A felnőtt lakosság megközelítőleg egyharmadánál jelentkezik visszér, amely sajnos nem csupán esztétikai problémát jelent, hanem kellemetlen panaszokat és súlyos szövődményeket okozhat. A CMed Magánklinika visszér szakrendelésén rövid várakozási idővel, tapasztalt szakorvos segítségével biztosítunk lehetőséget a visszeres panaszok teljes körű kivizsgálására, a diagnózis alapján pedig hosszú távú megoldást jelentő kezelés igénybevételére.

Időpontfoglalás

Mikor beszélünk visszér betegségről? Az alsó végtagi vénák kóros állapotát nevezzük visszérnek, melynek kialakulásában számos tényező játszik szerepet: hormonális változások, természetes öregedési folyamat, túlsúly, rendszeres, hosszú ideig tartó állás mind hozzájárulhatnak a vénafalak meggyengüléséhez és az erek kitágulásához, valamint a véráramlás normál irányának megfordulásához. A visszér vagy másnéven varikózus véna, tipikusan az alsó végtagokon alakul ki, főként a vádlin, a lábfejen és a bokán, kék vagy lila színű, kissé kiemelkedő, tapintható duzzanat a bőr alatt, amely gyakran fájdalommal, viszketéssel társul. Kevésbé jellemző, de előfordulhat a férfiaknál a heréken, míg a nőknél szülést követően a medence területén is.
Ugyancsak vénabetegségnek számít a seprű – másnéven pókháló – véna megjelenése, mely kisebb és vékonyabb, mint a visszér. Leggyakrabban a térd mögött, a lábszáron és az arcon, közel a bőr felszínéhez jelenik meg, több vörös vagy kék pókhálószerű ér formájában.

Milyen tünetekkel javasolt felkeresni a CMed Magánklinika visszér magánrendelését?

  • kidudorodó vénák kialakulása
  • seprűvénák megjelenése
  • nehéz, fáradt láb érzése, különösen fizikai aktivitást követően
  • rendszeres fájdalom a lábakban, főleg a térd mögötti területen
  • visszatérő izomgörcsök
  • lábduzzadás, lüktető érzés a vádli, lábfej vagy a boka területén
  • gyakori viszkető érzés az alsó végtagokon
  • bőrelszíneződések, fekélyek megjelenése a lábakon

Milyen következményei lehetnek a kezeletlen visszérbetegségnek?

A kellemetlen tünetek mellett súlyos szövődmények megjelenésének kockázata is fennáll, ha figyelmen kívül hagyjuk a visszerek okozta tüneteket. Előfordulhat a felületes vénák gyulladása, vérrögképződése, vérzése. Visszérbetegségben szenvedőknél nagyobb valószínűséggel alakul ki fekély, mélyvénás trombózis, tüdőembólia, súlyos esetben pedig krónikus vénás elégtelenség jelentkezhet, ami nagyban korlátozza a vénák azon képességét, hogy elegendő vért pumpáljanak a szívbe.

Ha szeretné elkerülni a szövődmények kialakulását, kérjen időpontot szakrendelésünkre, ahol hatékony segítséget nyújtunk a visszér okozta fájdalmai ellen!

Hogyan készüljünk a vizsgálatra?

A magánrendelésre kérjük hozza magával korábbi orvosi dokumentációit, valamint rendszeresen szedett gyógyszereinek listáját.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

Általában 20 – 30 perc.

Kapcsolódó szakrendelések

Laborvizsgálatok
Érsebészet

Vizsgálat menete

Az első konzultáció alkalmával visszér specialista szakorvosunk anamnézist vesz fel, melynek segítségével körbejárja az Ön családjában előforduló, örökletes betegségeket és az esetleges kórelőzményeket, illetve jelenlegi panaszait, tüneteit, majd áttekinti a korábbi ide vonatkozó orvosi leleteket. Ezt követően egy fizikális vizsgálatra kerül sor. Szakorvosunk ülő és álló helyzetben egyaránt felméri a vénák állapotát.  Doppler ultrahang segítségével megvizsgálja a visszerek és seprűvénák elhelyezkedését, lefutását, kiterjedését, valamint diagnosztizálja az esetleges vérrögök jelenlétét, a perforáns vénák elégtelen működését, továbbá ellenőrzi egyéb érbetegség, mélyvénás vagy artériás elzáródás fennállását.

Kezelési módszerek

Visszér magánrendelésünkön professzionális megoldásokat biztosítunk Pácienseink számára, hogy a diagnózisnak megfelelő kezelést vegyék igénybe, amely nagyban csökkenti a visszerek megjelenését és enyhíti a kellemetlen tüneteket. Székesfehérvári magánklinikánkon elérhető az injekciós terápia, a lézerterápia, különböző ambuláns érsebészeti beavatkozások, valamint a kis kiterjedésű seprűvénák esetén megfelelő terápiával azonnali, végleges eredményt garantálunk! Életmódbeli javaslatokkal is támogatjuk Pácienseink gyors gyógyulását, információt nyújtunk a megfelelő kompressziós harisnya kiválasztásához, valamint szükség esetén a gyógyszeres kezelés elkezdéséhez.

Kérjen időpontot a CMed Magánklinika visszér ambulanciájára, hogy a legmagasabb szintű szakorvosi ellátásban, kiemelt figyelemben és hatékony kezelésben legyen része! Együtt az egészségért!

- A rendelési idő és az árlista megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
- A szolgáltatás(ok) igénybevételéhez minden esetben előzetes időpontfoglalás szükséges!

Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen időpontot most!

Időpontfoglalás

Információk

Visszér ambulancia sebkezelés szakorvosi vizsgálattal11 500 Ft
Visszér ambulancia szakorvosi vizsgálat37 000 Ft
Visszér ambulancia szakorvosi vizsgálat+injekciós visszérkezelés49 000 Ft
Visszér ambulancia kontroll vizsgálat27 000 Ft
Visszér ambulancia basalioma31 000 Ft
Visszér ambulancia basalioma lebeny elforgatással vagy arcon lévő elváltozás46 400 Ft
Visszér ambulancia fibroma, hemangioma, solaris keratosis, xanthelasma31 000 Ft -tól
Visszér ambulancia lézeres seprűvéna kezelés46 000 Ft
Visszér ambulancia perforans véna lábszár fekély kezelése45 000 Ft
Visszér ambulancia scleroterápia120 000 Ft
Visszér ambulancia további injekciós visszérkezelés29 000 Ft
Jelen árlistában szereplő szakorvosi vizsgálati díjakon felül fizetendő foglalási díj minden esetben +2.000 Ft.