Általános sebészeti műtétek

Központunkban az egynapos sebészeti ellátás keretein belül végzünk sebészeti beavatkozásokat. Szakorvosaink nagy gyakorlattal és több éves sebészeti rutinnal rendelkeznek a sérvek műtéti kezelésében, az epehólyag betegségek, valamint a végbél betegségek és az aranyeresség műtéti gyógyításában.

Az egynapos sebészeti ellátás lehetővé teszi, hogy a páciens a műtét során kisebb megterhelésnek legyen kitéve, így lehetővé válik az ápolási idő 24 órára történő lerövidítése. A beteg saját lábán, kísérővel távozhat a beavatkozás után. A gyógyulás további szakaszait saját otthonukban, megszokott környezetükben töltik.

Milyen általános sebészeti műtétben nyújtunk segítséget?

Szakorvosaink nagy gyakorlattal és több éves sebészeti rutinnal rendelkeznek a sérvek műtéti kezelésében, az epehólyag betegségek, valamint a végbél betegségek és az aranyeresség műtéti gyógyításában.

Központunkban modern, csúcstechnológiás laparoszkópos eszközparkkal felszerelt, vadonatúj műtőblokk áll rendelkezésre.

A modern technológiának köszönhetően a hasi sebészeti beavatkozások jelentős részét laparoszkópos módszerrel operáljuk, pár cm-es metszéseket ejtve a hason.

A laparoszkópia az egyik népszerű minimál invazív sebészeti beavatkozás, amely során a hasüregbe egy kicsi, száloptikás műszert vezetnek be egy kisebb műtét esetén. A laparoszkópos beavatkozás az endoszkópia azon ága, amely során a műtét a hasüregben történik. A laparoszkóp egy vékony cső, kamerával a végén, ezáltal a testen belül optikai eszközön keresztül követhető az érkező kép. Több kisebb metszésen (1-1,5 cm) keresztül bevezetik a laparoszkópot és a sebészi eszközöket, ezek segítségével végzik el a műtét egyes lépéseit. A műtétet megkönnyíti, hogy sérvműtét során a hasüreget széndioxid gázzal felfújják, ezzel segítve a könnyebb hozzáférést és a sikeres műtétet.

Sokkal előnyösebb, mint egy hagyományos műtét, hiszen a laparoszkópos beavatkozás apró hegeket hagy csak maga után és viszonylag rövid időbe telik a gyógyulás is. Minimális fájdalom jelentkezhet, azonban a jelentősen kisebb bemeneti sebek, hegek miatt a műtét utáni fájdalom is sokkal kisebb és rövidebb idő alatt gyógyul.

A leggyakoribb műtéttípusok

HAL-RAR aranyér műtét

Laparoszkópos köldökksérv műtét

Laparoszkópos lágyéksérv műtét

Lágyéksérv műtét (hálóval egy- vagy kétoldali)

Időpontot kérek! +36 20 223 4066

További műtéttípusok, amelyek elérhetők központunkban:

Lágyéksérv műtét (háló nélkül, egyoldali)

Klasszikus sebészi műtét, amikor a hasfalat felvágják, a tömlőt kifejtik, a szerveket visszahelyezik a helyükre, a felesleges kiálló sérvszöveteket pedig levágják. Ezt követően helyreállítják a hasfalat és bezárják a sérvkaput.

Laparoszkópos közepes hasfalsérv műtét (hálóval, kliparkóval)

A laparoszkópos sérvműtét során a sebész a sérült terület vonalában ejt néhány kis méretű metszést, amelyeken keresztül a felesleges szöveteket eltávolítja, a sérvkaput pedig felszívódó háló beültetésével fedi.

Kis hasfalsérv műtét (háló nélkül)

A hasi sérvek legtöbbször a hasi műtétek után maradó műtéti hegben alakulnak ki. Ennek oka lehet a műtétet követő seb gyulladása, a varrat gennyesedése, a műtét utáni jelentős elhízás vagy a túlzott fizikai megterhelés. Mivel a sérvkapu magától nem záródik, csak műtéttel lehet megszűntetni.

Kis hasfalsérv műtét (hálóval)

A hasfal belsejére egy speciális hálót rögzítünk, ez megakadályozza a belek kitapadását. Előtte egy belső öltéssel a hasfalat zárják, ezzel is támogatva az eredeti anatómiai helyzet visszaállítását.

Köldöksérv műtét (háló nélkül)

A születést követően a köldökzsinór helyén a hasfal záródik, hegesedik. Ha azonban ez a záródás nem tökéletes, a nyitva maradt és kitágult köldökgyűrűn keresztül a hasüregből kitüremkedve többnyire belet tartalmazó dudor jelenik meg.

Köldöksérv műtét (hálóval)

A 1,5-2 cm-nél nagyobb sérv esetén a térbe elhelyezett háló beültetésével javasoljuk a sérv zárását, amit akár laparoszkóposan, akár köldök feletti metszésből is el lehet végezni.

Vízsérv műtét

A hereburokban összegyűlt folyadék az úgynevezett herevízsérv (hydrocele). A herezacskón vagy a lágyékhajlatban történő metszéssel a burok feltárásra kerül. A burok megnyitása után a folyadékot leszívjuk, majd a kifordított burkot összevarrjuk.

Kis aranyér (végbéltáji műtétként)

A krónikus külső aranyér rendszeresen ugyanazon a helyen visszatérhet és fájdalmas, kellemetlen panaszokat okozhat, ilyenkor javasolt a külső aranyér műtét.

Aranyér műtét (Longo)

Előrehaladott aranyeresség, nyálkahártya kifordulás vagy a végbélen belüli betüremkedés esetén végezhető el a műtét.

Fissura műtét (végbélrepedés)

A végbélrepedés több ok miatt is kialakulhat. A görcsös, túltengő záróizomzat részleges átmetszésével, illetve óvatos, kontrollált tágításával a végbélcsatorna nyomását csökkenteni lehet és elérhetjük a krónikus seb vérellátásának javulását.

Dermoid ciszta műtét

A dermoid ciszta egy olyan jóindulatú képlet, ami többféle szövettípust is tartalmazhat és gyakori a keresztcsont feletti megjelenés. Teljes, precíz eltávolítását gyulladásmentes állapotban kell elvégezni.

Végbélsipoly (fistula)

A végbélsipoly kialakulásában a végbéltályognak fontos szerepe van, ugyanis a tályog feltárása a végbélnyílás környékén történik. Azonban a genny lebocsátása után a tályog ürege begyógyul, de előfordul, hogy megmarad a seb és a végbél között egy járat, ezt hívjuk végbélsipolynak. A sipoly külső nyílásából folyamatosan bélnedv ürül, így szükséges lehet a műtéttel való megszűntetése.

A műtétet megelőző időszak mindenki számára nehéz és sok információ áll rendelkezésre. Elérhető letölthető tájékoztatónk, melyben az egynapos sebészeti műtétre érkezők ismerhetik meg a legfontosabb – műtéttel kapcsolatos – teendőket, tudnivalókat:

Tájékoztató letöltése

Az általános sebészeti műtétek árairól az alábbi linken tájékozódhat:

Áraink
Egynapos sebészet általános információk