Az elektroterápiás kezelések leggyakoribb célja a fájdalom csökkentése, amire több áramforma is megfelel, de igen elterjedt alkalmazási terület az idegsérülések után fellépő izomgyengeség kezelése is.

A kisfrekvenciás kezelések közé az 1000 Hz alatti váltóáramok tartoznak, de azonos hatása révén ide sorolják az egyenáramot is (ahol az áramirány nem változik, tehát az irányváltás frekvenciája nulla). Ezen áramformák elsősorban fájdalomcsillapító hatásúak, de értágító hatásuk révén jelentősen növelik a kezelt területen a véráramlás mértékét is (bőrpír). Gyulladásgátló és regenerációt serkentő hatásuk is bizonyított, de az elektródák speciális elhelyezésével akár izomstimulációra is használhatók.

Milyen panaszokra ad megoldást az elektroterápia?

  • fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, értágító hatású
  • izomlazító, görcsoldó, izomstimuláló hatású
  • sportsérülések és egyéb mozgásszervi kezelése
Milyen elektroterápiás kezeléseket alkalmazunk?
Ultrahang

Mechanikus hatása, hogy a szövetekben mikromasszázst idéz elő, amely fokozza a véráramlást és serkenti a nyirokkeringést. Termikus hatása révén melegíti, lazítja az adott területet, amely csillapítja a fájdalmat. Kémiai hatásával növeli a kezelt terület oxigénellátását, tágítja az ereket. Az ultrahang terápia izomrelaxáló, fájdalomcsökkentő kezelés, amely ízületi betegségek (arthrosis) esetén javallott, de izomrándulás, izomfájdalom, sportsérülések, íntapadások és ínhüvelyek elváltozásainál is eredményesen használható.

Diadynamic

Olyan impulzus áramforma, amely a galvánáram és impulzusáram kombinációja. Bázisáramot (amely 1-3 mA intenzitású konstans galvánáram), illetve a galvánáramra ráhelyezett dózisáramot (amely tulajdonképpen egy lüktető egyenáram) tartalmaz. Élettani hatása elsősorban fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, keringésfokozás és enyhe vérbőségfokozás, izomstimulálás.

Galván</h5?A kezelendő testrészre helyezett műanyag elektródán keresztül jut a megfelelő feszültségre lecsökkentett elektromos áram a test szöveteibe. A bőrfelület és az elektróda közé nedves anyag (textil, szivacs) kerül, így akadályozható meg az elektromos áram okozta égési sérülés. A kezelt testrészen bizsergő érzés és átmeneti bőrpír alakulhat ki. A kezelés hatására a kezelt testrészen javul a vérkeringés, a gyulladás okozta káros szöveti nedvek felszívódása gyorsul, csökken az izomfeszülés, enyhül a fájdalom.
Kowarschik galván

Csupán a végtagok kezelésére alkalmas módszer. Ez a fajta stabil, bipoláris (tehát két azonos nagyságú elektródával történő kezelés), transzverzális (az áram iránya a végtag hossztengelyére merőleges) galvánáram kezelés elsősorban az alsó-, és felső végtag idegi eredetű fájdalmainak kezelésére alkalmas.

Interferencia (vákumos és laperektródás)

Az interferencia kezelés egy középfrekvenciás kezelés, amely két egymással keresztezett áramkörrel hozza létre az interferenciás áramokat. 4000 HZ-es frekvenciánál csökken a bőr ellenállása ezért a mélyebben fekvő szövetek is ingerelhetők. Az interferencia áramok kevésbé ingerlik a bőrben lévő érzőreceptorokat, így nem okoz kellemetlen érzést, és nem hagy bőrpírt. A kezelés fokozza az izomösszehúzódást, a keringést, emellett fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású. Ízületek kopásos megbetegedései, gyulladásos reumatológiai kórképek, ödéma esetén alkalmazzák.

Tens

Ez olyan kisfrekvenciájú elektroterápia, mellyel mind a gyengült izom, mind a kevésbé jól működő ideg ingerelhető. A lapelektródákat az izomhasra (közel az eredéshez és tapadáshoz) felhelyezve a szükséges paramétereket beállítva érhető el az izomösszehúzódás. Alkalmazásával megelőzhető a nem használt izom gyengülése, illetve az izom tovább erősíthető, az esetleges problémás idegnél az ideg kezelhető. A TENS kezelés javasolt bénulások kezelésére, műtétek utáni rehabilitáció során, sorvadt izom ingerlésére, de főként fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre, izomlazítításra.

Iontoforézis

Az eljárás lényege, hogy kisfrekvenciás áram segítségével fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gélt/krémet juttatunk a szervezetbe. A készítmény ionok formájában behatol a bőr különböző rétegeibe, és eljut a kezelendő területre. A kezelt testrészen bizsergő áramérzés és átmeneti bőrpír alakul ki. A kezelés hatására a kezelt testrészen javul a vérkeringés, csökken az izomfeszülés, enyhül a fájdalom és a gyulladás.

Szelektív ingeráram

Ingeráramnak nevezzük azt az elektromos áramot, amelynek hatására az izmok kontrakciója következik be. Egyenáram impulzusok sorozata szelektíven vált ki kontrakciót a károsodott izomban anélkül, hogy fájdalmat okozna. Fontos terápiás eljárás a perifériás bénulások esetén, izomsorvadás megelőzésére, gyenge izmok erősítésére.

Hogyan készüljünk a kezelésre?

A magánrendelésre kérjük hozza magával előző orvosi dokumentációit. A fizikoterápiás kezeléseket kizárólag szakorvosi javaslat/beutaló (reumatológus, ortopédus) ellenében tudjuk elvégezni.

A kezelések kizáró tényezői:

Súlyos általános állapot (pl. láz). Szívinfarktus és azutáni felépülési időszak, 180/100 Hgmm-nél magasabb vérnyomás, II. fokú szívelégtelenség, agyi érkatasztrófa, aktív tüdő tuberkolózis, rosszindulatú daganat és az azt követő 5 év, kóros vérzékenység, kóros vérszegénység, terhesség, sérült-, gyulladt bőrfelület, protézis, beültetett fém, illetve pacemakerrel rendelkező beteget sem szabad ilyen módon kezelni.

Mennyi ideig tart a kezelés?

A kezelés problémától, illetve a kezelés típusától függően, 15-60 percig tarthat.

- A rendelési idő és az árlista megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
- A szolgáltatás(ok) igénybevételéhez minden esetben előzetes időpontfoglalás szükséges!

Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen időpontot most!

Időpontfoglalás

Információk

Olle Marianna

Ollé Marianna
Svédmasszázs, köpölyözés, fasciamasszázs

1 alkalom/testrész3.000 Ft
1 alkalom dupla testrész5.000 Ft
5 alkalom/testrész13.000 Ft
5 alkalom dupla testrész23.000 Ft
10 alkalom dupla testrész48.000 Ft
Előzetes bejelentkezés alapján:

+36-22-200-664