A CMed Magánklinika hematológiai szakrendelésén a vérképző-és nyirokrendszer teljes körű kivizsgálását követően személyre szabott megoldást nyújtunk kóros laboreredmény, vérszegénység, vagy bármely olyan panasz megjelenése esetén, amely feltehetően hematológiai eredetű. Mindemellett széles körű diagnosztikai szolgáltatásaink segítségével lehetőség van a fokozott trombóziskockázat kialakulásának vizsgálatára. Mélyvénás trombózist vagy tüdőembóliát követően meghatározzuk, milyen kezelés szükséges (például a véralvadásgátló gyógyszer szedésére vonatkozóan) a mihamarabbi gyógyulás érdekében. Rosszindulatú kórképek (leukémia, limfóma) esetén is forduljon hozzánk bizalommal!

Fejér megye egyik legjobb, nagy tapasztalattal rendelkező hematológus szakorvosa rövid várakozási idővel, otthonos környezetben várja Pácienseit székesfehérvári magánklinikánkon, ahol a legmagasabb színvonalú ellátást és a panaszok kezelésére a leghatékonyabb megoldást biztosítjuk.

Időpontfoglalás

Milyen panaszok esetén javasolt felkeresni a CMed Magánklinika hematológiai szakrendelését?

 • vérszegénység tüneteinek megjelenése: állandó fáradékonyság, levertség
 • vashiányra utaló panaszok: gyakori bőrviszketés, töredező körmök, sápadtság, hajhullás, koncentrációzavar
 • véralvadási zavarok, vérzékenység gyanúja: szokatlan vagy túlzott mértékű vérzés (például orrvérzés, fogínyvérzés, erős menstruáció)
 • trombózis (lábdagadás, meleg bőrfelület, fokozott végtagfájdalom)
 • alvásproblémák, gyakran jelentkező álmatlanság
 • rendszeres fejfájás, szédülés, ájulásérzés, gyakori hidegérzet
 • spontán bőr alatti vérzések (hematomák) megjelenése
 • nyirokcsomók, máj vagy lép megnagyobbodása
 • leukémia
 • limfóma
 • meddőségi problémák speciális esetei
 • ismétlődő spontán vetélések (főleg az első és az utolsó trimeszterben)

A hematológiai eredetű betegségek esetén kiemelten fontos jelentősége van a korai diagnózisnak, hogy a megfelelő kezelés időben elkezdhető legyen!

Hogyan készüljünk a vizsgálatra?

A magánrendelésre kérjük hozza magával korábbi orvosi dokumentációit, valamint rendszeresen szedett gyógyszereinek listáját.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

Általában 20 – 30 perc, attól függően, hogy először jár a rendelésen a beteg vagy visszatérő betegről van szó.

Kapcsolódó szakrendelések

Laborvizsgálatok
MRI vizsgálat
Ultrahang
Gasztroenterológia

Vizsgálat menete

Miből áll a hematológiai vizsgálat? Az első konzultáció alkalmával hematológus szakorvosunk anamnézist vesz fel, melynek segítségével körbejárja az Ön családjában előforduló, örökletes betegségeket és az esetleges kórelőzményeket, illetve jelenlegi panaszait, tüneteit, áttekinti az eddig született ide vonatkozó orvosi eredményeket. Ezt követően egy fizikális vizsgálatra kerül sor. A hematológia szempontjából kiemelten fontos a has áttapintása, a máj és a lép méretének azonosítása, a nyirokcsomók állapota, a bőr és a nyálkahártyák megfigyelése. Az anamnézis felvételét és a fizikai vizsgálatot továbbiakban egy részletes laborvizsgálat követi, mely a rendelkezésre álló adatokból kiindulva speciális kérdésekre keres választ.  Bizonyos esetekben képalkotó diagnosztikai vizsgálatokra is szükség lehet a pontos diagnózis felállításához (ultrahang, MRI, gyomor-illetve vastagbéltükrözés) vagy akár közvetlen mintavételi vizsgálatokat is el kell végezni (csontvelő vétel, nyirokcsomó mintavétel). Ezen vizsgálatok eredményei alapján kerül sor a diagnózis meghatározására és a szükséges kezelés elkezdésére.

Kezelési módszerek

A hematológiához tartozó igen szerteágazó kórképeknek megfelelően igen sokfélék a kezelési lehetőségek is. Számos esetben rendszeres kontroll elegendő, más esetekben gyógyszeres kezelés, akár kórházi infúziós kezelés válhat szükségessé. Egyes kezeléseket a CMed Magánklinika keretén belül is meg lehet oldani, más esetekben a megfelelő irányú további diagnosztikus vagy terápiás lehetőségekről informáljuk betegeinket.

Válassza a CMed Magánklinika hematológiai szakrendelését, hogy megoldást nyújthassunk panaszainak megszüntetésére! Tegyünk együtt az Ön egészségéért, kérjen időpontot még ma!

- A rendelési idő és az árlista megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
- A szolgáltatás(ok) igénybevételéhez minden esetben előzetes időpontfoglalás szükséges!

Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen időpontot most!

Időpontfoglalás

Információk

Dr Batai Arpad

Dr. Bátai Árpád
Hematológia

Vizsgálat első alkalom33.000 Ft
Kontroll vizsgálat22.000 Ft
Jelen árlistában szereplő szakorvosi vizsgálati díjakon felül fizetendő foglalási díj minden esetben +2.000 Ft.
dr. Bátai Árpád bejelentkezésre

Csütörtök: 17:00 – 20:00