A székesfehérvári Cmed Magánklinika rehabilitációs részlegén kitűnő masszázsterapeuta kollégáink, jól felszerelt környezetben várják mindazokat, akiknek szükségük van a masszázsterápia nyújtotta előnyökre. Ingyenes parkolási lehetőséggel, kellemes környezetben, jól megközelíthető helyen várjuk pácienseinket különböző masszázs típusokkal, mint például a svédmasszázs és köpölyözés.

Foglaljon időpontot most!

A masszázs simító mozdulatai élénkítik a vérerek és nyirokerek keringését. A nyomó mozdulatok hatására a terület mögött vákuum jön létre, ami különösen a merev vagy sérült izomszövetek kezelésénél fontos, mivel a merev izmok úgy szívják a vért, mint a szivacs, és megfosztják a szöveteket a létfontosságú tápanyagoktól, és a gyógyuláshoz szükséges energiától.

A mély masszázs megnyitja a szöveti membránok pórusait, ami lehetővé teszi a folyadék és tápanyagok átjutását. Ez segít eltávolítani a méreganyagokat, tejsavat, és ösztönzi az izmokat az oxigén-és tápanyag felvételre, ami segíti azok gyógyulását.

A masszázs segítségével azok a szövetek is nyújthatók, melyeket hagyományos módszerekkel nem lehet. Ezeket az izomrostokat hossz-és keresztirányban is lehet nyújtani. Masszázzsal az izmot borító vékony kötőszöveti hártya is nyújtható, így az izom minden feszültségtől megszabadulhat. A hegszövet, mely korábbi sérülés, trauma eredménye, hatással van az izomra, ínakra, szalagokra.

Mindez a szövetek rugalmasságának elvesztéséhez, így sérülésekhez, fájdalomhoz vezethet. A masszázs a testmozgáshoz hasonlóan növeli a szövetek véráramlását, emellett tágítja az ereket, így a tápanyagok gyorsabban jutnak az izomba, szövetekbe.

Milyen panaszokkal javasolt felkeresni magánrendelésünket?

 • mozgásszervi probléma esetén, gerincfájdalmak, gerincferdülés, gerincsérv
 • különböző balesetek, műtétek utáni rehabilitáció céljából
 • akut és degeneratív ízületi elváltozások
 • hosszantartó izomfájdalmak
 • sport- és egyéb mozgásszervi sérülések

Masszázs típusok, melyek elérhetőek nálunk:

Gyógymasszázs

Orvosi javaslatra, a fizikóterápia részeként végzett masszázsformák együttese. Célja a fájdalmak csökkentése, izomlazítás és tonizálás.

Svédmasszázs

Az egyik legismertebb masszázsfajta. Maga a technika Per Henrik Ling nevéhez fűződik.

A svédmasszázs klasszikus változata kiterjed az egész testre. Átdolgozza az ízületeket, inakat és izmokat is. Ellazulnak ennek a technikának hála a görcsös, feszes, fájó izmok és támogatja a mozgásfunkciók megfelelő működését is.

Nagyon fontos szerepe van a megelőzésben, a rehabilitációban és a gyógyításban is, terápiás hatásainak hála. Mechanikai úton, az idegrendszeren át, közvetetten hat az emberi szervezetre. Jól befolyásolható általa az izom és kötőszövet állapota, a bőr állapota és a belső szervek működése is.

Gyúró, simító, rezgető és dörzsölő mozdulatok ötvözéséből áll össze a technika. A simító mozdulatokat a terapeuta a szív irányába végzi, ezzel a testnedvek és a vérkeringés áramlása segíthető. Ezt követően gyúró mozdulatokkal dolgozik a hát, kar, láb és far területén. Ezzel az izmok ellazulnak, az izomrostok merevsége csökken, fokozódik a vérellátás és a vérkeringés is.

A rezgető mozdulatok során, melyek különböző erősségű „ütögetéseket” foglalnak magukba, tulajdonképpen tonizálják az izmokat.

A kétujjas dörzsöléssel a test különböző megadott pontjain pedig a lerakódások és az izomcsomók fognak ellazulni.

Milyen esetekben javasolt a svédmasszázs?

