A székesfehérvári CMed Magánklinika várja Önt bizalommal proktológiai magánrendelésre. Kitűnő szakemberekkel a diagnosztizálástól kezdve egészen az esetleges műtéti kezelésig egy helyen minden, az Ön kényelme érdekében. Elsőosztályúan felszerelt műtőkkel, magasan képzett ápoló csapattal, ingyenes parkolási lehetőséggel várjuk proktológiai vizsgálatra.

Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen időpontot most!

Időpontfoglalás

Mi az a proktológia?

Az általános sebészethez tartozó szakág, mely kimondottan a végbelet érintő betegségek diagnosztizálásával, kezelésével foglalkozik, akár műtéti úton is. Megkülönböztetünk jó- és rosszindulatú elváltozásokat is. A jóindulatú elváltozások közé tartozik az aranyér, a végbélrepedés, végbéltáji thrombosis, végbéltályog-és sipoly, sinus pilonidalis, végbélpolyp, különböző nemi úton terjedő betegségek végbél elváltozásai illetve a gyulladásos bélbetegségek (colitis ulcerosa, M.Crohn) végbélre lokalizálódó formái. A rosszindulatú elváltozások az analis carcinomák viszonylag ritkák.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak.

Időpontot kérek! +36 22 200 664

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol.

Üzenetet küldök!

 

Milyen panaszokkal javasolt felkeresni magánrendelésünket?

 • Végbéltáji fájdalom (székletürítéssel kapcsolatos illetve ettől független)
 • Székletürítési problémák
 • Véres széklet
 • Végbéltáji duzzanat
 • Végbéltáji viszketés

A leggyakoribb proktológiai betegségek

ARANYÉR (Nodi haemorrhoidales)

A végbél érpárnázatának megbetegedése. Ennek a párnázatnak fontos szerepe van a végbél záró mechanizmusában és normálisan is a végbélcsatorna alkotóelemei. Az érpárnázat túlbúrjánzása esetén beszélünk aranyérről, amikor ezek a csomók kórosan megduzzadnak és panaszokat okoznak.

Tünetei:

 • Friss piros vérzés székletürítéskor
 • Viszketés és végbéltáji fájdalom
 • Hirtelen kialakuló fájdalmas csomók a végbél környékén

A felnőtt lakosság mintegy háromnegyede találkozhat élete során aranyeres tünetekkel, ez azonban számos más, akár súlyosabb betegség tünete is lehet. Emiatt nagyon fontos orvoshoz fordulni, hogy kizárjuk többek között a vastagbélrákot.

Ha aranyérről beszélünk ezalatt gyakorlatilag mindig a belső csomókat értjük. Az aranyeresség súlyosságát a csomók illetve a tágult érfonatok végbélen belüli helyzete határozza meg.

A külső aranyereknek többnyire csak a végbéltáji vénás thrombosis létrejöttekor van szerepük.

Mi okozhatja az aranyér kialakulását?

 • Nem megfelelő táplálkozás (rostszegény életmód)
 • Kevés folyadékfogyasztás
 • Elhízás
 • Székrekedés miatti erőlködés, fokozott hasprés
 • Kötőszöveti gyengeség
 • Terhesség miatt bekövetkező hormonális változások

Az aranyeresség a felnőtt lakosság harmadát érinti, előfordulása az életkor előrehaladtával növekszik (50 éves kor felett a lakosság 50%-a). A kezeletlen aranyér súlyos szövődményeket okozhat: széklet elakadás, trombózis, különböző gyulladások és bélfal elhalás.

A kezelés történhet konzervatív úton kúpok és kenőcsök alkalmazásával, azonban bizonyos előrehaladottabb esetekben szükséges a műtéti beavatkozás, amelyet minden esetben proktológus kollégánk határoz meg. Magánklinikánkon a legkorszerűbb úgynevezett Hal-Rar technikával gyógyítjuk a műtétet igénylő aranyeres panaszokat.

