Tisztelt Pácienseink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a CMed Rehabilitációs és Diagnosztikai Központ 2018.12.21. és 2019.01.01. között zárva tart, ezen időszakban sem telefonos, sem email-es jelentkezéseket nem tudunk fogadni. Első rendelési és bejelentkezési nap: 2019.01.02. Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk! CMed
Címünk
Szfvár, Gugásvölgyi út 2.

Általános sebészet

Dr. Füredi Gábor sebész, onkológus főorvos szakrendelése

 

Rendelési idő(bejelentkezésre):

csütörtök 16.30-20.30 óra között

Foglaljon időpontot:

Telefon: +36 22 200 664 vagy online időpontfoglalással

Tisztelt Pácienseink,
felhívjuk szíves figyelmüket, hogy áraink 2018.október 1-től megváltoztak! Megértésüket köszönjük, CMed!

Az előjegyzések időpontjai a szakellátások esetleges elhúzódása okán változhatnak

Rendelésemen várom a gyógyszeres, konzervatív kezelést igénylő proctológiai (aranyér, végbélnyílás berepedés) betegségben szenvedőket. Benőtt köröm, vírusos szemölcsök, bizonyos bőrelváltozások lézeres kezelése (vaporisatio) is rendelkezésre áll; továbbá ambuláns műtétet igénylő anyajegyek, bőrtumorok ellátása is biztosított a sebészeti szakrendelésen.
Egynapos sebészeti ellátást igénylő betegségek (lágyéksérv, köldöksérv, keresztcsont területén kialakuló sipolyok) kezelését a Várpalotai Szent Donát Kórház és a Móri Kórház Egynapos Sebészeti Részlegén tervezem, így ezen betegeket is várom konzultációra a további ellátást illetően.

Anyajegy, fibromák, öregkori szemölcsök
Aranyeres csomók
Faggyúcsomó vagy kásadaganat (atheroma)
Benőtt köröm
Köldöksérv
Lágyéksérv
Zsírcsomó (lipoma)
Végbélnyílás repedés
Vírusos szemölcs

Anyajegy, fibromák, öregkori szemölcsök

A bőr szintjéből kiemelkedő, a bőrrel azonos színű vagy barnás, azaz pigmentált elváltozások. Ezek jóindulatúak, de hasonlíthatnak rosszindulatú bőrdaganatokra, így a műtét előtt bőrgyógyászati véleményezés szükséges. Eltávolításuk oka általában esztétikai, de az irritált anyajegyek eltávolítása orvos szakmai szempontból is indokolt.
Az eltávolítás az esetek döntő többségében helyi érzéstelenítésben végzett ambuláns műtét formájában történik bőrgyógyászati véleményezést követően. Az eltávolított anyagot szövettani vizsgálatra küldjük. A bőr egyeztetése plasztikai elvek szerint intracutan bőrvarrattal történik (kivétel a hajas fejbőr, ahol csomós öltésekkel egyeztetjük a bőrt, ezen esetben a varratszedés 1 hét elteltével történik), aminek eltávolítása, azaz a varratszedés 2 héttel a műtét után esedékes, amikorra a szövettani lelet is általában elkészül.
Kis átmérőjű nyéllel rendelkező fibromák esetében lehetséges a lézeres eltávolítás, amely esetben nincs szükség bőrvarratra, a seb általában 1-2 hét alatt teljesen begyógyul.

Aranyeres csomók

Az aranyeresség gyakori elváltozás és amennyiben panaszt okoz, úgy kezelést igényel. Aranyeresség esetén a végbélnyílásban levő visszerek kitágulása okozta nyálkahártya előboltosulás alakul ki.
Az aranyeres csomók mérete alapján négy fokozata lehetséges az aranyerességnek. I-II. fok esetén panaszok előfordulásakor gyógyszeres kezelés elegendő. III. fokú aranyeresség esetén UH vezérelte aláöltés a megoldás, ami kórházi kezelés formájában érhető el. IV. fokú, előeső aranyeres csomók esetén eltávolításos műtét jön szóba szintén kórházi kezelésként.
Az aranyeresség előrehaladásával, azaz egyre előrehaladottabb fok esetén egyre nagyobb a tünetek előfordulásának esélye, ami azzal magyarázható, hogy a végbélnyílásba boltosuló aranyeres csomók állandó mechanikai irritációnak vannak kitéve. Kezdetben csak viszkető érzés jelentkezik, ami átmehet égő-szúró fájdalomba, majd vérzés is jelentkezhet.

