Az érintett mentális eltérések teljes körű diagnosztikája és ambuláns keretek között megoldható terápiás támogatása elérhető intézményünkben. Ennél azonban talán még fontosabb a prevenciós szemlélet, adaptivitás, és a családok funkcionalitásának támogatása. A terápiás megközelítések között ritkábban előfordulhat gyógyszeres támogatás, de minden esetben támogató vagy célzott viselkedésterápiás, illetve pszichoterápiás eszköztárral egészül ki. Sokszor a szülőkonzultáció, illetve a családkonzultáció már önmagában jelentős változásokat hozhat az érintett gyermekek és családok életében.

Milyen panaszokkal javasolt felkeresni magánrendelésünket?

  • az idegrendszer fejlődési zavarai (pl. autizmus spektrum érintettség, hiperaktivitás/figyelemzavar)
  • viselkedészavarok
  • hangulati-, szorongásos állapotok
Hogyan készüljünk a vizsgálatra?

A vizsgálat különösebb készülést nem igényel. Nem javasolt a konzultáció fertőző betegség idején, vagy legyengült fizikai állapotban. Jelezzük a gyermeknek, hogy korosztálytól függően játékra, beszélgetésre készüljön. Kérjük, a rendelésre hozza magával a korábbi leleteket, lehetőség szerint közösségi véleményt is. Ismételt konzultáció esetében kérjük a megjelölt kérdőívek, tesztek visszajuttatását.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A következő (mindig egyénre szabott) összetevőkből áll a vizsgálat: szabad (játék)tevékenység, beszélgetés, diagnosztikai tesztek kitöltése, szülő jelenlétében és időszakosan szülő jelenléte nélkül. Szomatikus vizsgálat is társul esetenként a konzultációhoz. A szülővel, családtagokkal történő konzultáció is a vizsgálat/terápia része.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

A vizsgálat 60 percig tart.

- A rendelési idő és az árlista megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
- A szolgáltatás(ok) igénybevételéhez minden esetben előzetes időpontfoglalás szükséges!

A gyermek és ifjúságpszichiátriai szakrendelést a piros épületünkben találja!

Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen időpontot most!

Időpontfoglalás

Információk

Dr Halasz Jozsef Cmed

dr. Halász József
Gyermek és ifjúságpszichiátria

Első alkalom12.000 Ft
Kontroll10.000 Ft
dr. Halász József

Minden páratlan héten csütörtök: 13:00-17:00