Bütyök műtét

A bütyök fájdalmas és hosszú távon további problémákhoz vezethet, mint például nehéz járás, korlátozott mozgás és rosszabb életminőség. Szerencsére azonban a probléma kezelhető. Felkészült ortopéd szakorvosaink egynapos sebészeti ellátás formájában találnak megoldást a bütyök okozta panaszok megszüntetésére.

Szabaduljon meg véglegesen a bütyöktől, központunkban kiváló sebészeink, felkészült szakmai csapatunk, korszerű és újonnan épült egynapos sebészeti osztályunk, illetve csúcskategóriás eszközparkunk segíti pácienseinket a gyógyulás során.

A gyors felépülés és a fájdalom minimalizálása számunkra a legfontosabb. A műtét során idegblokádokat alkalmazunk a posztoperatív fájdalomcsillapításban, amelynek maximális biztonságát az ultrahang használatával történő szúrás adja. Előnye hogy betegeink gyakorlatilag fajdalommentesen térhetnek haza.

Intézetünk fő célja pácienseink teljes gyógyulása. Professzionális szolgáltatásokat biztosítunk, személyre szabott kezelési tervet készítünk, valamint teljes körű gondoskodást nyújtunk a betegút végéig.

Műtéteink jelenleg két műtőben folynak. A beavatkozás után korszerű berendezéseink és szakápoló munkatársaink biztosítják páciensünk megfigyelését, kényelmes kórtermekben, nyugodt körülmények közt.Szükségszerűen hotel ellátást is biztosítunk. Szobáink funkcionálisak, hisz saját fürdőszoba, WC, TV és internet is elérhető pácienseink számára.

A lábakon kialakult bütyök elváltozások eleinte csak esztétikai problémákat okoznak, de idővel egyre jobban deformálódnak. A leginkább nőket érintő probléma többnyire civilizációs okokra vezethető vissza, mint például a cipők és a növekvő alsó végtagi terhelés, de a láb haránt boltozatának összeesése és az öröklődő hajlam is okozhatja. Az egyik leggyakoribb ortopédiai probléma a bütyök, amelyet leghatékonyabban operációval lehet helyreállítani.

Időpontot kérek bütyök műtétre!

A bütyök elváltozás szemmel is jól látható, de vannak egyéb tünetei is, amelyekre érdemes figyelni:

Bütyök
 • folyamatos vagy időszakosan jelentkező fájdalom a nagylábujjban
 • nagylábujj alapízületénél megjelenő dudor, amely a másik láb irányába mutat
 • duzzanat, ha az érintett ízület vagy a közeli nyáktömlő gyulladásban van
 • bőrpír, ami a gyulladás következtében jelentkezik
 • tyúkszem az I. és II. lábujj között
 • nagylábujj mozgáskorlátozottsága
 • nehezebb járás

A bütyök kezelése többféle módszerrel történhet, de a bütyök műtét akkor már indokolt, ha a konzervatív kezelések nem voltak eredményesek, illetve ha maga az elváltozás is olyan mértékű és olyan panaszokat okoz, amelyek más módon nem korrigálhatóak, és a kapcsolódó fájdalom, valamint az esztétikai probléma jelentősen rontja a páciens életminőségét.

A diagnózis anamnézissel és fizikai vizsgálattal indul, de röntgen vizsgálatra is szükség van.

Amennyiben szeretne többet tudni a deformitás eltávolításáról, keresse fel szakorvosainkat szakrendeléseinken. A részletes tájékoztatás mellett a szükséges egyéb vizsgálatokat is megszervezzük központunkban.

Tájékozódjon ide kattintva szakrendeléseinkről!

Hogyan zajlik a bütyök műtét?

