akkor ígéretessé válik a további kezelés a fájdalom teljes megszüntetéséig. A terapeuta megtanít a fájdalom kezelésére és megelőzésére is. A módszer fontosnak tartja a helyes tartás (ülés, állás) és a gerinckímélő mozdulatok megtanítását.

Schroth terápia
A Schroth-módszert a tartáshibák, a scoliosis (gerincferdülés) és a Scheuermann-betegség háromdimenziós korrekciójára, illetve különböző gerincfájdalmak kezelésére alkalmazzák.  A Schroth-módszer célja a gerinc maximális aktív nyújtásával annak felegyenesítése, háromdimenziós forgató légzéssel a törzs visszaforgatása középre, valamint a korrigált testhelyzet megtartása mellett végzett izomerősítés és nyújtás. A gyakorlatokkal a hibás tartás korrekciója, a belső testkép normalizálása, a növekedés befejezéséig (azután pedig a fájdalom megelőzése és az elért eredmény megtartása) a görbület csökkentése a cél.

Milyen panaszokkal javasolt felkeresni magánrendelésünket?

  • mozgásszervi probléma esetén, gerincfájdalmak, gerincferdülés, gerincsérv
  • különböző balesetek, műtétek utáni rehabilitáció céljából
  • akut és degeneratív ízületi elváltozások
  • hosszantartó izomfájdalmak
  • sport- és egyéb mozgásszervi sérülések
  • megelőző jelleggel
Hogyan készüljünk a kezelésre?

A magánrendelésre kérjük, hozza magával előző orvosi dokumentációit, esetleges friss CT-, MR-, vagy röntgen felvételeit írásos lelettel együtt. Kényelmes ruházat viselése (póló, nadrág, törölköző).

Mennyi ideig tart a kezelés?

A kezelés problémától függően, 30-60 percig tart.

- A rendelési idő és az árlista megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
- A szolgáltatás(ok) igénybevételéhez minden esetben előzetes időpontfoglalás szükséges!

Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen időpontot most!

Időpontfoglalás

Információk

Soros Kata Cmed

Sörös Kata
Gyógytorna

Kamaras Horvath Renata Cmed

Kamarás-Horváth Renáta
Gyógytorna

Gyógytorna 1 alkalom7.000 Ft
McKenzie torna 1 alkalom7.000 Ft
Schroth torna 1 alkalom8.000 Ft
FMS szűrés8.000 Ft
Tape felhelyezés3.000 Ft
Sörös Kata

Időpont egyeztetés alapján

Kamarás-Horváth Renáta

Időpont egyeztetés alapján