Faggyúcsomó vagy kásadaganat (atheroma)

A bőr szintjéből kiemelkedő, bőrrel fedett, golyószerű, tokos elváltozás, aminek belsejében faggyú található. Ezek a jóindulatúak csomók általában hajas fejbőrön, arcon vagy háton helyezkednek el. Néha bakteriális fertőzés következtében begyulladhatnak, ilyenkor az elváltozás fájdalmassá válik, a felette levő bőr bepirosodik.
A faggyúcsomót érdemes gyulladásmentes állapotban eltávolítatni, ui. gyulladás esetén csak megnyitás és a gennyes faggyúszerű váladék eltávolítása lehetséges és később, már gyulladásmentes állapotban került sor a végleges eltávolításra.
Az eltávolítás helyi érzéstelenítésben végzett ambuláns műtét formájában történik. A bőr egyeztetése plasztikai elvek szerint általában intracutan bőrvarrattal történik (kivétel a hajas fejbőr, ahol csomós öltésekkel egyeztetjük a bőrt, ezen esetben a varratszedés 1 hét elteltével történik), aminek eltávolítása, azaz a varratszedés 2 héttel a műtét után esedékes. Gyulladásos állapotban megnyitás, a gennyes faggyúszerű váladék eltávolítása történik, ezen esetben a bőr nyitva marad és másodlagosan gyógyul be 2-3 hét alatt.

Benőtt köröm

A benőtt köröm oka, hogy a körömlemez az oldalsó körömsáncba nyomódva mechanikai irritációt, gyulladást okoz, ami sarjszövet képződést indít el, majd ez folyamatos gyulladást tart fenn, fájdalmat okoz és bűzös váladékozást eredményez. Az elváltozás a láb I. ujján fordul elő a leggyakrabban.
A kialakulás oka az örökölt szélesebb körömlemez, de ehhez társul még valamilyen külső hatás is mint pl. helytelen körömvágási szokás, szűk cipő viselése, sérülés.

köröm benövés
köröm benövés

Ha kiváltó ok döntően külső hatás, akkor a helyi érzéstelenítésben történő körömszél hosszában történő kivágása és a sarjszövet eltávolítása végleges gyógyulást eredményez, azonban ha fő ok döntően a szélesebb körömlemez, akkor az előbbiekben említett beavatkozás csak átmeneti panaszmentességet biztosít. Kiújult benőtt köröm esetén a körömszél és a sarjszövet helyi érzéstelenítésben történő eltávolítását követően a köröm növekedési zónájának (ún. köröm mátrix) lézeres eltávolítása, vaporisatioja is szükséges, ui. így biztosítható a körömlemez szélességének csökkentésével a végleges gyógyulás. A lézeres beavatkozás után bőrvarrat nem szükséges, a teljes sebgyógyulás 2-3 hét.

Köldöksérv

A köldökgyűrűben a születést követően a köldökzsinór helyén a hasfal záródik, azonban ha a záródás nem teljes, akkor sérv alakul ki, amit felnőttkorban elősegíthet fizikai terhelés, elhízás. A sérv kialakulásának folyamatában a tünetek a következők: köldöktáji szúró-égő fájdalom fizikai terheléskor sérv kialakulását jelezheti. A köldök területén álló helyzetben, vagy köhögéskor jelentkező előboltosulás, púp már komplett sérvet jelent.
Köldöksérv kialakulásakor csak műtéti megoldás lehetséges, ami a sérvkapu zárását jelenti szövetbarát háló beültetésével. Ezen technikával a sérv kiújulása 1% alatt tartható.
Köldöksérv műtéti megoldása egynapos sebészet keretein belül OEP finanszírozott ellátásként érhető el.

Lágyéksérv

A lágyéki régióban a lágyékcsatorna kinyílása sérv kialakulását eredményezheti. A sérv kialakulásának folyamatában a tünetek a következők: lágyéki szúró-égő fájdalom fizikai terheléskor sérv kialakulását jelezheti. A lágyéki régióban álló helyzetben, vagy köhögéskor jelentkező előboltosulás, púp már komplett sérvet jelent.

lágyéksérv
lágyéksérv

Lágyéksérv kialakulásakor csak műtéti megoldás lehetséges, ami a sérvkapu feszülésmentes technikával történő zárását jelenti szövetbarát háló beültetésével. Ezen technikával a sérv kiújulása 1% alatt tartható.

lágyéksérv
lágyéksérv

Lágyéksérv műtéti megoldása egynapos sebészet keretein belül OEP finanszírozott ellátásként érhető el.

