Egynapos sebészet – fix időpont, gyors gyógyulás, személyre szabott kezelés!

Központunkban a legfőbb célunk az, hogy pácienseinket segítsük a gyógyulásban, kézen fogva végigkísérjük a teljes betegúton, professzionális szolgáltatásokat nyújtsunk és személyre szabott kezelési tervvel az út végén egy gyógyult és elégedett pácienst köszönthessünk! Az egynapos sebészeti ellátás része ennek a folyamatnak, ismerje meg a feltételeit, előnyeit és központunk által biztosított műtét típusokat.

Intézményünkben dr. Nagy Péter orvosszakmai igazgató irányításával magasan képzett szakemberek gondoskodnak az egynapos sebészeti műtétek sikeréért. A régió ismert, sok éves műtéti gyakorlattal rendelkező szakorvosai, kiemelkedő szakmai tapasztalattal rendelkező aneszteziológus szakorvosai, valamint rutinos szakápolói erre a garancia. A laparoszkópos műtéti eljárásokhoz használt speciális nagyfelbontású 3D kamera- és monitorrendszer segíti és biztonságossá teszi orvosaink munkáját.

Központunk komplex szolgáltatást nyújt pácienseinknek mert nálunk lerövidül az az idő, amit el kell töltenie a diagnózis felállításától a gyógyulásig. A műtétet követően gondoskodunk minden olyan feltételről, ami hozzájárul a gyors felépüléshez. Ehhez nyújt támogatást szakrendeléseinken működő szakorvosaink, szakápolói csapatunk, kiegészítő vizsgálataink, gyógytornászaink és számos, személyre szabható rehabilitációs kezelés.

Jelenleg 2 műtővel rendelkezik az egynapos sebészet, amelyekben napi 10 műtét is végezhető. Törekszünk arra, hogy a műtéti napok számát bővítsük, és hétvégén is lehetőség legyen a jövőben az egynapos sebészeti ellátás igénybevételére. A beavatkozás után megfigyelő részlegünkön korszerű monitorok, észlelő berendezések segítik pácienseink felügyeletét. Ezt követően kétágyas, tv-vel felszerelt kórtermeinkben éjszakai hotelszolgáltatás igénybevételére is van lehetőség. A szobákhoz internet tartozik, ami lehetővé teszi a kapcsolat tartást a családdal, esetleg a munkahellyel. A beavatkozásokat követő további szükséges megfigyelést, ápolási tennivalókat tapasztalt szakasszisztenseink végzik.

A műtét során központunkban az egyik legfontosabb, hogy pácienseinknél Idegblokádokat alkalmazunk a posztoperatív fájdalomcsillapításban, hogy a fájdalom teljesen elmúljon. Előnye az is, hogy csak kis mennyiségű altatószert adunk a műtét során, ezért páciensünk sokkal frissebben ébred. Teljes csapatunk azon dolgozik, hogy pácienseink gyorsan és biztonságosan gyógyuljanak. Pácienseink elégedetten távoznak, elmondják, hogy a műtét kellemes élmény volt, jó körülmények között zajlott és örültek az üdvözlő csomagnak.

Olvassa el dr. Nagy Péterrel készített interjúkat ide kattintva!

Napjaikban olyan orvosi eszközök és az emberi szervezetet kímélő technikák, eljárások állnak rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik az egynapos sebészeti ellátást. Ez az ellátási forma lehetőséget ad arra, hogy kis sebbel, kevés vérveszteség nélkül lecsökkenjen a beavatkozás után a kórházban töltött idő, akár 4-8 óra elteltével lehetséges az otthonba távozás. Az operáció és a megfigyelési szakasz együttes ideje 24 óránál rövidebb, ezért hívjuk ezt az eljárást egynapos sebészetnek. A gyógyulás már az otthoni környezetben történik tovább.

Azt azonban fontos tudni: egynapos sebészeti beavatkozást csakis olyan betegeknél végezhető, akik megfelelnek a szigorú feltételrendszernek, amit a szakmai kollégium előír. Akiknek egészségi állapotuk megfelelő, nem szenvednek súlyos társbetegségekben, krónikus betegségük gyógyszeres terápiával egyensúlyban van. Ez a betegbiztonság szempontjából is fontos kitétel.

