Egynapos urológiai beavatkozások

A CMed székesfehérvári magánklinikán kimagaslóan felszerelt műtővel, és a szakmájukban több éves tapasztalattal rendelkező kollégákkal várjuk egynapos urológiai beavatkozások elvégzésére. Magánrendelésünkön rövid várólistával és megfizethető árakkal várjuk teljes körű kivizsgálásra és a szükséges beavatkozások elvégzésére.

Az egynapos operációk lényege, hogy gyorsan elvégezhetőek, műtét után a páciens kellemes környezetben pihenhet kétágyas, tágas és világos kórtermekben, melyek minden igényt kielégítő modern berendezéssel rendelkeznek. Célunk, hogy Önnek a lehető legkevesebb időt kelljen a lábadozással töltenie!

egynapos sebészeti műtétek Székesfehérváron a Cmed-ben

Az urológiai műtétek elvégzése előtt elengedhetetlen a szakorvossal történő előzetes konzultáció és alapos kivizsgálás, így minden esetben először a szakrendelésre kérjen időpontot!

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak.

Időpontot kérek! +36 22 200 664

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol.

Üzenetet küldök!

Mivel foglalkozik az urológia?

A húgy-ivarrendszeri szervek (herék, hímvessző, prosztata, húgycső, húgyhólyag, vesevezeték, vese) rendellenességeinek felderítésével, kezelésével foglalkozik. Ide sorolható például a különböző gyulladások felderítése, kövesség megállapítása és kezelése, fertőzések okainak meghatározása és gyógyítása, a különböző vizelési gondok megoldása és a daganatos betegségek felderítése és kezelése is.

Leggyakoribb egynapos urológiai műtéti típusok:

Hereműtétek

Here vízsérv (hydrocele): Folyadék felszaporodása a here körüli burokban. A hereburokbsn normálisan is található egy vékony folyadékréteg, aminek védelmi funkciója van, azonban amennyiben túl sok folyadék keletkezik, akkor méretnövekedés veszi kezdetét, és általában ez a megnagyobbodás okozza a kellemetlenséget. Műtéti beavatkozástól várható tartós megoldás.

Herevisszér tágulat (varicocele): Kialakulása anatómiai okokra vezethető vissza. Tulajdonképpen a heréből elvezető egyes  visszerek kóros tágulata. Legbiztosabban műtéttel kezelhető.

Hímvessző műtétei

Fitymaszűkület (phimosis): A hímvessző makkját borító bőr (fityma) szűk voltát jelenti. Lehet veleszületett vagy valamilyen gyulladás miatt kialakuló. A beavatkozás során a fityma kerül eltávolításra. Sajátos esetben lehet szó a fityma megtartásáról, a szűkületet egy hosszanti metszéssel oldva.

Rövid fitymafék (frenulum breve): A fitymafék fájdalmas, berepedezett és heges állapotba kerülése esetén szükséges beavatkozás a frenulotomia, mely során a fitymafék átvágása történik. Gyakori műtét szexuálisan aktív férfiaknál, hiszen a rendellenesség panaszokat, tisztálkodási nehézségeket okozhat.

Húgycsövön végzett műtétek

Húgycsőnyílás szűkület (strictura meati urethrae): Gyulladások, hegesedések, berepedezések, katéterezések vagy más okokból előfordul, hogy a húgycsőnyílás beszűkül. A műtét (meatotomia) szükséges ahhoz, hogy újra akadálymentes legyen a vizelés.

Húgycső szűkület (strictura urethrae): Súlyos fokú húgycsőszűkület esetén alkalmazzák, mikor a vizelés már nagy mértékben akadályozott vagy ha egyéb vizsgálatra lenne szükség (katéterezés vagy a hólyagtükrözés), de a használandó eszköz nem férne be a szűkült húgycsövön.

Hólyagműtétek

Cystoscopia, hólyagtükrözés: Leggyakrabban véres vizelet,nyilvánvaló ok nélküli vizelési panaszok, képalkotó vizsgálatokon felmerülő hólyagrendellenesség miatt végzik diagnosztikai célból.

