Artroszkópos térdműtét

Központunk célja, hogy pácienseink teljes és gyors gyógyulását biztosítsuk, végig kísérjük őket a teljes betegúton és minden állomásnál részletes információkkal, szakmai támogatással, szükséges kezelésekkel és vizsgálatokkal segítsük őt a teljes gyógyulásig.

Térdspecialistáink több éves szakmai rutinnal rendelkező, felkészült szakorvosok, akik a legmodernebb kezelési lehetőségeket biztosítják pácienseinknek. Magas szakmai és infrastrukturális háttérrel rendelkezünk, ami lehetővé teszi a korszerű műtéti technológiák alkalmazását. Kényelmes és biztonságos környezetünk garantálja, hogy a térdműtét után páciensünk újra fájdalommentes mindennapokat élhet.

Fontos, hogy a térdműtét során idegblokádokat használunk, amelyek maximális biztonságát az ultrahang segítségével történő szúrás biztosítja. Az ultrahang segítségével minimális mennyiségű altatószert adunk a térdműtét során, így páciensünk frissebben ébred. A műtétek két műtőben folynak, a beavatkozás után is korszerű monitorok és eszközök biztosítják páciensünk megfigyelését. Kényelmes kórtermek és hotelellátás is rendelkezésre áll. Minden szobához saját fürdőszoba, WC, TV és internet tartozik.  A páciensek folyamatos megfigyelését 0-24 órában tapasztalt szakasszisztenseink végzik.

artroszkópos térdműtét a cmed-ben Székesfehérvár

A térdporc műtétet – a gyűrűporc (meniscus) szakadás miatt történő beavatkozást – a lehető legkisebb invazivitást biztosító artroszkópos technika alkalmazásával végezzük.  Az eljárást egynapos sebészeti formában végezzük, a beavatkozás gyors, átlagosan 15-20 perces és komplikáció nélküli esetekben könnyedén lebonyolítható. Minden esetben célunk a lehető legtöbb ép porcrész megtartása.

Időpontot kérek artroszkópos térdműtétre!

Röviden az artroszkópos térdműtétről:

Az artroszkópos térdműtét minimális invazív orvosi beavatkozás. A műtét során a sebész kis vágást ejt a bőrön, majd egy kamerával és kisebb eszközökkel (artroszkópos fogó, olló, forgókés) végzi el a térdműtétet.  A beavatkozás során eltávolítja, helyreállítja vagy kijavítja a sérült részeket. A gyűrűporc/meniscus műtétet altatásban vagy gerinc közeli érzéstelenítéssel végezzük. Az előkészítés során a láb végtag vérelzárását a vérnyomásmérőéhez hasonló úgynevezett vértelenítő mandzsetta alkalmazásával biztosítjuk.

Az artroszkópos térdműtét alkalmazható porckárosodás, gyűrűporc szakadás, térdszalag szakadás, ízületi elakadás és gyulladásos kórképek bizonyos formáinak kezelésére.

A műtétnek számos előnye van a nyitott térdműtétekhez viszonyítva, beleértve a gyorsabb gyógyulást, kevesebb fájdalmat, kisebb sebhelyeket és a rövidebb kórházi tartózkodási időt és a fertőzés kockázatának jelentős csökkenését.

Mikor lehet szüksége az artroszkópos térdműtétre?

A térd ízületi porc, valamint meniscus sérüléseket általában sporttevékenységek, vagy néha banális mozdulatok okozzák, de előidézheti előfordulhat az ízületi porc egy-egy korul határolt részének leválása vérellátási zavar következtében a porc leválása is. A sérülések idővel növekednek, a halogatás pedig a porcfelszín károsodásához vezethet, amely első lépése lehet az artrózis kialakulásának. Műtétre akkor is szükség lehet, ha nincsenek fájdalmas tünetek, mivel a porckárosodás fájdalom nélkül is megkezdődhet. A térdműtét minél korábbi elvégzése elkerüli a másodlagos károsodásokat.

Ha ezeket a tüneteket észleli, szükséges lehet a pontos diagnózis, majd a térdműtét:

 • duzzanat a térden
 • hirtelen jelentkező fájdalom az ízületi résben
 • fájdalom az ízületi résben rotációs mozdulatok során
 • a térd képtelensége teljes kinyújtásra vagy hajlításra
 • a fájdalom miatt a térd folyamatos enyhe hajlításban tartása
 • „pattogó” érzés a térd mozgatása során.