Az egynapos sebészeti ellátás keretében műtét csak akkor végezhető, ha a páciens:

 • általános állapota jó, legfeljebb olyan betegsége van, amely miatt nem igényli a műtét utáni 24 órát meghaladó megfigyelést;
 • várhatóan a műtét alatti vérvesztesége miatt vérátömlesztést nem igényel, és a műtét utáni fájdalma várhatóan minimális lesz;
 • felnőtt esetében önellátó, gyermek esetében az otthoni gondozása biztosított; és
 • nyilatkozik arról, hogy
  • lakás- és higiénés körülményei megfelelőek,
  • tartózkodási helyétől az ellátó egészségügyi intézmény személygépkocsival (mentővel) – átlagos forgalmat figyelembe véve – 30 perc alatt elérhető,
  • tartózkodási helyén telefon biztosított,
  • hazaszállításakor és a tartózkodási helyén a műtétet követő éjszakán részére a felügyelet, valamint szükség esetén a megfelelő egészségügyi ellátáshoz jutás lehetősége biztosított,
  • hozzájárul a műtét egynapos sebészeti ellátás formájában történő elvégzéséhez.

Az egynapos sebészet nem vehető igénybe az alábbi feltételek megvalósulásakor

 • szív- és érrendszeri betegségektől;
 • véralvadási zavaroktól;
 • vérzékenységtől;
 • anyagcserebetegségtől;
 • magas vérnyomás betegségtől
 • vagy súlyos elhízástól szenved.

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol az egynapos sebészettel kapcsolatban! 

+36202234066 +36204035552 egynapos@cmed.hu

Összeszedtük, melyek az egynapos sebészeti beavatkozások legfőbb előnyei a hagyományos műtétekkel szemben:

Az operáció és a kórházi tartózkodás időtartama legfeljebb 24 óra, eseteként csak néhány óra. A sebészeti beavatkozások endoszkópos eljárással történnek, amelynek köszönhetően minimális méretű seb marad. Ennek köszönhetően gyorsabb ütemű a gyógyulás, kisebb lehet a fájdalom mértéke. Kevesebb a szövődmények esélye. Az otthoni környezet, a családtagok részvétele meggyorsíthatja a gyógyulás folyamatát, rövid időn belül visszatérhet a megszokott mindennapokhoz. Minkavállalóként jóval kevesebb időt kell táppénzen töltenie, gyorsabban visszatérhet a normális kerékvágásba. Fontos, hogy a hazamenetel után, ha nem várt komplikáció merülne fel, felveheti a kapcsolatot kezelőorvosával.

További részletes információk az egynapos sebészeti ellátásokról:

Általános sebészet

Tovább

Plasztikai sebészet

Tovább

Ortopédia

Tovább

Urológia

Tovább

Nőgyógyászati műtétek

Tovább

Hogyan zajlik központunkban az egynapos műtét?

A páciens az adott szakma orvosával leggyakrabban a szakrendelőben találkozik. A pontos diagnózis megállapítása az egynapos sebészet esetében is kulcsfontosságú. A sikeres műtét feltétele a jó indikáció!

Egy helyben el tudjuk végezni a diagnózis felállításához szükséges kiegészítő vizsgálatokat, hiszen modern képalkotó gépparkunk, labordiagnosztikai vizsgálataink is a rendelkezésére állnak.

Ezt követően személyre szabott kezelési terv összeállítására kerül sor. A műtét előtt szükséges vizsgálatokat követően az aneszteziológus hozza meg a végső döntést, hogy a beavatkozás az egynapos sebészet keretén belül valóban elvégezhető-e. Szükség esetén egyeztetve az érintett szakorvossal közösen hozzák meg a döntést.

Fontosnak tartjuk, hogy a diagnózis felállítását követően gondos betegvezetéssel elérjük, hogy betegeink különösebb szorongás nélkül készüljenek fel a műtéti beavatkozásra.

A pácienseinkkel megismertetjük a tervezett műtétet, kérdéseikre részben előre elkészített dokumentáció ill. az operáló orvos adja meg a választ.

