Laparoszkópos epehólyag eltávolítás

A biztonságos epehólyag műtét egyik legfontosabb garanciája a tapasztalt orvosi csapat és a laparoszkópos műtéti technológia. Központunkban ezek a feltételek biztosítottak, kiváló sebész orvosaink végzik a beavatkozásokat, akik az elmúlt évek során számos sikeres műtétet hajtottak már végre. A felkészült szakápolói csapat tagjai gondoskodnak továbbá a páciensek műtét előtti és utáni biztonságáról és felépüléséről.  Az egynapos sebészeti osztályunk, műtőink és körtermeink modern eszközökkel felszereltek, minden kényelmet biztosítanak a gyors felépülés eléréséért. Kórtermeink kétágyas kialakításúak, amelyekhez hotelszolgáltatás is igényelhető, a folyamatos szakasszisztensi felügyelet pedig biztosított.

Pácienseink legfőképpen egy ilyen beavatkozáskor a fájdalomtól félnek a legjobban. Számunkra is fontos, hogy a lehető legkisebb fájdalommal járjon a műtét, ezért a posztoperatív fájdalomcsillapítás kiemelten fontos! A laparoszkópos technológia használata is a fájdalom minimalizálását segíti, így a műtét során a fájdalom elhanyagolható. Miután a műtétet elvégeztük, a betegek felépülését figyelemmel kísérjük és ha szükséges, a fájdalmat csillapítjuk.

Az epekőbetegség kezelése idősebb korban körültekintőbb mérlegelést igényel. Az idős korban gyakran jelenlévő társbetegségek is befolyásolhatják a műtéti javaslatokat és előkészületeket. Az idős betegeknél fokozott figyelmet kell szentelni a posztoperatív kezelésre is. A terhesség alatt az epehólyag eltávolítása lehetséges laparoszkópos módszerrel.

Ennek a módszernek a lényege, hogy sebészünk nem nyitja fel páciensünk hasát, hanem a műtétet vékony csöveken keresztül végezzük.

Időpontot kérek epehólyag eltávolító műtétre!
Laparoszkopos Mutet Cmed

A laparoszkóp egy vékony cső kamerával a végén, ezáltal a testen belül optikai eszközön keresztül érkező képen figyelhető a beavatkozás. Több kisebb metszésen (0,5-1,5 cm) keresztül bevezetjük a laparoszkópot és a sebészi eszközöket, ezek segítségével végezzük el a műtét egyes lépéseit.

A beavatkozás előnyei:

 • kisebb a műtét utáni fájdalom
 • egynapos sebészeti ellátás, otthoni környezetben való gyógyulás
 • rövidebb felépülési idő, hamarabb visszatérhet a mindennapi életbe
 • kevésbé látható, kis méretű hegek
 • gyorsabb sebgyógyulás

A laparoszkópos epehólyag eltávolító műtét maximum 60 perc, utána csupán egyetlen éjszakát szükséges nálunk tölteni, egy hét alatt pedig visszatérhet a munkájához, mindennapi tevékenységéhez.

Az epehólyag eltávolítása szükséges, ha:

Ha az epekövek olyan mértékűvé válnak, hogy megakadályozzák az epe szabad áramlását, és ez fájdalmat, gyulladást, valamint emésztési problémákat okoz. Az epehólyag gyulladása hashártyagyulladást, májtályogot is okozhat. A gyulladás általában a jobb bordaív alatt okoz fájdalmat, amely átsugározhat a lapockákba is, továbbá hőemelkedés és láz is jelentkezhet. Ha a gyulladás hosszú ideig fennáll, véráramfertőzést okozhat, amely akár halálos kimenetellel is járhat.

Kialakulásában kockázati tényezők lehetnek az elhízás, a cukorbetegség, anyagcserezavarok és májbetegségek.

Honnan tudja, hogy epekövesség okozza a panaszait?

A leggyakoribb tünet, hogy étkezés után, amikor a köveket is tartalmazó epe kiürül az epehólyagból, a jobb bordaív alatt éles, görcsös fájdalom jelenik meg. A kövek akár elzáródást is okozhatnak, ami tovább fokozhatja vagy tartóssá teheti ezt a fájdalmat. Előfordulhat még gyomortáji vagy hátba sugárzó fájdalom, emésztési problémák, puffadás vagy akár hányás. Az epekő tünetmentesen is jelen lehet az epehólyagban. Ezt szűrővizsgálattal lehet kimutatni.

Központunkban a szakrendeléseken kiváló orvosaink gyors és pontos diagnózist adnak, képalkotó diagnosztikai eszközöket használnak, amely szintén egy helyen elérhetők.

Érdeklődjön szakrendeléseinkről ide kattintva!

Amennyiben igazolt az epekövesség, a műtét előtti kivizsgálás részeként szükség altatóorvosunkkal konzultálni, aki személyre szabottan elmagyarázza az altatás és a műtét utáni fájdalomcsillapítás menetét.

Egynapos műtéti ellátásban végezzük a laparoszkópos epehólyag eltávolítást, így nem szükséges a műtét előtti napon befeküdni. A felkészítést rutinos és gyakorlott csapatunk végzi.

Időpontot kérek epehólyag eltávolító műtétre!

Mi történik a laparoszkópos epehólyag eltávolító műtét után?

Közvetlenül a műtét után az epe a májból a patkóbélbe ürül, ami az első hónapban lazább székletet, hasmenést, teltségérzetet, puffadást okozhat. Diétával, könnyen emészthető, zsírban szegény ételek fogyasztásával lehet enyhíteni ezeken a tüneteken. Ha hasmenés lép fel, akkor javasolt az étkezési korpa fogyasztása, ami megköti az epesavakat. Az első hónapban az epevezeték kitágul és átveszi a hólyag funkcióját.

Amire figyeljünk a laparoszkópos epehólyag műtét után:

Az első hétben a pihenés a legfontosabb, a második héten már lehetőség van komolyabb fizikai megterhelés nélküli tevékenységek végzésére is, mint például irodai munka. Az intenzívebb tevékenységek, mint a sportolás, a harmadik-negyedik hét után végezhetők. A műtétet követően a legtöbb beteg 1-2 hét után vissza tud térni a munkájához.

Bemutatjuk szakorvosainkat, akik az egynapos sebészetben végzik a laparoszkópos epehólyag eltávolító műtéteket:

Dr Furedi Gabor Cmed

dr. Füredi Gábor
Általános sebészet

Dr Pellicer Francisco Cmed

dr. Pellicer Francisco
Általános sebészet

Mit tartalmaz a laparoszkópos epehólyag eltávolító műtét ára?

Műtéti áraink tájékoztató jellegűek, minden esetben egyedi árat adunk!

 • műtét előtti aneszteziológusi konzultációt és a szükséges vizsgálatokat
 • orvos-asszisztensi költségeket
 • az altatás-érzéstelenítés költségét
 • műtéti- és ápoló személyzetet
 • parkolási lehetőséget a betegkísérő számára a beteg érkezésének és a távozásának időszakára
 • exkluzív, kétágyas szobákban történő elhelyezést
 • szélessávú internet elérhetőséget
 • napi háromszori étkezést
 • műtét utáni varratszedést vagy kontrollt egy alkalommal
 • napi 24 órás orvosi, szakápolói felügyeletet
 • üdvözlőcsomagot

Laparoszkópos epehólyag eltávolító műtét ára:

Laparoszkópos epehólyag eltávolítás

480.000 Ft

Tájékoztató a laparoszkópos epehólyag eltávolító műtétre érkező pácienseinknek:

Tájékoztató letöltése
Egynapos sebészet általános információk