Laparoszkópos köldöksérv műtét

Köldöksérv esetén az egyetlen megoldás a műtét. Az egynapos sebészeti ellátásban a műtét elvégezhető. Szakmai sebészi csapatunk legfőbb feladata, hogy figyeljen és biztosítsa pácienseink gyors és biztonságos gyógyulását. Szakorvosaink sok éves műtéti gyakorlattal rendelkeznek, szakterületük meghatározó személyiségei.

A köldöksérv laparoszkópos műtéti megoldására is van lehetőség, melynek sikerét a legmodernebb technológiák és a modern, újonnan épült műtőblokkunk biztosítja. A laparoszkópos köldöksérv műtét során pácienseink gyorsabban térnek vissza a mindennapi tevékenységeikhez és a munkához, mint a hagyományos sérvműtétek során.

Egynapos Sebeszeti Mutetek Cmed Szekesfehervaron

Fontos számunkra a posztoperatív fájdalom enyhítése, hogy minél gyorsabban és minél kevesebb fájdalommal jussanak el pácienseink a teljes gyógyulásig.  A műtét alatt a posztoperatív fájdalom enyhítése érdekében idegblokádokat alkalmazunk. Az ultrahangos szúrás biztosítja a maximális biztonságot az eljárás során. Az előnye az, hogy minimális mennyiségű altatószer szükséges a műtét végrehajtásához, ezáltal a páciens frissebben ébred fel.

Személyre szabott kezelési tervvel, gyorsabb ellátással és kényelmes körülmények biztosításával törekszünk arra, hogy pácienseink minél hamarabb visszatérhessenek a mindennapi életükhöz, életminőségük mielőbb helyreálljon. A műtét utáni konzultációra soron kívül biztosítunk időpontot.

A laparoszkópos köldöksérv műtétnél a hasüreget gázzal (CO2) fújjuk fel, majd az ép hasfalon keresztül bevezetjük a kamerát és a műszereket (3 külön kis vágás). A műtét célja a sérv megszűntetése, amelyet a hasfal belső felszínéhez rögzített hálóval biztosítunk, a háló rögzítése varratok és kapcsok segítségével történik. Az eljárás legfőbb előnyei közé tartozik a rövidebb gyógyulási idő (2-4 hét) és a műtét utáni kisebb fájdalom.

Időpontot kérek lágyéksérv műtétre!

Amennyiben az alábbi tüneteket észleli, lehetséges, hogy Önnek köldöksérve van, így műtéti megoldás vállhat szükségessé:

Születés után a köldökzsinór helyén a hasfal bezáródik, hegesedik. Előfordulhat, hogy ez a záródás nem tökéletes, így a köldökgyűrű nyitva marad, a kitágult köldökgyűrűn keresztül pedig a hasüregből belet, hashártya kettőzetet tartalmazó előboltosulás jelenik meg. Ez a köldöksérv. Lehet veleszületett, de a hasfal gyengülése miatt felnőtt korban is kialakulhat. A sérv mindig jól látható és felismerhető, eleinte csak álló helyzetben látható, míg fekve eltűnik.

A köldöksérv egyértelmű tünete a köldök területén növekvő duzzanat, ami idővel panaszokat okoz. Markáns fájdalom eleinte nem minden esetben jelentkezik, de diszkomfort érzés igen. A köldöksérv tünetei lehetnek:

 • fájdalom a köldök vetületében,
 • émelygés és hányinger,
 • fogyás,
 • székrekedés,
 • hasi görcsök,
 • alhasi diszkomfort,
 • teltségérzet,
 • étvágytalanság.

Ezek a tünetek fokozatosan alakulhatnak ki, de idővel súlyosodhatnak.

Hogyan történik a köldöksérv diagnózisának felállítása?

A sebész elsőként a pácienst kikérdezi a tünetekről, azok jellegéről és megjelenésükről. Ezt követően megvizsgálja a beteget mind fekvő, mind álló helyzetben. Ritka esetben szükség lehet ún. képalkotó diagnosztikai vizsgálatokra is. Ezt követően, azaz a köldöksérv diagnózisának felállításakor az orvos részletesen tájékoztatja a beteget  a kezelési lehetőségekről, a javasolt műtét típusáról, a műtéti érzéstelenítésről, a lehetséges szövődményekről, az otthoni ápolásról és a gyógyulási folyamatról.

Amennyiben a fentiekhez hasonló tüneteket tapasztal ne halogassa tovább, keresse fel központunk szakrendeléseit, ahol gyakorlott orvosaink több éves rutinnal rendelkeznek a pontos diagnózis felállításában, a megfelelő kezelés elvégzésében.

Érdeklődjön szakrendeléseinkről ide kattintva!

A laparoszkópos köldöksérv műtét után páciensünknek a következőkre kell figyelnie:

A laparoszkópos köldöksérv műtétet egynapos sebészeti ellátásként végezzük., így páciensünk 24 órán belül otthonába távozhat. Fontos azonban, hogy néhány hétig a fizikai kímélet szükséges, majd fokozatosan terhelheti magát

A laparoszkópos műtét apró hegeket hagy, ennek következtében rövidebb gyógyulás és kevesebb a műtét utáni fájdalom. Kontrollvizsgálat a műtét után 1-2 héttel esedékes. A műtét után 2 nappal, majd naponta a sebek zuhanyoztathatók, de természetesen a sebek kötözése a műtétet követő 2 hétig szükséges.

A laparoszkópos műtét hegei általában idővel elhalványulnak, de esetenként előfordulhat, hogy vaskosabb hegek alakulnak ki.

Bemutatjuk szakorvosainkat, akik az egynapos sebészeti beavatkozásként végznek laparoszkópos lágyéksérv műtétet:

Dr. Altorjay Aron

dr. Altorjay Áron
Általános sebészet

Dr Furedi Gabor

dr. Füredi Gábor
Általános sebészet

Dr Pellicer Francisco

dr. Pellicer Francisco
Általános sebészet

Mit tartalmaz a laparoszkópos köldöksérv műtét ára?

Műtéti áraink tájékoztató jellegűek, minden esetben egyedi árat adunk!

 • műtét előtti aneszteziológusi konzultációt és a szükséges vizsgálatokat
 • orvos-asszisztensi költségeket
 • az altatás-érzéstelenítés költségét
 • műtéti- és ápoló személyzetet
 • parkolási lehetőséget a betegkísérő számára a beteg érkezésének és a távozásának időszakára
 • exkluzív, kétágyas szobákban történő elhelyezést
 • szélessávú internet elérhetőséget
 • napi háromszori étkezést
 • műtét utáni varratszedést vagy kontrollt egy alkalommal
 • napi 24 órás orvosi, szakápolói felügyeletet
 • üdvözlőcsomagot

Laparoszkópos köldöksérv műtét ára:

Laparoszkópos köldöksérv műtét (csak hálóval)

510.000 Ft-tól

A sérvek többsége azonnali ellátást nem igényel, tervezett műtéttel kezelhetők. Műtét nemcsak esztétikai és életminőséget rontó ok miatt válhat szükségessé, hanem amiatt is, hogy a súlyosabb szövődmények (sérv kizáródása) elkerülhetők legyenek.

Tájékoztató a laparoszkópos köldöksérv műtétre érkező pácienseinknek:

Tájékoztató letöltése
Egynapos sebészet általános információk