A Panorama® egy prenatális szűrőteszt, amely a terhesség során az édesanya véráramába kerülő magzati DNS-t vizsgálja.

A Panorama® teszt egyetlen anyai vérvételből megállapítja, hogy a magzatban vannak-e olyan kromoszómális eltérések, mint például a Down-szindróma, Edwards-szindróma, Patau-szindróma, nemi kromoszóma eltérések, illetve triploidia, amelyek súlyos következményekkel járnak. A vizsgálat ikerterhesség esetén is elérhető és egyedülállóként a jelenleg elérhető tesztek között képes magzati frakció értéket biztosítani mindkét magzathoz, meghatározni a magzatok nemét illetve megállapítani azt, hogy egy vagy kétpetéjű terhességről van szó. A vizsgálat nem igényel műszeres beavatkozást, megbízható eredményt ad, és egyben az újszülött nemét is pontosan meghatározza.

Mit vizsgál a Panorama® prenatális szűrőteszt?

A Panorama® prenatális szűrőteszt széleskörű vizsgálati opciókat kínál páciensei számára. Az alapcsomag tartalmazza a Down-szindróma (21-es triszómia), Edwards-szindróma (18-as triszómia), Patau-szindróma (13-as triszómia), Klinefelter-szindróma (XXY), Jacob-szindróma (XYY), Turner-szindróma (X-monoszómia), Tripla X-szindróma (XXX), triploidia, mozaicizmus és eltűnő iker terhesség szűrését, valamint a magzat nemének meghatározását is. A mikrodeléciós panel további öt mikrodeléciós szindróma: DiGeorge, Cri-du-Chat, Prader-Willi, Angelmann és a 1p36 deléciós szindrómák szűrését tartalmazza. + a magzat nemének a pontos meghatározása (kérésre, a betöltött 12. héttől)

Kinek ajánlott a Panorama® prenatális szűrőteszt?

A Panorama® prenatális szűrőteszt fokozottan ajánlott olyan kismamáknak, akiknél magas a kockázat valamelyik, a Panorama® teszt által vizsgált magzati kromoszóma rendellenesség előfordulására családi halmozódás miatt vagy 35 év feletti az édesanya. Ezen kívül a 35 év alatti és családi halmozódást nem mutató kismamák esetén is jelentős információval szolgál a teszt a magzatot illetően.

Hányadik terhességi héttől végezhető el a Panorama® teszt?

A Panorama® prenatális szűrőtesztet a 9. terhességi héttől a 20. terhességi hétig ajánlott elvégeztetni. A vizsgálat elvégzése szempontjából a legideálisabb terhességi kor személyenként különböző lehet, ezért javasoljuk, hogy a legoptimálisabb időpont megválasztása érdekében egyeztessen klinikai genetikusainkkal vagy kezelőorvosával.

Hány nap múlva kapok eredményt?

A Panorama® teszt eredményéről a vérminta laboratóriumunkba történő beérkezését követő 7-10 munkanap elteltével tudjuk Önt tájékoztatni.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

A vizsgálat 15 percig tart.

Melyik csomagot válasszam?

A csomagok pontos leírását az alábbi linken találja:

Panorama® teszt csomagok

Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen időpontot most!

Időpontfoglalás

Információk

Viola Julia

Viola Júlia
Labordiagnosztika

Panorama® Extra239.000 Ft
Panorama® +22q199.000 Ft
Panorama® Plus189.000 Ft
Viola Júlia

Hétfő-péntek: 08:00-10:00