Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett, szerzett rendellenességeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi szakterület. A mozgásszervi betegségek körébe tartozik a végtagi csontok, ízületek és ínak betegsége, az izombetegségek egy része, valamint a gerincoszlop csigolyáinak és a környező lágy részeknek az elváltozása is.

Milyen panaszokkal javasolt felkeresni magánrendelésünket?

  • ultrahangos csípőficamszűrés
  • gerincbántalmak
  • lúdtalp
  • egyéb ortopédiai problémák

Ultrahangos csípőficamszűrés

A vizsgálat elvégzése 4-8 hetes korban ajánlott! A komplett csípőízületi szűrés során a gyermek fizikális és ultrahang vizsgálata is történik. A vizsgálat során nem csak azt vizsgáljuk, hogy a csípőízület ficamodott-e, hanem azt is, hogy a csípőízület porcos és csontos részeinek érettsége megfelelő-e?

Amennyiben kóros eltérést észlelünk, akkor megfelelő időben megkezdett kezeléssel a csípők normális érettségét biztosítani lehet. A kezelés sokszor nagyon egyszerű terpeszpelenkázásból áll, súlyosabb esetekben úgynevezett Pavlik-kengyel vagy speciális rögzítő felhelyezéséből. Ha az elváltozásokat pedig egyáltalán nem szűrjük ki, az sokszor kora felnőttkorban jelentkező csípőízületi panaszok, idő előtti kopás formájában nyilvánul meg, melynek kezelése sokszor csak komplex műtétekkel valósítható meg.

Hogyan készüljünk a vizsgálatra?

A magánrendelésre kérjük, hozza magával gyermeke előző orvosi dokumentációit, esetleges friss CT-, MR-, vagy röntgen felvételeit írásos lelettel együtt.

Melyik orvost válasszam?

Dr. Jánvári Kristóf
Felnőtt-, gyermek-és csecsemőortopédiai (ultrahangos csípőficamszűrés), heveny és krónikus gerincbántalmak, lábdeformitások (bütyök, kalapácsujj, sarkantyú, talpi és előláb fájdalmak), sportsérülések problémáival várja pácienseit.

Dr. Horváth Szabolcs
Felnőtt-, gyermek-és csecsemőortopédiai (ultrahangos csípőficamszűrés), baleseti- és sportsérülések diagnosztikája, műtéti és konzervatív kezelése, csípő- és térdízületi endoprotetika (protézis beültetése), alsó és felső végtag helyreállító műtétei (lábdeformitások, kisebb kézsebészeti beavatkozások), arthroscopos beavatkozások problémáival várja pácienseit.

Dr. Szabó Gábor:

Felnőtt-, gyermek- és csecsemőortopédiai (ultrahangos csípőficamszűrés), csípő- és térdízületi endoprotetika, artroszkópos beavatkozások, boka és lábműtétek, kisebb kézsebészeti beavatkozások.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

A vizsgálat 15 percig tart.

Az esetleges műtétek lebonyolítását a szakorvossal szíveskedjen megbeszélni, központunkban nincs műtéti lehetőség.

- A rendelési idő és az árlista megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
- A szolgáltatás(ok) igénybevételéhez minden esetben előzetes időpontfoglalás szükséges!

Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen időpontot most!

Időpontfoglalás

Információk

Dr Horvath Szabolcs

dr. Horváth Szabolcs
Ortopédia

Dr Janvari Kristof

Dr. Jánvári Kristóf
Ortopédia

Male Avatar Cmed

dr. Szabó Gábor
Ortopédia

Első alkalom vizsgálat24.000 Ft
Első alkalom+injekció beadása27.000 Ft
Kontroll vizsgálat19.000Ft
Kontroll vizsgálat+injekció beadása22.000 Ft
Jelen árlistában szereplő szakorvosi vizsgálati díjakon felül fizetendő foglalási díj minden esetben +2.000 Ft.
Dr. Jánvári Kristóf

Szerda: 16:00-20:00

Dr. Horváth Szabolcs

Csütörtök: 15:00-20:00

Dr. Szabó Gábor

Csütörtök: 15:30-20:00