Kalapácsujj műtét

A kezeletlen kalapácsujj egyre keményebbé, fájdalmassá válhat, vagy nyílt seb keletkezhet az ízületen. Ebben az esetben elengedhetetlen a műtéti beavatkozás.

A kalapácsujj egy olyan lábfejbetegség, amely előfordulhat szinte minden ujjon, kivéve a nagyujjat. Nőknél kilencszer gyakrabban jelentkezik, mint férfiaknál.

Ne halogassa a műtéti beavatkozást, mivel a rossz terhelés miatt idővel a lábtőízületek állapota romlik, a kisízületek elkezdenek kopni. Ez a boka, térd, csípőízületre is kihatással van, így akár deréktáji fájdalmat is okozhat.

Cmed Egynapos Műtétek

Felkészült sebészeink, szakorvosi, ápolói csapatunk modern környezetben és korszerű műtőkben végzik a beavatkozásokat. Specialistáink a régió tapasztalt orvosai, akik a modern módszereket alkalmazva segítik páciensünk gyógyulását. Funkcionális kórtermeket alakítottunk ki, ahol a műtét után szükség szerint regenerálódhat. Igény szerint rendelkezésére áll, hotelellátás, saját fürdőszoba, WC, TV és internet is.

Biztonságára a folyamatos szakápolói felügyelet ad garanciát.

Hisszük, hogy a személyre szabott kezelési terv segíti a gyors felépülést, ezért minden páciensünk egyéni tervet kap. Beavatkozásunk során a fájdalom minimalizálása számunkra a legfontosabb.  A regionális technikákkal végzett érzéstelenítésre is figyelünk, ultrahang vezérelt idegblokád szúrásokat alkalmazunk, amelyek során a fájdalomérzetet az idegek mellé adott érzéstelenítővel csillapítjuk. Az egynapos sebészeti ellátásban ezt egyszeri injekcióval érjük el.

Időpontot kérek kalapácsujj műtétre!

A kalapácsujj elváltozás kialakulásának hátteréről:

A kalapácsujj kialakulása általában a rossz illeszkedésű cipőkre vezethető vissza. Az olyan cipők, mint a magas sarkú és a szűk orrú cipők kényszerhelyzetbe hozzák a lábujjakat. Az ujjak hosszú időn át fennálló hajlított helyzete miatt az izmok megrövidülnek és húzási irányuk megváltozik. Az eredmény a felfelé emelt lábujjlak, elsősorban a második ujjon, de lehet a további ujjakon is. A mindennapi cipőhordás során bőrkeményedés, tyúkszem alakulhat ki az ujjakon, de gyulladást, bőrpírt és égő érzést is tapasztalhatunk.  Súlyosabb esetben akár nyílt sebek is képződhetnek az ujjon.

A diagnózis anamnézis felvételével és fizikai vizsgálattal indul, majd röntgenfelvételek is szükségesek.

Amennyiben további információra van szüksége vagy pontos diagnózist szeretne, keresse fel ortopéd orvosainkat szakrendeléseinken. Központunkban a részletes tájékoztatás mellett a szükséges egyéb vizsgálatok is elérhetők.

Tájékozódjon ide kattintva szakrendeléseinkről!

A kalapácsujj műtéti eljárással tartósan kezelhető:

A kalapácsujj műtét általában helyi érzéstelenítéssel végezhető, egynapos sebészeti ellátás formájában. A kalapácsujj műtét célja a deformált ujj helyreállítása a normális helyzetbe.  A beavatkozás során sebészünk eltávolítja a lábujjperc kiálló fejét, korrigálja az éles csontszéleket, összevarrja a fölötte lévő inat és pár öltéssel bezárja a sebet. A kalapácsujj műtét során az ujjon kialakult bőrkeményedést is eltávolítjuk.

Kalapácsujj műtét utáni gyógyulás:

A kalapácsujj műtét végén egy stabilizáló kötést helyezünk fel az operált ujjra, amit varratszedésig kell viselni. A láb védelme érdekében a műtét után két napig a területet víz nem érheti. Az erőteljesebb terhelés csak a varratszedést követő 10-14 nap elteltével ajánlott. Járáshoz kényelmesebb lehet gördülő talpú papucs viselése. Az operált ujjat 4-6 hétig rögzítjük a szomszéd ujjakhoz. Az intenzív sporttevékenység és a fokozott terhelés 6 hétig nem javasolt.

Gyógytornász, fizikoterapeuta irányításával a lábujj tornáztatás indokolt lehet. Emiatt forduljon a műtét után szakértő gyógytornászainkhoz megfelelő rehabilitációs ellátásért! Központunkban tapasztalt szakemberek várják, akik támogatják a teljes gyógyulásig.

Rehabilitációs kezeléseinkről itt olvashat bővebben

A kalapácsujj műtét lehetséges szövődményei:

Korai szövődmények lehetnek ér-, ideg-, ínsérülés, sebgyógyulási zavar, lázas állapot, utóvérzés és a műtéti terület fájdalmas duzzanata. Nem megfelelően alkalmazott tornáztatás, további túlterhelés hatására a lábujj deformitása ismét kialakulhat.

A kezelési módszer kiválasztása a lábdeformitásoknál mindig összetett megközelítést igényel. Az előforduló kalapácsujj esetekben szükség lehet az öregujj tengelyének helyreállítására és a lábközépcsontok korrekciójára is, ha kell, akár több, egymást követő korrekció is szükségessé válhat. A kezdeti stádiumú kalapácsujj esetén is fontos, hogy időben keresse fel központunkat.

Időpontot kérek kalapácsujj műtétre!

Mit tartalmaz a kalapácsujj műtét ára?

Műtéti áraink tájékoztató jellegűek, minden esetben egyedi árat adunk!

 • műtét előtti aneszteziológiai konzultációt és a szükséges vizsgálatokat
 • orvos-asszisztensi költségeket
 • szakorvos által javasolt ápolási napot
 • az altatás-érzéstelenítés költségét
 • műtéti- és ápoló személyzetet
 • a kórházi tartózkodás alatt a radiológiai ellenőrző felvétel elkészítésének díját, a protokoll szerint szükséges laborvizsgálatok díját
 • parkolási lehetőséget a betegkísérő számára a beteg érkezésének és a távozásának időszakára
 • szükség szerint kényelmes, kétágyas szobákban történő elhelyezést
 • szélessávú internet elérhetőséget
 • napi háromszori étkezést
 • a műtét utáni varratszedést vagy kontrollt egy alkalommal (szövődmény fellépése esetén további térítésmentes kontroll időpontokat biztosítunk)
 • napi 24 órás orvosi, szakápolói felügyeletet
 • üdvözlő csomagot

Specialistáink, akik várják pácienseinket:

Dr Batta Istvan

dr. Batta István
Ortopédia

Dr Czifra Attila Viktor

dr. Czifra Attila Viktor
Ortopédia

Dr Horvath Szabolcs

dr. Horváth Szabolcs
Ortopédia

Dr Janvari Kristof

Dr. Jánvári Kristóf
Ortopédia

Male Avatar Cmed

dr. Szabó Gábor
Ortopédia

A kalapácsujj műtét ára:

Kalapácsujj (digitus malleus) korrekció (lehet helyi érzéstelenítés vagy bütyökkel együtt, esetleg dróttűzéssel kiegészítve)

220 000 Ft

Tájékoztató a kalapácsujj műtétre érkező pácienseinknek:

Tájékoztató letöltése
Egynapos sebészet általános információk