Gyermek- és Ifjúságpszichológia

Rendelési idő

Minden héten szerdán, csütörtökön és pénteken 14-20 h.
Foglaljon időpontot:
Telefon: +36 22 784 664 vagy online időpontfoglalással

 

Borsi Andrea
Gyermek- és Ifjúságpszichológus, Integratív Gyermekterapeuta szakrendelése

 

Borsi Andrea gyermek- és ifjúságpszichológus

Borsi Andrea gyermek- és ifjúságpszichológus

Mikor javasoljuk a CMED gyermek- és ifjúságpszichológiai tanácsadását?

Egy család életében eljöhet a pillanat, amikor a gyermek nevelésével valamint pszichés tüneteivel kapcsolatosan kérdések merülnek fel. Lehetséges, hogy az addig bevált nevelési elvek újabban nem érik el hatásukat, s a gyermek érzelmi-, indulati – és viselkedéses reakciói megváltoznak, akár elzárkózottá válnak, vagy elvesztik kapcsolatukat környezetükkel. A serdülők és fiatal felnőttek életvezetésében megjelenő krízisek és lelki konfliktusok megnehezíthetik az életfeladatok teljesítését. Előfordulhat, hogy a gyermek a testi tünetekkel fejezi ki lelki nehézségeit, így például hasfájás, fejfájás, ürítési gondok vagy akár tikkelés formájában. A gyermekéről gondoskodni és őt jól szeretni akaró szülő valamint az útkereső serdülő vagy fiatal felnőtt számára ilyen esetekben támogatást jelenthet a pszichológiai megközelítés. Az érintettek életfeladatainak támogatása mellett a pszichológus kezelni tudja a szorongásos-, depresszív-, kényszeres zavarokat, továbbá a traumával (pl.: válás, gyász, iskolai bántalmazás) és stresszel összefüggő- valamint a testi tünetekhez kapcsolódó pszichés nehézségeket. Ellátást tud nyújtani az evés-, ürítési- és alvás zavarok, az indulatkontroll és viselkedészavarok valamint a nemi szereppel kapcsolatos nehézségek esetén. A kliensek számára eseti vagy néhány alkalmas, továbbá heti rendszerességgel tartott pszichológiai tanácsadás illetve terápia keretében tudunk segíteni.

 

A pszichológiai szolgáltatások köre

A pszichés nehézségek felmérése valamint pszichológiai eszközökkel való terápiás tanácsadás igényelhető a gyermekek és családok részére a CMED Központban. Az eszköztár széles palettája áll rendelkezésre a gyermek- és serdülőterápia során, így például a játékterápia, művészetterápia, meseterápia, pszichodramatikus játékterápia, relaxáció, imagináció, rajzterápia, gyermekhipnózis, serdülő rövidterápia és krízisintervenció, rendszerszemléletű terápia családok részére valamint a Rogers-i gyógyító beszélgetés. A tanácsadások során a terápiát mindig az egyénre szabottan – vagyis a számára elfogadható és kedvelt módszerekkel- nyújtjuk az életminőség javítása és a tünetek enyhítése/megszűntetése érdekében. Fontos cél az egyénben rejlő lelki tartalékok valamint potenciális megküzdő képességek feltérképezése és kibontakoztatása.

Világjáték terápia

Világjáték terápia

Világjáték terápia

Világjáték terápia

 

 

 

 

 

 

 

 

A pszichológiai felmérés feltételei

A felmérés nem igényel előzetes felkészülést. Az első alkalommal szülőinterjú keretében kerül sor a gyermek jellemzőinek és környezeti hátterének megbeszélésére, ahová csak a szülőket várjuk. Ezt követi második alkalommal a gyermek felmérése játék és rajzolás segítségével. A harmadik alkalommal a szülőkkel megbeszéljük a gyermek pszichés hátterét, útravalót adunk a neveléssel kapcsolatosan valamint szükség esetén döntést hozunk a szülőkkel közösen a gyermek terápiába vételéről. A terápia hossza a kezelt nehézség valamint a gyermek saját fejlődési ütemétől függ. Lehetséges, hogy a nehézségek legyőzéséhez elegendő néhány terápiás (3-5) alkalom, de az is lehet, hogy ennél hosszabb idővel kell számolni. A terápia hatásának mérésére rendszeresen kontroll felmérést végzünk.

Bábterápia

Bábterápia

Bábterápia

Bábterápia

 

 

 

 

 

 

 

 

Borsi Andrea
Pszichológus, Integratív Gyermekterapeuta

Közgazdász és jogi végzettségét követően, Pszichológiai mester diplomáját 2012-ben szerezte meg a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi karának Pszichológia szakán, majd 2016-ban megszerezte a Módszerspecifikus Integratív Gyermekterapeuta címet. Gyakorlatot szerzett a Vadaskert Gyermekpszichiátriai Kórházban, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitásznál, a Magyar Református Egyház ráckeresztúri Drogterápiás Otthonában, Fejér Megyei Szent György Kórház Pszichiátriai osztályán és a velencei Gyermekotthonban. Jelenleg a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat pszichológusa. Szabadidejében kutyás terápiára készül és három gyermek boldog édesanyja.

Rajzterápia

Rajzterápia

Projekciós kártyajáték terápia

Projekciós kártyajáték terápia

 

 

 

 

 

 

 

 

Foglaljon időpontot gyermek- és ifjúságpszichológiai tanácsadásra:
Telefon: +36 22 784 664 vagy online időpontfoglalással.
Az előjegyzések időpontjai a szakellátások esetleges elhúzódása okán változhatnak.

 

Családi konzultáció

Szülőkonzultáció

Családjáték bábukkal

Családjáték bábukkal

 

 

 

 

 

 

 

Szolgáltatások árai

 

Személyes egyeztetés alapján kerül megállapításra a szükséges terápia alapján.

 

Telefon: +36 22 784 664

vagy +36 20 949 59 44

Fax: +36 22 784 669

E-mail: info@cmed.hu

Időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online IDE kattintva!
Feliratkozás a hírlevelünkre

Kérjük ügyeljen az e-mail cím pontos megadására!
Társunk az egészségben
CosmoSport

CosmoSport

fitness, wellness központ

Az önbizalom széppé tesz