Vállízületi artroszkópos műtét

Megbízható vállspecialistáink egyénre szabott kezelési tervvel, a vállműtétek terén modern műtéti technikával találnak megoldást pácienseink részére. A műtét során idegblokádokat alkalmazunk a posztoperatív fájdalomcsillapításban, amelynek maximális biztonságát az ultrahang használatával történő szúrás adja. Előnye az, hogy csak kis mennyiségű altatószert adunk a műtét során, ezért páciensünk sokkal frissebben ébred.

Intézetünk fő célja pácienseink teljes és gyors gyógyulása. Professzionális szolgáltatásokat nyújtunk, személyre szabott kezelési tervet készítünk.

Egynapos Altalanos Sebeszeti Mutetek

Műtéteink jelenleg két műtőben folynak, a beavatkozás után pedig korszerű monitorok és észlelő berendezések biztosítják páciensünk megfigyelését. Kényelmes kórtermek állnak rendelkezésre, szükségszerűen hotel ellátást is igénybe lehet venni. Minden szobához saját fürdőszoba, WC, TV és internet tartozik. Páciensünk megfigyelését tapasztalt szakasszisztenseink végzik.

Központunkban a vállízületi műtéteink 85-90%-nál artroszkópos eljárást alkalmazunk.

A vállsebészet területén a vállprotéziseken kívül szinte minden elvégezhető artroszkópos technikával. Ilyenek a vállizomszakadások, az instabilitások, azaz a vállficam utáni beavatkozások, a vállcsúcsízület ficama vagy a váll kopásos betegségei. Ezek mind elláthatók artroszkópos sebészettel, a technika még azt is engedi, hogy nemcsak saját, hanem egyéb szövetekkel való pótlásokra is lehetőséget biztosítsanak.

Az artroszkópia során az ízület tükrözése történik, ami vállízületi panaszok esetén diagnosztikai céllal, de egyben kezelési eljárásként is szolgálhat. Sebészeink rutinosak ebben az eljárásban.

Időpontot kérek a vállízületi műtétre!

Az artroszkópos vállműtét egy minimál invazív orvosi beavatkozás, amely a váll fájdalmas ízületeinek kezelésére szolgál. Az artroszkópos vállműtét során a sebész egy kis vágást ejt a bőrön, majd egy kamerával és a vállműtéthez szükséges további eszközökkel (vaporizátor és forgókés) végzi el a műtétet. Az eljárás célja az, hogy kezelje a váll fájdalmát, mozgás beszűkülését. Vállízületi artroszkópia többek között alkalmas a rotátor köpeny ínainak varratára, gyulladás jellegű elváltozások sebészi megoldására, vállízületi instabilitás megszüntetésére.

Az artroszkópos vállműtét előnyei közé tartozik a gyorsabb gyógyulás, kevesebb fájdalom, rövidebb kórházi tartózkodás és a kisebb sebhelyek.

Mivel foglalkozik a vállsebészet?

A vállsebészet a váll fájdalmaival, betegségeivel és elváltozásaival foglalkozik, amelyek adódhatnak veleszületett és szerzett rendellenességekből. A vállövet három ízület alkotja, ezek együttes, összehangolt mozgásában egy kis elakadás is jelentős fájdalmat vagy problémát okozhat.

Milyen betegségek vagy panaszok tartoznak ide?

Tüneteit tekintve lehet váratlanul jelentkező, éles fájdalom, de kialakulhat lassan, fokozatosan is, amely már az éjszakai pihenést vagy a mindennapi tevékenységeket, mint az öltözködést, az étkezést, vagy az autóvezetést is zavarhatja. A panaszok is jelezhetik, hogy milyen betegség állhat a hátterében. A váll körüli problémák lehetnek baleseti vagy degeneratív eredetűek.

Az acromioplasztika egy olyan vállízületi műtét, amelynek célja a váll fájdalmának és/vagy mozgás beszűkülésének kezelése. Az acromioplastika során nagyobb távolságot alakítunk ki a rotátor köpeny és a lapocka nyúlványa között, így a kar mozgatásakor azok nem ütköznek egymáshoz., Így csökkenthető a rotátor köpenyre nehezedő nyomás és enyhíthető a fájdalom. Az acromioplastikát központunkban tapasztalattal rendelkező specialistáink végzik.

A vállízületi artroszkópos műtét általában azoknak a betegeknek javasoljuk, akiknek a vállízülete fájdalmas és/vagy mozgásában beszűkült, illetve jó megoldás lehet a vállöv különböző instabilitásai esetén.

Mikor lehet szükségem vállízületi műtétre?