A térdsérülések hatékony kezeléséhez elengedhetetlen a pontos diagnózis, amely a következő lépéseken alapul:

A traumatológus vagy ortopédus megkérdezi a pácienst a korábbi betegségeiről, térdsérüléseiről, műtéteiről, valamint a jelenlegi sérülés körülményeiről. Ezután fizikális vizsgálat következik, szakorvosunk megvizsgálja a fájdalmas ízületet, patella működését, a mozgásvizsgálat során pedig ellenőrzi a térd aktív és passzív mozgásterjedelmét és stabilitását. Ha ennyi vizsgálat után a diagnózis nem egyértelmű, szükség lehet MR vizsgálatra.

Időpontot kérek artroszkópos térdműtétre!

Központunk lerövidíti a gyógyulás hosszadalmas folyamatát, hisz a diagnózis felállításától az MR vizsgálaton át, egészen a szükséges egynapos sebészeti ellátásig minden egy helyen elérhető magas színvonalon.

Érdeklődjön szakrendeléseinkről ide kattintva!

Mi a teendő artroszkópos térdműtét után?

A lábadozási időszakban szükséges a mérsékeltebb fizikai aktivitás, hogy a műtéti seb szövődménymentesen gyógyuljon. Varratszedés a műtét utáni 7-10. napon történik. A teljes gyógyulás kb. 6 hétig tart, de pár hét után a nehéz fizikai munkát, sportolást is fokozatosan el lehet kezdeni. Ezen idő alatt térd ízületi gyógytorna végzése, az ízület fokozatos terhelése javasolt, illetve szükséges egy speciális rehabilitációs program, hogy visszaállítsuk a térd funkcióját, mozgásszinkronizációt és sebességét az eredeti állapotába. A gyakorolt és megtanított mozdulatok otthoni körülmények közt is végzendők.

Rehabilitációs kezeléseinkről itt olvashat bővebben

A korai szövődmények lehetnek: utóvérzések, gyulladások, de ezek jól kezelhetők. Ezért bármilyen csekély jelét is tapasztalja valamely szövődmény kialakulásának (pl. vérzés, láz), operáló orvosát bármikor elérheti.

Térdműtét után figyelnünk kell ízületeikre. A műtött lábat kevésbé szabad terhelni a jövőben és figyelni kell az egészséges életmódra. A túlsúly, a mozgáshiány és a gyenge izomzat terhelően hat az ízületekre. Az ízületek túlterhelésének elkerülése érdekében javasolt megfelelő sportot és mozgást választani, valamint figyelni a bemelegítő gyakorlatok elvégzésére. Emellett nagyon fontos a térdízületi szalagok és a combizomzat erősítése, valamint a megfelelő sportcipő használata.

Mit tartalmaz az artroszkópos térdműtét ára?

Műtéti áraink tájékoztató jellegűek, minden esetben egyedi árat adunk!

 • műtét előtti aneszteziológiai konzultációt és a szükséges vizsgálatokat
 • orvos-asszisztensi költségeket
 • szakorvos által javasolt ápolási napot
 • az altatás-érzéstelenítés költségét
 • műtéti- és ápoló személyzetet
 • a kórházi tartózkodás alatt a radiológiai ellenőrző felvétel elkészítésének díját, a protokoll szerint szükséges laborvizsgálatok díját
 • parkolási lehetőséget a betegkísérő számára a beteg érkezésének és a távozásának időszakára
 • szükség szerint kényelmes, kétágyas szobákban történő elhelyezést
 • szélessávú internet elérhetőséget
 • napi háromszori étkezést
 • a műtét utáni varratszedést vagy kontrollt egy alkalommal (szövődmény fellépése esetén további térítésmentes kontroll időpontokat biztosítunk)
 • napi 24 órás orvosi, szakápolói felügyeletet
 • üdvözlő csomagot

Specialistáink, akik várják pácienseinket:

Dr. Abkarovits Geza

dr. Abkarovits Géza
Sportsebészet-traumatológia

 

Dr Batta Istvan

dr. Batta István
Ortopédia

 

Dr Czifra Attila Viktor

dr. Czifra Attila Viktor
Ortopédia

 

Dr Horvath Szabolcs

dr. Horváth Szabolcs
Ortopédia

 

Dr Janvari Kristof

Dr. Jánvári Kristóf
Ortopédia

 

Dr Karaszi Peter

dr. Karászi Péter
Ortopédia

 

Male Avatar Cmed

dr. Szabó Gábor
Ortopédia

 

 

Az artroszkópos térd ízületi porc eltávolítás műtét ára:

Térd arthroscopia, meniscus resectio

350 000 Ft-tól

Tájékoztató az artroszkópos térd ízületi porceltávolító műtétre érkező pácienseinknek:

Tájékoztató letöltése
Egynapos sebészet általános információk