Zsírcsomó (lipoma)

A bőr szintjéből kiemelkedő, bőrrel fedett, golyószerű elváltozás, amely a bőr alatti zsírszövet jóindulatú burjánzása. Ezek a jóindulatúak csomók a test bármely területén előfordulhatnak.
Az eltávolítás helyi érzéstelenítésben végzett ambuláns műtét formájában történik. A bőr egyeztetése plasztikai elvek szerint általában intracutan bőrvarrattal történik (kivétel a hajas fejbőr, ahol csomós öltésekkel egyeztetjük a bőrt, ezen esetben a varratszedés 1 hét elteltével történik), aminek eltávolítása, azaz a varratszedés 2 héttel a műtét után esedékes.

Végbélnyílás repedés

A végbélnyílás hosszanti berepedése többnyire kemény széklet következtében alakul ki, majd a következményes fájdalom záróizom görcsöt okoz, aminek következtében már a normális széklet is felsérti a repedés gyógyuló sebét, így annak begyógyulását megakadályozza. Ezen ördögi kört szakítja meg a kúpos kezelés és a székletlágyítás, ami az esek 80-90 %-ában gyógyulást eredményez. A berepedés tünete a fájdalmon kívül a székelést követő vérzés lehet. A konzervatív kezelés sikertelensége esetén kórházi kezelést igénylő műtéti beavatkozás szükséges.

Vírusos szemölcs

A szemölcsök a Humán Papilloma Vírus családba tartozó vírusok által okozott bőrelváltozás, ami arra fogékony emberben a bőr egyébként észrevétlen sérülése területén alakul ki. A már meglevő szemölcsök további fertőzés eredetéül is szolgálhatnak, a szemölcs felszínéről lehámló hámsejtek által.
Több formájuk van, úm. tenyéren, talpon levő szemölcsök, körömágy területén levő, akár a köröm deformálódását okozó szemölcsök, gyors terjedésű „futó”-szemölcs, végbél- és szeméremtáji szemölcs.

vírusos szemölcs
vírusos szemölcs

Ezen elváltozások esetén bőrgyógyászati vizsgálat és első körben konzervatív, azaz nem sebészeti kezelés javasolt, azonban ennek sikertelensége esetén lézeres eltávolítás szükséges, ami helyi érzéstelenítésben, ambuláns műtét formájában történik. A beavatkozás során vaporisatiot, azaz eltávolítást végzünk. Varratra nincs szükség, a seb méretétől függő idő alatt záródik és szép heggel gyógyul.

vírusos szemölcs
vírusos szemölcs

 

Dr. Füredi Gábor sebész, onkológus főorvos

1995-ben szereztem orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Közvetlenül a diploma megszerzése után, 1995. októberétől a Fejér Megyei Szent György Kórház Sebészeti Osztályán kezdtem dolgozni és jelenleg is itt végzek teljes munkaidős sebészeti tevékenységet.
2000-ben általános sebészetből, 2004-ben pedig klinikai onkológiából tettem szakvizsgát.
2010. májusától a Várpalotai Szent Donát Kórház Egynapos Sebészeti Részlegén, míg 2017. májusától a Móri Kórház Egynapos Sebészeti Részlegén is végzek egynapos sebészeti beavatkozásokat.

Rendelési idő (bejelentkezésre):
csütörtök 16.30-20.30 óra között


Foglaljon időpontot:
Telefon: +36 22 200 664 vagy online időpontfoglalással

Árlista:

Első alkalom vizsgálat: 12.000.-
Kontroll vizsgálat: 8.000.-
Ambuláns műtét, 1 db elváltozás eltávolítása: 25.000.-
Ambuláns műtét, 2 db elváltozás eltávolítása: 35.000.-
Szövettani vizsgálat darabonként: 6.500.-
Benőtt köröm eltávolítása, egyoldali: 20.000.-
Benőtt köröm eltávolítása, kétoldali: 30.000.-
Benőtt köröm eltávolítása+laser, egyoldali: 30.000.-
Benőtt köröm eltávolítása+laser, kétoldali: 40.000.-
Szemölcs, bőrfüggelék laser-kezelése, 1-3db: 25.000.-
Szemölcs, bőrfüggelék laser-kezelése, 4-6db: 40.000.-
Ambuláns műtét, laser-kezelés, benőtt köröm eltávolítása utáni első kontroll ingyenes

Az előjegyzések időpontjai a szakellátások esetleges elhúzódása okán változhatnak

Az oldalon sütiket használunk. Az oldal további használatával elfogadja és jóváhagyja ezt. Több info

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás