Lágyéksérv műtét hálóval

A lágyékhajlat területén jelentkező lágyéksérv a leggyakrabban előforduló sérvtípus. Központunkban egynapos sebészeti ellátásként végzünk lágyéksérv műtétet, amely lehetővé teszi, hogy a beteg a műtétet követően 12-18 óra elteltével otthonába távozhasson. Csapatunk személyre szabott kezelési tervet készít, a műtétet magasan képzett szakemberek végzik, modern technológiai háttérrel. Az életminőség mielőbbi helyreállítását, a posztoperatív fájdalomcsillapítást szem előtt tartva segítjük pácienseinket a gyógyulás során.

Cmed Egynapos Sebészeti Műtét

Központunkban jelenleg két műtőben zajlanak műtéti beavatkozások, ahol modern eszközpark segíti a tapasztalt sebészeink munkáját. A beavatkozást követően a műtét utáni megfigyelő helységben magasan képzett egészségügyi szakembergárda folyamatosan ellenőrzi pácienseinket. Ezt követően a beteg a kórterembe kerül, ahol saját mosdóhelyiség, TV és internet is rendelkezésére áll. Szükség szerint menü is kérhető, melyben az egyéni étkezési igényeket is figyelembe vesszük.

Ha a lágyékhajlatban duzzanatot, fájdalmas előboltosulást észlel vagy már diagnosztizált lágyéksérve van, ajánlott igénybe venni egy sebészeti konzultációt, amelyre elérhetőségeinken keresztül lehet jelentkezni. A sebész szakorvos fizikális vizsgálat során állapítja meg a diagnózist, majd tájékoztatja a pácienst a műtéti lehetőségekről. Kiegészítésként az ultrahangos vizsgálat is segítheti a diagnózis megerősítését, amennyiben szükséges.

A műtét ára a műtét előtti aneszteziológiai vizsgálatot is tartalmazza. Egészségügyi központunkban a műtét előtt ez is elvégezendő, ragaszkodunk ahhoz, hogy az altatóorvosi vizsgálatot az intézményünk altatóorvosai végezzék.

Időpontot kérek lágyéksérv műtétre!

Amennyiben még bizonytalan, de az alábbi tüneteket észleli, szükséges a lágyéksérv műtét:

A lágyéksérv tünetei lehetnek: hasi görcsök, fájdalom vagy szúró érzés a lágyéki régióban. A fájdalom fokozódhat előrehajlás, emelés vagy fizikai  aktivitás közben. Megtekintéskor a páciens hasán előboltosulás észlelhető. A sérv kialakulhat gyorsan, például nehéz tárgyak megemelésekor, vagy lassan, akár hónapok alatt is. A fájdalom csökkenhet, ha a páciens fekvő helyzetbe kerül. További tünet lehet:  székrekedés, hányinger, puffadás. A sérv kizáródása esetén a lágyéki régióban fájdalmas, nem megkisebbíthető-visszahelyezhető dudor jelenik meg, amit erős fájdalom, hányinger, hányás, erős hasi görcsök kísérnek.   Ezen eset azonnali sebészi ellátást igényel, a késlekedés életveszélyes állapot kialakulását eredményezheti.

Szakorvosaink az alábbi protokollt követik a pontos diagnózis kialakításához:

Központunkban az első folyamat az anamnézis felvétele, ahol a pácienst kikérdezzük a tüneteivel kapcsolatban. Fontos információ a tünetek megjelenésének időpontja és jellege. Ezt követően fizikális vizsgálat történik, ami ha nem egyértelmű, képalkotó diagnosztikai eljárás (ultrahang vizsgálat) igénybevételét teszi szükségessé.

Érdeklődjön szakrendeléseinkről ide kattintva!

A lágyéksérv műtéti kezelései:

A lágyéksérv kezelésének kétféle módja van: nyitott vagy laparoszkópos műtét. Mindkét esetben szövetbarát, a szövetek közé beépülő, speciális műanyagból készült háló behelyezése történik feszülésmentes technikával. A műtéti módszer kiválasztása minden esetben egyénre szabott, azaz a beteg állapota, belszervi betegségei, műtéti teherbíró képessége, a sérv nagysága és a beteg kérése alapján történik. A legfőbb különbség az, hogy nyitott műtét esetén a háló a lágyéki régióban ejtett ferde metszésből kerül behelyezésre az izmok közé, addig laparoscopos műtét esetén a háló a köldök felett és annak két oldalán ejtett kicsi metszések felhasználásával, laparoscopos technikával kerül a hashártya lemeze elé, az izomzat hasüreg felé eső oldalára.

Időpontot kérek lágyéksérv műtétre!

A lágyéksérv műtétről:

Intézményünkben garantáljuk a kevés fájdalommal járó,  feszülésmentes technikával, háló behelyezéssel végzett műtéti megoldást, mind nyitott, mind laparoszkópos úton. A nyitott műtét gerincközeli érzéstelenítésben vagy altatásban történik, a laparoszkópos eljárás csak altatásban végezhető. A beavatkozás során a sérv a hasüregbe visszakerül, a szövet felesleg (sérvtömlő) eltávolítása után a hasfal folytonossága háló behelyezésével kerül helyreállításra, ezzel zárva a sérvkaput is. Használható részlegesen felszívódó sérvháló is. A műtét utáni teljes felépülés hosszú hetekig tart mindkét műtéti megoldás esetén.

Egynapos Sebészet Székesfehérvár Cmed

Mi a teendő lágyéksérv műtét után?

A műtétet követően a páciens néhány órát az ébredőszobában tölt megfigyelés céljából.  Ezt követően, stabil állapotban kerül a kórterembe. A műtét utáni fájdalomcsillapítás garantálja a beteg nyugalmát, életminőségének javítását. Az intézmény elhagyása optimális esetben a műtét másnapján, a reggeli órákban történik, kezelőorvosi kontroll, tájékoztatás, útmutatás, az egészségügyi dokumentáció átvétele után, ami tartalmazza a kontrollvizsgálat időpontját. A varratszedés általában 7-14 nappal a műtét után történik, a   sebe(k)t 2 nappal a műtét után kötés eltávolítás után lehet zuhanyoztatni. Az aktív sporttevékenység és a fizikai munkavégzés 4-6 hétig nem végezhető.

A lágyéksérv esetleges szövődményei:

A kezelőorvos nem tudja garantálni, hogy a műtét után nem alakulnak ki szövődmények. Amennyiben a páciens vérzést vagy lázat tapasztal, azonnal jelezni kell a műtétet végző orvosnak, aki gondoskodik a szükséges teendőkröl. A sebgyógyulás folyamata során felléphetnek olyan jelenségek, mint fájdalom, hőemelkedés vagy a here megnagyobbodása, amelyek nem igényelnek azonnali beavatkozást.

Bemutatjuk szakorvosainkat, akik az egynapos sebészetben végznek lágyéksérv műtétet:

Dr. Altorjay Aron

dr. Altorjay Áron
Általános sebészet

Dr Furedi Gabor

dr. Füredi Gábor
Általános sebészet

Dr Pellicer Francisco

dr. Pellicer Francisco
Általános sebészet

Mit tartalmaz a lágyéksérv műtét ára?

Műtéti áraink tájékoztató jellegűek, minden esetben egyedi árat adunk!

 • műtét előtti aneszteziológusi konzultációt és a szükséges vizsgálatokat
 • orvos-asszisztensi költségeket
 • az altatás-érzéstelenítés költségét
 • műtéti- és ápoló személyzetet
 • parkolási lehetőséget a betegkísérő számára a beteg érkezésének és a távozásának időszakára
 • exkluzív, kétágyas szobákban történő elhelyezést
 • szélessávú internet elérhetőséget
 • napi háromszori étkezést
 • műtét utáni varratszedést vagy kontrollt egy alkalommal
 • napi 24 órás orvosi, szakápolói felügyeletet
 • üdvözlőcsomagot

A nyitott lágyéksérv műtét ára:

Lágyéksérv műtét hálóval, egyoldali

420.000 Ft

Lágyéksérv műtét hálóval, kétoldali

560.000 Ft

Az időben elvégzett sérvműtét fontos a szövődmények elkerülésének céljából. Bár a sérvek többsége általában nem jelent azonnali veszélyt az egészségre, szakorvos felkeresése ajánlott. A műtét nemcsak esztétikai okokból, hanem a szövődmények megelőzése érdekében is szükséges lehet.

Tájékoztató a lágyéksérv műtétre érkező pácienseinknek:

Tájékoztató letöltése
Egynapos sebészet általános információk