A C MED is támogatja az Első Országos Orvos – Állatorvos Sportnapot

Orvosok a mozgás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítéséért!

Első Országos Orvos – Állatorvos Sportnap és Családi Hétvége 2013.szeptember 14.

Egyedülálló kezdeményezés indul útjára a magyar orvostársadalomban. Első Országos Orvos – Állatorvos Sportnap és Családi Hétvége néven olyan rendezvénysorozat kezdődik a Velencei-tónál, mely minden évben megrendezésre kerül orvosok, fogorvosok, állatorvosok, gyógyszerészek és egészségügyi dolgozók számára.

„Mi nem csak beszélünk az egészséges életmódról, hanem teszünk is érte”

Az Első Országos Orvos – Állatorvos Sportnap és Családi Hétvége célja, hogy az orvosokat, állatorvosokat kizökkentse a mindennapok feszített munkatempójából, és a versenyeken való részvétellel aktívan hozzájárulnak a sportolás és az egészséges életmód népszerűsítéséhez is. A rendezvény nagyszerű lehetőséget biztosít a gondtalan kikapcsolódásra és az örömteli sportolásra az orvosok számára, akik emellett kötetlen keretek között találkozhatnak régi kollégákkal, iskolatársakkal is.

Dr. Bándy Pál, Dr. Kovács Tibor és Gál Péter Pál

A rendezvény fővédnökei, Borkai Zsolt a Magyar Olimpia Bizottság elnöke és Tóth István Gárdony város polgármestere, védnökei Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, Dr. Kardeván Endre országos főállatorvos, államtitkár, Dr. Sótonyi Péter a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának dékánja. Nagyköveti szerepet vállalt Dr. Hargitay András világ- és Európa bajnok úszó, állatorvos. A szervezőbizottság elnöke Dr. Kovács Tibor a C MED Rehabilitációs és Diagnosztika Központ orvosigazgatója, tagjai pedig Dr. Csernavölgyi István a Fejér Megyei Szent György Kórház igazgatója, valamint Dr. Bándy Pál állatorvos. A rendezvény szervezésében részt vesz a Videoton FC, a Dragon Aqua SE, a Magyar Orvosi Kamara, és az Alba Regia Atlétikai Klub. A védnökök, szervezők, támogatók köre folyamatosan bővül,  mivel a rendezvény szervezése még csak nem rég indult.


Dr. Kovács Tibor beszélt a távolabbi tervekről is. A szervezők szeretnék, ha évente megrendezésre kerülnének a versenyek és a többfordulós elődöntőkkel nem csak egy napra koncentrálódna a sportolás, hanem egész évben rendszeres mozgásra sarkallná a kollégákat.

Gál Péter Pál Székesfehérvár MJV stratégiai főtanácsosa kiemelte, hogy nagyon örül, hogy ilyen lelkes sportszerető orvosok élnek Székesfehérváron, akik számos napi teendőjük mellett még arra is tudnak időt szakítani, hogy egy ilyen nagyszerű kezdeményezés élére álljanak, és példát mutassanak betegeiknek. Kiemelte, hogy Székesfehérvár a bajnokok városa, és ehhez méltóan az ügy mellé áll a város és a helyi sportegyesületek is. A rendezvény turisztikai szempontból is jelentős esemény lesz, és erősíti a régió szerepét.

Dr. Bándy Pál elmondta, hogy az állatorvosok örömmel fogadták a rendezvény hírét. Ők az orvosokhoz képest kisebb létszámban vannak, és sokan közülük jól ismerik egymást, ezért is örülnek az ilyen találkozási lehetőségnek.  Egy ilyen sporteseményen az orvos, állatorvos a kívülálló számára a versenyek révén emberközelivé válik.

Változatos sportágakban versenyezhetnek az orvosok

Az orvosok olyan sportágakban mérhetik össze tudásukat, mint a futball, a futás, a sárkányhajó, és a tenisz, de eközben természetesen hozzátartozóik sem maradnak aktív időtöltés nélkül. A kispályás labdarúgó bajnokság lebonyolítását a Videoton FC vállalta magára. A torna füves pályán kerül megrendezésre, a kispályás labdarúgás szabályai szerint.

A futás az Agárdi Parkerdő Sport- és Szabadidőközpont területén található, 1250 méter hosszú erdei futópályán zajlik majd több korosztályban és kategóriában. A szervezők egyéni és váltófutásban is terveznek versenyszámot indítani. Az Első  Országos Orvos – Állatorvos Sportnap és Családi Hétvége teniszezőit kiváló minőségű, salakborítású teniszpályák fogadják a szabadidőközpont területén.

A Velencei-tó sportéletéből nem hiányozhat az egységet és erőt sugárzó sárkányhajózás sem, amely nagyszerű közösségteremtő erejével kiválóan alkalmas az orvosok közötti kapcsolatok erősítésére. A sárkányhajó-viadalra 20 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők.

A versenyek napja 2013. szeptember 14., ,melyre a szervező Medvet Sport Kft. orvosok, fogorvosok, állatorvosok, gyógyszerészek és egészségügyi dolgozók jelentkezését várja. További részletes információ, a jelentkezés feltételei, regisztráció a www.medvetsport.hu honlapon érhető el.

Támogatók: C MED Rehabilitációs és Diagnosztikai Központ, Székesfehérvár MJV Önkormányzata, Gárdony Város Önkormányzata, Kodolányi János Főiskola, Első Magyar Egészségügyi Marketing Kft., Tolnagro Csoport,  Ceva Zrt.  és Vitamed Pharma Kft.