Arcot érintő plasztikai beavatkozások

Arcot érintő plasztikai beavatkozások elvégzésére is van lehetőség magánklinikánkon, Székesfehérváron. Jól megközelíthető, vadonatúj épület és kimagasló eszközpark várja. A CMed Magánklinikán jelenleg fülplasztika, ráncfelvarrás, orrplasztika és szemhéjplasztikai műtéteket végez jól képzett kollégánk. Keressen minket bizalommal, amennyiben plasztikai műtétet szeretne végeztetni, legyen az bármilyen arcot érintő plasztikai beavatkozás.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak.

Időpontot kérek! +36 22 200 664

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol.

Üzenetet küldök!
Fülplasztika

Gyakori műtéti típus a fül eltéréseit korrigáló beavatkozás. Normál esetben a fülkagyló és a koponya 25-30 fokos szöget zárnak be. Az ettől eltérő esetet elálló fülnek nevezzük, mely a leggyakoribb fület érintő beavatkozás típus.

Hogyan zajlik a fülplasztikai műtét?

A műtétet általában helyi érzéstelenítéssel végzik, de altatásban is kérhető. Egy bemetszés kerül a fülkagyló hátsó felszínére és az adott esethez mérten, porcdarabok eltávolítása is indokolt lehet.

A műtét után

A füleket kötéssel védjük a műtét után, mely 1 hétig viselendő. Ekkor történik meg a varratszedés. Ezt követően éjszakára kell csak fejpántot viselni még 5 hétig, ezzel védve a fület. A fülkagyló egy nagyon kényes testrész, és sajnálatos módon hegesedésre és deformálódásra hajlamos.

Időpontot kérek! +36 20 223 4066
Orrplasztika

Általában az orr külső részének, alakjának esztétikai okból történő módosítását értjük alatta.

Az orr külső része összetett, porcos és csontos vázra épül.

Területek, amelyek változtathatóak műtéttel:

  • orrhát ( „kampós orr” ebben az esetben egy púp van az orrháton)
  • orrszárnyak
  • orr-száj szöglet megjelenése
  • orrcsúcs ( Lógó orrcsúcs esetén szoktunk hosszú orra panaszkodni. Ilyenkor  derékszögű vagy kisebb az orr-száj szöglet)

Hogyan zajlik az orrplasztikai műtét?

Altatásban kerül sor a műtétre, az orrnyíláson keresztül történik a beavatkozás, esetleg az orrháton kell apró metszést ejteni, mely heg nélkül meggyógyul. A beavatkozást követően tamponálják az orrüreget egy napra, ennek eltávolítása után a páciens hazamehet.

A műtét után

A teljes gyógyulási idő általában 6 hét, a fájdalmak gyógyszerrel jól kezelhetőek. Gyakran kerül sor  gipszsín felhelyezésére (ha a csontos váz is érintett az operációban) egy hétre, ekkor történik meg a varratszedés is.

Időpontot kérek! +36 20 223 4066
Szemhéjplasztika

A korunk előrehaladtával a szemet körülvevő bőr megereszkedik. A szemhéjplasztika célja a szem fiatalos megjelenésének visszaállítása, ehhez szükséges a felső és/vagy az alsó szemhéj bőrének műtéti helyreállítása.

Hogyan zajlik a szemhéjplasztikai műtét?

A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik. Bemetszéseket ejtünk rejtett helyen (ráncvonal, pillasor alatt). A beavatkozás során a felesleges bőr és szükséges esetben a faggyúmirigy többlet is eltávolításra kerül.

A műtét után

Az esetleges duzzanat és bevérzés néhány nap múlva felszívódik, 1 hét elteltével a varratok eltávolíthatóak. Legkésőbb 10 nap után már minden normál tevékenység végezhető. A hegek pirosodása nem jellemző, de ha előfordul, kb. 6 hónap alatt szűnik meg teljesen.

ALTERNATÍVA:

Lézeres bőrfelújítás (resurfacing): alternatív kezelési mód, a bőr vastagságától függ a kezelés eredményessége.

Időpontot kérek! +36 20 223 4066
Ránc- és ajakfeltöltés

A bőr ráncainak csökkentésére illetve az ajkak nagyobbítására szolgáló beavatkozás.

A bőr öregedését befolyásolják a különböző kozmetikumok, étkezési mód, genetikai tényezők, dohányzás. Az öregedés és az izmok mozgása az, ami meghatározza a ránc mélységét.

Feltöltéskor a ráncok kiemelése történi, ezek nem tűnnek el, hanem elsimulnak, kevésbé lesznek feltűnőek.

Anyagok:

-kollagénes feltöltés: állati eredetű, allergiás reakció léphet fel a használatától az arra érzékenyeknél. Idővel felszívódhat. Ma már PMMA golyócskák is kerülnek a készítményhez, melyek nem tudnak felszívódni, viszont csomókat okozhatnak. Majdnem végleges eredményt érhetünk el vele. Ritkán használt készítmény!

– saját zsír: Saját szövet, amit a zsírleszívásból nyerünk. Speciális eszközökkel végzik a beavatkozást.

– injektábilis szilikon: nem szívódik fel, így hatása tartós.

– felszívódó anyagok: Rengeteg féle készítmény kapható.

– hyaluronsav: A leggyakrabban használt anyag. Felszívódási ideje 6-15 hónap körül van, készítménytől függően. Minimális a reakciókészsége a szövetekkel. Duzzanat és bőrpír azonban néha előfordulhat, de ez pár nap alatt elmúlik.

Időpontot kérek! +36 20 223 4066
Ajakfeltöltés

Hyaluronsavval történik, melynek felszívódási ideje ebben az esetben háromnegyed és másfél év között van. Érzéstelenítéssel is kérhető a beavatkozás. A kezelést követően nagyfokú duzzanat alakulhat ki, így a végleges forma elérése 4-5 nap után várható.

Időpontot kérek! +36 20 223 4066
Arcfeltöltés

A ráncok kezelésénél kedvelt beavatkozás az arcfeltöltés. Ez időlegesen lebénítja az izmokat, ezáltal a kezelt területen lévő mimikai izomzat nem tud ráncokat képezni a bőrön. A hatás 3-4 nap alatt alakul ki és 6-8 hónapig tart!

Ha időben elkezdjük a kezelést, a ráncok kialakulása is megakadályozható, de a már létrejött ráncok kinézete is jelentősen csökkenthető.

65 éves kor felett már nem várható számottevő változás.

Mivel az izzadságmirigyek működését is bénítja, így nagymértékű krónikus izzadás esetén is alkalmazható – pl. hónaljban vagy tenyéren!

Időpontot kérek! +36 20 223 4066

Bemutatjuk szakorvosunkat, aki a plasztikai műtéteket végzi:

Dr Tillmann Zsolt

dr. Tillmann Zsolt
Plasztikai sebészet

A plasztikai műtétek árairól az alábbi linken tájékozódhat:

Áraink

A műtétet megelőző időszak mindenki számára nehéz és sok információ áll rendelkezésre. Elérhető letölthető tájékoztatónk, melyben az egynapos sebészeti műtétre érkezők ismerhetik meg a legfontosabb – műtéttel kapcsolatos – teendőket, tudnivalókat:

Tájékoztató letöltése
Egynapos sebészet általános információk