Csúcsforma Közelében Sebestyén Dalma Győrben a IV. Arena Openen

Sebestyén Dalma

4 napos versenyen van túl Dalma, Győrben a IV. Arena Openen vett részt.
Ez egy FINA kvalifikációs verseny volt, ahol az idei kazanyi úszó vb-re és a jövő évi riói olimpiára is lehetett szintidőt úszni, ezért magyar, szlovák, osztrák, román válogatottak is indultak a versenyen.

A mi szempontunkból most nem a kvalifikációs szintek megúszása volt a cél, hanem egy állapotfelmérés, hogy hol is tartunk a munkában. Ez olyan remekül sikerült, hogy Dalma 200 vegyesen közel járt a már megúszott olimpiai szintjéhez, mindössze 4 tizedre volt tőle. 200 pillangón 2:10,33-as egyéni csúcsot úszott, ami bőven belül van a VB kvalifikációs szinten és nagyon közel a riói szinthez is. Mellesleg bezsebelt négy aranyérmet az abszolút kategóriában az előbb említett és az 50m és 200 m mell versenyszámokban.
A fő hazai versenyünk a szűk 4 hét múlva kezdődő országos bajnokság lesz, ezután hirdeti ki Kiss László szövetségi kapitány a kazanyi VB-re utazó keretet. Reményeink szerint ennek Dalma is tagja lesz.

Most az érettségi szóbeli vizsgáira való felkészülést „színesíti” egy tíz napos győri edzőtábor, majd egy két hetes itthoni felkészülés után ismét irány Győr, az országos bajnokság, amely reméljük újabb sikereket hozhat. Amennyiben a VB-re utazó keret tagja lesz Dalma, úgy vár rá egy 3 hetes debreceni edzőtábor és aztán irány Kazany!

Sebestyén Dalma