 • Nyak és vállfájdalom
 • Hátfájdalom
 • Ízületi fájdalmak
 • Stressz és görcsök esetén
 • Izomláz és izomgörcsök esetén
 • Nyirokproblémák esetén

A bőrünk érzékenységétől függően, előfordulhat a masszázs követően enyhe bőrpír, duzzanat, esetleg véraláfutások, de jelentkezhet elszíneződő vizelet is, hiszen a szervezet öngyógyító folyamatai aktivizálódnak. Javasolt a masszázs előtt 1 órával az étkezés kerülése, utána pedig 2.5 dl víz elfogyasztása.

Masszázs köpöllyel

A köpölyözés a kínai gyógyászat talán legismertebb terápiás tevékenysége, segít a méreganyagok eltávolításában a szövetekből. Rendkívül jó hatással van a vérkeringésre és a vérösszetételre, és lokális hatással rendelkezik, hiszen a test akupunktúrás (legérzékenyebb) pontjaira fejt ki mechanikai ingert. A mélyebb izomletapadások és csomók is könnyebben feloldhatóak ezzel a technikával.

A masszázs során egy üveg harangra emlékeztető eszköz segítségével vákumot hozunk létre a bőrön, melynek segítségével a kapilláris erek tágulása érhető el, azaz vérbőség jelentkezik. Ennek hála a kezelt terület és az ehhez tartozó belső szervek vérellátása javul, valamint anyagcseréje és keringése is, mivel a köpölyözés miatt a test más pontjairól is a vér az adott területre áramlik. Erre pedig a szervezet úgy reagál, mintha egy vérveszteség jelentkezett volna, ezért új vér termelésébe kezd. Ilyenkor az erekben lévő nyomás is csökkenésnek indul, melynek köszönhetően a testnedvek nagyobb nyomást okoznak, így a vér pH-ja egyensúlyi állapotba indul.

Milyen esetekben javasolt a köpölyözés?

 • Derékfájdalom
 • Csípőfájdalom
 • Vállfájdalom
 • Hátfájdalom
 • Nyakfájdalom
Masszázs fasciakéssel

Modern masszázstechnika, mely rendkívül hatékony a kötőszövet, illetve izom letapadások fellazításában.

A fascia maga az a kötőszövet, ami a csontokat és a szalagokat körbeveszi. Ez az, ami összeköt és véd a testünkben. Egyben szállító szerepe is van, mert sok vizet is tartalmaz, amiben friss oxigén van, illetve hormonok és immunsejtek is utaznak benne.

Mikor a fascia sérül valami miatt, akkor besűrűsödik azon a helyen. Emiatt pedig a környező izmokhoz, és a szövetekhez kezd hozzátapadni, ezért hegesedés jön létre. Ennek következtében pedig fájdalmak alakulhatnak ki.

A fasciamasszázs segít a szöveteket ellazítani, így az ízületek működése korrigálódik, a fájdalmak csökkennek, jobb lesz a tartás, javul a rugalmasság.

A terapeuta egy késre emlékeztető eszköz segítségével a kötőszövet legmélyére is eljut, ez azonban fájdalmakkal, bőrpírrel, hajszálér repedéssel társulhat.

Javasolt kipróbálni mindenkinek, akin egyéb masszázstechnikák nem segítettek.

Időpontot foglalok!
A masszázs kezelések ellenjavallatai

Helyi bőrelváltozás, bőrsérülés, bőrbetegség, visszeresség, akut lázas betegségek, fertőzések, terhesség, menstruáció, súlyosabb keringési zavar, szívelégtelenség, rosszindulatú daganatok, vérzékenység. Véralvadásgátló kezelés esetén is óvatosságra van szükség.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Masszázsfajtától függ!

- A rendelési idő és az árlista megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
- A szolgáltatás(ok) igénybevételéhez minden esetben előzetes időpontfoglalás szükséges!

Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen időpontot most!

Időpontot foglalok!

Információk

Olle Marianna

Ollé Marianna
Svédmasszázs, köpölyözés, fasciamasszázs

30 perces svédmasszázs5.000 Ft
60 perces svédmasszázs7.000 Ft
45 perces masszázs köpölyözéssel8.000 Ft
45 perces masszázs fasciakéssel8.000 Ft
Gyógymasszázs
60 perc9.000 Ft
45 perc7.000 Ft
30 perc5.000 Ft
Ollé Marianna

Hétfő: 8:00-20:00, bejelentkezés szükséges!