ISMERJE MEG A HAL-RAR MŰTÉTET!

HAL-RAR aranyér műtét

VÉGBÉLREPEDÉS (fissura ani)

Sokszor összekeverik a páciensek az aranyérrel, hiszen mindkettő okozhat vérzést, de míg a fissura a székelés pillanatában okoz éles, szúró fájdalmat, friss piros vérzés kíséretében, addig az aranyerek főleg kezdeti stádiumban fájdalmatlan vérzéssel járnak. Maga a berepedés egy hosszanti irányú seb, a bőrön és a nyálkahártyán, amely nem gyógyul, és kellemetlen panaszokat okoz.

Tünetei:

 • Éles, szúró fájdalom rögtön székletürítés után
 • Vérzés

Fontos, hogy mihamarabb keressünk fel egy proktológus szakembert, hiszen a hosszú ideig fennálló fissura a végbél záróizmának szűkületéhez, hegesedéséhez vezethet és tartós károkat okozhat, hiszen a fájdalom kiváltotta reflektórikus záróizomgörcs „ördögi kört” indít el: a beteg visszatartja a székletét, a székrekedés pedig csak súlyosbítja a fissurát, mely állandósul vagy éppen romlik.

A kezelés történhet konzervatívan, de súlyosabb esetben műtéti beavatkozás is indokolt lehet, mely klinikánkon elérhető. Ebben az esetben a záróizom kerül részleges átvágásra, valamint kitágításra, így a nyomás csökken, ezáltal a fájdalom is.

VÉGBÉLSIPOLY (fistula ani)

A sipoly a testüregek vagy az üreges szervek közötti összeköttetést jelenti, mely rendellenes módon kerül kivezetésre a testből. A végbélsipoly kialakulásakor a végbél belső üreges része a külvilággal kapcsolatba kerül, tehát a bőrön jelenik meg egy járat. A végbélben vannak olyan „tasakok”, amelyekbe különböző mirigyek nyílnak. Előfordul, hogy ezek a mirigyek begyulladnak, vagy elzáródnak.  Mivel a váladék nem tud kiürülni, tályog alakul ki. A gennyes tasak egyre nő, kiutat keres magának, és így alakul ki a végbélnyílás melletti tályog, melyet sebészi úton kell megnyitni.  Az esetek 80%-ában sipoly marad vissza, melynek megoldása műtéti.

Tünetei:

 • Végbéltáji fájdalom
 • Végbélviszketés
 • Váladékozás a végbélnél

Kezelése magánklinikánkon műtéti úton gyorsan, egynapos sebészeti beavatkozás keretében érhető el.

Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen időpontot most!

Időpontfoglalás

 

Információk

Dr Benis Eva

dr. Benis Éva
Általános sebészet

Dr Pellicer Francisco

dr. Pellicer Francisco
Általános sebészet

Dr Bachmann Zsolt

dr. Bachmann Zsolt
Általános sebészet

Első alkalom vizsgálat24.000 Ft
Kontroll vizsgálat19.000 Ft
Proktológia vizsgálat33.000 Ft
HAL-rar aranyér műtét526.000 Ft
Kis aranyér, végbéltáji műtétként320.000 Ft
Fissura műtét (végbélrepedés)320.000 Ft
Végbélsipoly műtét (fistula)280.000 Ft
Jelen árlistában szereplő szakorvosi vizsgálati díjakon felül fizetendő foglalási díj minden esetben +2.000 Ft.
DR. PELLICER FRANCISCO BEJELENTKEZÉSRE

Hétfő: 16:00 – 20:00

DR. BENIS ÉVA BEJELENTZKEZÉSRE

Szerda: 16:00 – 19:00

DR. BACHMANN ZSOLT BEJELENTZKEZÉSRE

Két hetente hétfőn: 15:30 – 20:00
Minden pénteken: 15:00 – 19:00