Gyermekkardiológiai és gyermekgyógyászati szakrendelés a CMedben.

A gyermekkardiológia

A gyermekkardiológia a gyermekgyógyászat egyik legspeciálisabb szakterülete. A különböző korú gyermekeket más-más jellegű problémák, kérdések miatt hozzák szüleik rendelésünkre.

Újszülött- és csecsemőkorban főként a veleszületett szívbetegségek kizárása vagy fennállásának a diagnosztizálása a feladatunk. Veleszületett szívbetegség észlelése esetén annak szoros követése, a szükséges beavatkozások időpontjának meghatározása a célunk. A családban előforduló örökletes betegségek miatt szűrő jellegű vizsgálatot végzünk.

Óvodás, iskolás korban kardiológiai vizsgálatot keringési- illetve szív eredetűnek gondolt panaszok, szívzörej észlelése, vérnyomás vagy szívritmus zavarok gyanúja esetén végzünk.

Aktív sportolók közül a sportorvos által rendelésünkre irányított gyermekek vizsgálata történik.  Szűrő jelleggel azonban minden olyan gyermeknek javasoljuk a gyermekkardiológiai vizsgálatát, akik rendszeresen, főként versenyszerűen sportolnak, vagy kívánnak sportolni a későbbiekben. Szükség esetén rendszeresen kontrolláljuk őket.

A gyermekkardiológia szakrendelésen széles palettával várjuk azokat, akik problémájukkal felkeresnek bennünket. EKG, szívultrahang vizsgálat mellett terheléses EKG, 24 órás vérnyomás és EKG monitorizálásra is lehetőség nyílik.

 

További információkért kattintson ide: gyermekkardiológia és gyermekgyógyászat

 

Gyermekgyógyász szakrendelés

 

Az általános gyermekgyógyász szakrendelésen 1-18 éves korig várjuk betegeink jelentkezését akut vagy krónikus belgyógyászati panaszaikkal.

Célunk a panaszok, tünetek okának felderítése. A fennálló betegség kezelése, szükség esetén követése, gondozása.

Védőoltásokkal kapcsolatos kérdéseikre szívesen válaszolunk. Védőoltást beadunk.

 

További információkért kattintson ide: gyermekkardiológia és gyermekgyógyászat