Sok esetben vagyunk tanácstalanok, hogy önmagunk vagy gyermekünk milyen sportot válasszon, illetve, ha már választott, akkor azt megfelelő módon végzi-e és jótékony hatással van-e az egészségére és a teljesítményére, vagy netán ez a megfelelő sport-e, amit végez? Leggyakoribb probléma, hogy a különböző sportok egyoldalúvá teszik a sportot végzőt, ami azt okozhatja, hogy az izomzat aszimmetrikusan fejlődik vagy akár azt is, hogy helytelen tartásúvá válik a sportoló. Ezeknek a deformitásoknak nem csak esztétikai következményei lehetnek, hanem a sérülések jelentős része is bizonyítottan ezek miatt következik be.

A funkcionális mozgásminta-szűrés 7 egyszerű feladat háromszori ismétlését követően állít fel egy diagnózist a vizsgált személy állapotáról a vizsgáló szakember, megállapítva, hogy szenved-e bármiféle deformitásban az izomzatot vagy a vázrendszert vizsgálva a páciens. A gyakorlatsor egyszerű, nem okoz fizikai megterhelést és minden életkorban elvégezhető.

Az FMS mozgásminta szűrés 7 feladatból áll, amelyhez mobilnak és stabilnak egyaránt kell lenni. A mozgásbeli gyengeségeket, asszimetriákat, az egyensúly hiányát, a mozgás beszűkülését keressük, mert ezek vezetnek később kisebb vagy nagyobb sérülésekhez, legrosszabb esetben egy sportkarrier végéhez vagy egy kedvelt hobbisportról való végleges lemondáshoz.

Milyen előnyökkel jár az FMS szűrés?

  • jelentősen csökkenti a sportsérülések veszélyét
  • nagyon egyszerű vizsgálati módszer
  • betanulás után a páciens maga végezheti saját “kezeléseit”
  • az edzők magasabb színvonalon tarthatják meg edzéseiket
  • rehabilitálhatóak a test aránytalanságai
  • képesek leszünk a sérülések ok-okozati összefüggéseit felismerni
Hogyan készüljünk a vizsgálatra?

A magánrendelésre kérjük, hozza magával előző orvosi dokumentációit. Sportruházat viselése (póló, nadrág, cípő, törölköző).

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

A szűrés 30-45 percig tart.

- A rendelési idő és az árlista megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
- A szolgáltatás(ok) igénybevételéhez minden esetben előzetes időpontfoglalás szükséges!

Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen időpontot most!

Időpontfoglalás

Információk

Soros Kata Cmed

Sörös Kata
Gyógytorna

8.000 Ft

Hétfő: 14:00-18:00
Csütörtök: 16:30-18:45