Fontos tudni, hogy a műtét módszere függ a deformitás mértékétől. Kisebb elváltozás esetén a megvastagodott falú tömlő és a lábközépcsont feje kinövéseinek eltávolítása történik, viszont súlyosabb elváltozás esetén a lábközépcsont elfűrészelésével  a szögeltérés korrekciója szükséges. Egyes műtéteknél implantátumok (csavar, drót, lemez vagy ezek kombinációja) behelyezése is szükséges lehet. Ez követően pár öltéssel zárjuk a sebet, majd egy stabilizáló kötést helyezünk fel.

A bütyök műtét esetén az érzéstelenítés kiválasztásánál nagyon fontos páciensünk egyéni érzékenysége, de fontos tényező az elváltozás súlyosságának foka is. A választott módszerről részletes információt szakorvosaink adnak a műtét előtt.  A bütyök műtét történhet altatásban, illetve regionális érzéstelenítéssel is.

Az elváltozás legtöbb esetben kétoldali, így mind a két lábat érinti.

Cmed Ortopediai Mutet

Mi történik bütyök műtét után?

A műtét típusától függően páciensünk a beavatkozás után szoros megfigyelés alatt áll, 8-16 órán keresztül. A 10-14. napon végzett kontrollnál a varratokat eltávolítjuk. A teljes gyógyulási idő 6-8 hét, javasolt az operált láb – a választott műtét függvényében – részleges tehermentesítése. Az első napokban pihenés javasolt, fájdalom esetén pedig fájdalomcsillapítás. A teljes gyógyulás 6-8 hét, de páciensünk korábban is visszatérhet a mindennapjaihoz.

A rehabilitáció során szükséges a láb működésének visszaállítása. Ezt általában gyógytornász végzi, hisz megfelelően végzett torna hiányában a gyógyulás elhúzódóbb és nem megfelelő lehet, amely a deformitás újbóli kialakulásához vezethet.

Tájékozódjon ide kattintva szakrendeléseinkről!

A bütyök műtét lehetséges szövődményei:

Korai szövődményként előfordulhat utóvérzés, sebgyógyulási zavar és gyulladás, amelyek időbeni kezeléssel nem okoznak további problémákat. Az első néhány napban normális lehet a sebfájdalom illetve kisfokú duzzanat.

Mit tartalmaz a bütyük műtét ára?

Műtéti áraink tájékoztató jellegűek, minden esetben egyedi árat adunk!

 • műtét előtti aneszteziológiai konzultációt és a szükséges vizsgálatokat
 • orvos-asszisztensi költségeket
 • szakorvos által javasolt ápolási napot
 • az altatás-érzéstelenítés költségét
 • műtéti- és ápoló személyzetet
 • a kórházi tartózkodás alatt a radiológiai ellenőrző felvétel elkészítésének díját, a protokoll szerint szükséges laborvizsgálatok díját
 • parkolási lehetőséget a betegkísérő számára a beteg érkezésének és a távozásának időszakára
 • szükség szerint kényelmes, kétágyas szobákban történő elhelyezést
 • szélessávú internet elérhetőséget
 • napi háromszori étkezést
 • a műtét utáni varratszedést vagy kontrollt egy alkalommal (szövődmény fellépése esetén további térítésmentes kontroll időpontokat biztosítunk)
 • napi 24 órás orvosi, szakápolói felügyeletet
 • üdvözlő csomagot

Specialistáink, akik várják pácienseinket:

Dr Batta Istvan

dr. Batta István
Ortopédia

Dr Czifra Attila Viktor

dr. Czifra Attila Viktor
Ortopédia

Dr Horvath Szabolcs

dr. Horváth Szabolcs
Ortopédia

Dr Janvari Kristof

Dr. Jánvári Kristóf
Ortopédia

Dr Schandl Karoly

dr. Schandl Károly
Ortopédia

A bütyök műtét ára:

Bütyök (hallux valgus) korrekció: egyoldali

250 000 Ft

Bütyök (hallux valgus) korrekció: kétoldali

470 000 Ft

Tájékoztató a bütyök műtétre érkező pácienseinknek:

Tájékoztató letöltése
Egynapos sebészet általános információk