Ha ezeket a tüneteket észleli, szükséges lehet a pontos diagnózis, majd a vállízületi műtét:

 • Fájdalom a vállban, amely mozgás közben erősebb
 • Gyengeség a kar mozgatása során
 • Szorítás vagy kattogás érzése a vállban
 • A kar mozgatása bizonyos szögben meghiúsul
 • Duzzanat a vállban
 • Fájdalom a vállban vagy az felkarban éjszakai pihenés során

A vállízületi problémák diagnosztizálásához többféle vizsgálat is szükséges, amelyek mind központunkban, egy helyen elvégezhetők. Ide tartozik a fizikai vizsgálat, a képalkotó eljárásokat (pl. röntgen, ultrahang, MRI stb.), valamint az esetleges vérvizsgálatok és más laboratóriumi tesztek.

Hogyan zajlik a vállízületi műtét?

A vállízületi artroszkópos műtét egy minimál invazív műtéti eljárás, amely a vállízület fájdalmát, mozgás beszűkülését vagy akár instabilitását kezeli. A műtét alatt az orvos egy artroszkópot használ a vállízületbe való bejutáshoz. Az artroszkóp segítségével a műtét során a vállízületet belülről látva felmérhetők az elváltozások, sérülések. Ezt követően célzottan kezelhetők a különböző A vállízületi artroszkópiák időtartama nagy részt 30-80 perc közé esik, csak ritkán van szükség hosszabb beavatkozásra.  A műtétet altatásban vagy idegblokáddal történik. Az operáció során két-három kis nyíláson keresztül végezzük el a műtétet, ezzel gyorsítjuk a gyógyulás időszakát is.

A vállízületi műtét után a seb átkötése történik, majd gyógytornászunk még a betegszobában betanítja a javasolt gyógytornát, ezt követően hazabocsátjuk páciensünket.

Melyek a vállízületi műtét utókezelésének lépései?

A vállműtét után az operált váll rögzítése szükséges. A rögzítés módjáról és idejéről kezelőorvosa fogja tájékoztatni még a műtét előtt.

A műtét után két-három hónapig gyógytorna javasolt, amelyet központunk rehabilitációs részlegén lehet végezni, hisz gyógytornászaink és eljárásaink garanciát nyújtanak a teljes felépülésre. Csak a folyamatos, helyes gyógytorna és módszerek segítik a mozgástartomány növelését és az izomerő visszatérését.

Vállízületi műtét utáni teendők:

Az artroszkópos vállműtét után fontos lesz majd az esetlegesen fellépő fájdalom csillapítása, a vérzések megelőzése, a vállmozgások korlátozásának fokozatos feloldása, valamint a rehabilitáció indítása, a vállizomzat erősítése és a műtéti hely tisztán tartása.

Ismerje meg fizikoterápiás kezeléseinket!

A vállízületi artroszkópos műtét előnyei:

Ez az eljárás lehetővé teszi a minimális invazív műtétet, ami kevesebb fájdalmat, kisebb hegképződést és gyorsabb gyógyulást ad.

Mit tartalmaz a vállízületi műtét ára?

Műtéti áraink tájékoztató jellegűek, minden esetben egyedi árat adunk!

 • műtét előtti aneszteziológiai konzultációt és a szükséges vizsgálatokat
 • orvos-asszisztensi költségeket
 • szakorvos által javasolt ápolási napot
 • az altatás-érzéstelenítés költségét
 • műtéti- és ápoló személyzetet
 • a kórházi tartózkodás alatt a radiológiai ellenőrző felvétel elkészítésének díját, a protokoll szerint szükséges laborvizsgálatok díját
 • parkolási lehetőséget a betegkísérő számára a beteg érkezésének és a távozásának időszakára
 • szükség szerint kényelmes, kétágyas szobákban történő elhelyezést
 • szélessávú internet elérhetőséget
 • napi háromszori étkezést
 • a műtét utáni varratszedést vagy kontrollt egy alkalommal (szövődmény fellépése esetén további térítésmentes kontroll időpontokat biztosítunk)
 • napi 24 órás orvosi, szakápolói felügyeletet
 • üdvözlő csomagot

Specialistáink, akik várják pácienseinket:

Dr Batta Istvan

dr. Batta István
Ortopédia

Dr Horvath Szabolcs

dr. Horváth Szabolcs
Ortopédia

Dr Janvari Kristof

Dr. Jánvári Kristóf
Ortopédia

Dr Schandl Karoly

dr. Schandl Károly
Ortopédia

A vállízületi artroszkópos acromioplasztikai műtét ára:

Vállízület arthroscopos acromioplastica

640 000 Ft

Tájékoztató a vállízületi műtétre érkező pácienseinknek:

Tájékoztató letöltése
Egynapos sebészet általános információk