Cmed orvosi konzultáció

A beteg a műtét napjának reggelén a betegkoordinátor által megadott időpontban jelentkezik az intézetünkben. Megérkezésekor minden az előre eltervezett koreográfia alapján történik, ezzel biztosítjuk a hibák elkerülését, valamint azt, hogy a beteg mindvégig biztonságban érezze magát.

Bent tartózkodása alatt mind ápolásáról, mind fizikai és mentális jólétéről szakápolóink gondoskodnak. Fontos szempont, hogy betegeink a posztoperatív időszakot teljesen fájdalommentesen töltsék. Ennek érdekében személyre szabott fájdalomcsillapítási tervet állít össze az aneszteziológus.

Egynapos Műtét Székesfehérvár

Amikor az operáció véget ért, a pácienst 4-8 órán át megfigyelés alatt tartjuk, s ha állapota kielégítő, még aznap este hazamehet egy általa korábban megnevezett kísérő támogatásával. Amennyiben a kezelőorvos esetleg úgy látja jónak, még egy éjszakát tölt bent, és reggel hagyja el a kórházat.

Időpontot kérek!

Mi történik az egynapos sebészeti beavatkozás után?

A műtéti beavatkozás után, de még a hazabocsátás előtt az operáló orvos vizitet tart. Megvizsgálja, utasításokkal ellátja, és megbeszélik az első kontroll és a kötözés időpontját.

A hazabocsátás feltételei az egynapos sebészeti beavatkozás után:

 • a beteg éber, érdeklődő
 • fájdalma gyenge. fájdalomcsillapítóval jól csillapítható
 • szájon át folyadékot fogyaszt, nincs hányinger, hányás
 • önállóan képes felöltözni
 • vizelete, széklete kontrollált
 • megértette a műtét utáni teendőket,
 • telefonos elérhetőség
 • megfelelő kísérő
 • otthoni ápolás feltételei adottak
 • szükség esetén 1 órán belül szakellátó helyre kerülhet a beteg

Amennyiben fennállnak a hazabocsátás feltételei az egynapos sebészeti beavatkozás után, páciensünk kísérővel személygépkocsival, vagy taxival távozhat.

  Az egynapos sebészeti ellátás központunkban magán sebészetként vehető igénybe.

A magán egynapos ellátás szolgáltatási díja magas színvonalú szolgáltatásokat tartalmaz páciensünk számára. Biztosítjuk a leggondosabb ápolást és kényelmet, otthonában pedig a folyamatos kommunikációs lehetőséggel a gyógyulás biztonságát.

A szolgáltatási díj tartalmazza:

 • műtétet megelőző szükséges vizsgálatok (aneszteziológusi vizsgálatok, laborvizsgálatok, PCR teszt?)
 • nővéri felügyelet
 • műtét
 • az operáló orvossal a folyamatos telefonos kapcsolattartás lehetősége
 • szükség esetén kétágyas kórteremben való elhelyezés
 • műtét utáni első kontrollvizsgálat

Ezeket a vizsgálatokat a műtét tervezett időpontja előtt egy héttel korábban kell elvégezni (kivéve a PCR teszt). A szükséges vizsgálatokra és a műtétre is központunkban kerül sor.A műtét előtti aneszteziológiai konzultációra egészségügyi dokumentációját, korábbi orvosi leleteit, esetlegesen zárójelentéseit hozza magával!

Amennyiben szükséges, a hotelszolgáltatás is igénybe vehető. 

A beavatkozások ára nem tartalmazza a műtét során szükségessé váló speciális eszközök díját.A műtéti előjegyzés 50% foglaló befizetésével történik.Amennyiben a páciens 15 naptári napon belül lemondja a beavatkozást, illetve a műtéten nem jelenik meg, úgy az előleg 30%-a kerül visszafizetésre.

A részletes egynapos sebészeti árlistáért kattintson:

Árlista

A műtétet megelőző időszak mindenki számára nehéz és sok információ áll rendelkezésre. Letölthető tájékoztatónkból az egynapos sebészeti műtétre érkezők ismerhetik meg a legfontosabb – műtéttel kapcsolatos – teendőket, tudnivalókat.

Tájékoztató letöltése

Az egynapos sebészeti műtétet követően központunkban minden adott a gyors felépüléshez, amelyhez támogatást nyújt szakápolói csapatunk, gyógytornászaink és számos, személyre szabható rehabilitációs kezelés.