TUR műtét, Húgyhólyag rák (Neoplasma malignum vesicae urinariae): Első lépésben a hólyagdaganat húgycsövön keresztüli endoszkópos (lehetőség szerint teljes vagy részleges) eltávolítása végzendő (resectio transurethralis tumoris vesicae urinariae-TUR műtét).

Hólyagkő műtét (Calculus vesicae urinariae): Pangó vizelet, elhúzódó vizeletfertőzés következtében kövek alakulhatnak ki a hólyagban, melyek egyes esetekben maguktól nem tudnak kiürülni. Endoszkópos módszerrel a kő/kövek lézeres (vagy más típusú energiát használva) porlasztását-darabolását végezik.

Vese- és vesevezeték kövesség (Calculus renis/ureteris): Húgyúti kövek lézeres porlasztása-darabolása merev és/vagy flexibilis endoszkóppal.

Fekvőbeteg ellátás keretein belül végzett beavatkozásaink:

Prosztata műtétek

Prostata biopsia: A prosztatarák felismerése céljából végzett szövettani mintavétel. Rövid altatásban végezzük az gynapos sebészet keretein belül.

TURP= Transurethralis Prostata Resectio vagyis a prosztata húgycsövön keresztüli műtéti úton történő részleges eltávolítása: A beavatkozás egy ún. rezektoszkóp segítségével történik, melyen egy kamera helyezkedik el. Ezt felvezetik a húgycsövön keresztül a prosztatáig. Ekkor bemetszéseket hajtanak végre rétegenként, addig amíg a szükséges mennyiségű szövet eltávolításra kerül a prosztatáról és ezáltal a vizelési nehézségek megszűnnek. Maga a műtét általában 1-1,5 órán át tart és altatásban vagy gerincvelő érzéstelenítéssel történik.

Laparoszkópos prosztata eltávolítás prosztatarák miatt: Alacsony vagy közepes rizikócsoportba tartozó betegek esetén, ahol nem indikált a nyirokcsomók kiterjesztett eltávolítása.

Veseműtétek

Vese eltávolítás: Azokban az esetekben, mikor a vesekárosodása már olyan mértékű, hogy esetleges további szövődmények léphetnek fel, indokolt lehet az egyik vese eltávolítása. Erről minden esetben a szakorvos dönt, ha már semmilyen egyéb kezelési mód nem hoz javulást.

Vesemegtartó daganat eltávolítás (parciális reszekció) laparoszkópos vagy nyílt műtéttel: A vesedaganat egyik első kezelési módja, amennyiben a tumor eltávolítása lehetséges. Ebben az esetben a vese nem kerül eltávolításra.

Bemutatjuk szakorvosainkat, akik az egynapos sebészeti beavatkozásként végznek urológiai műtéteket:

Dr Fekete Zoltan

dr. Fekete Zoltán
Urológia

Mit tartalmaz a urológiai műtétek ára?

Műtéti áraink tájékoztató jellegűek, minden esetben egyedi árat adunk!

 • műtét előtti aneszteziológusi konzultációt és a szükséges vizsgálatokat
 • orvos-asszisztensi költségeket
 • az altatás-érzéstelenítés költségét
 • műtéti- és ápoló személyzetet
 • parkolási lehetőséget a betegkísérő számára a beteg érkezésének és a távozásának időszakára
 • exkluzív, kétágyas szobákban történő elhelyezést
 • szélessávú internet elérhetőséget
 • napi háromszori étkezést
 • műtét utáni varratszedést vagy kontrollt egy alkalommal
 • napi 24 órás orvosi, szakápolói felügyeletet
 • üdvözlőcsomagot

Tájékoztató az egynapos urológia műtétre érkező pácienseinknek:

Áraink

Tájékoztató az egynapos urológia műtétre érkező pácienseinknek:

Tájékoztató letöltése
Egynapos sebészet általános információk