Kineziológia – életvezetési tanácsadás

Lukács Emíilia kineziológus
Lukács Emília kineziológus

Lukács Emília

kineziológus

Rendelési idő:

egyeztetett időpont szerint

Foglaljon időpontot: 

Telefon: +36 30 201 3734 vagy online időpontfoglalás

 

Mi a kineziológia?

A kineziológia pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő, prevenciós jellegű holisztikus módszer (vagyis megelőző, a test-lélek-szellem egységét figyelembe vevő módszer). Hatékonyan befolyásolja a test energiaáramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, s aktivizálja annak öngyógyító mechanizmusát.
A kineziológia megalkotója az 1960-as években dr. George Goodheart, foglalkozását tekintve csontkovács volt. Miután feltűnt számára, hogy páciensei a kezelés után ugyanazzal a problémával jelentkeznek nála kidolgozta azt a módszert, amellyel az okot kezdte el keresni a panasz megszüntetésére. Módszerének lényege, hogy feltárja azt az életeseményt, ahonnan a probléma ered. Ehhez kidolgozta az izomtesztelést, amely biztos és egyértelmű válaszokat ad a gyógyító számára. Az ő koncepcióját felhasználva dr. John Tie az 1970-es években összeállította a Touch for Health (Gyógyító érintés) rendszerét. Azóta a kineziológiának számos különböző, speciális ága fejlődött ki.
A kineziológia irányzatai gyengéd eszközökkel dolgozó, nagyon hatékony módszerek, melyek lelki megközelítésből vizsgálják az egész embert. Az eljárás arra épül, hogy minden, ami történik velünk egészen fogantatásunktól kezdődően, hatással van további életünkre. Agyunk mindezeket a hatásokat tárolja, és egy-egy kezelés során ezeket az adatokat “kérdezzük le”. A sejtek szintjéről érkező információk minden esetben hatékonyak és megbízhatóak. A kineziológia módszereivel tehát azonosítható az energia elakadásának helye, melynek oldása csak úgy lehet tartós, ha egyidejűleg az egykori emocionális töltést semlegesítjük. A jelen csak a következményt mutatja meg, az ok a legtöbb esetben rejtve marad.
Korregresszió (oldás a múltban) segítségével kideríthetjük, mikor blokkoltunk le egy olyan esemény folytán, amely ma is befolyással van ránk. Az elvégzett korrekciókkal helyreállítható az energiák szabad áramlása. Mivel a módszer a probléma okát a gyökereknél keresi meg, és az oldás is itt történik, jövőnk már olyanná válhat, amilyenné tenni szeretnénk. Tehát az oldással feloldhatjuk a blokádokat és a viselkedésmintákat. Egészében véve a kineziológiai kezelés egy hatalmas kaland, mely végigvezet életünkön, az önmegismerés és az önmagunkra találás útján.

 Miben segít a kineziológia?

 • A testi-lelki egészség és egyensúly létrehozásában és fenntartásában.
 • A vitalitás és energiaszint növelésében.
 • Az önbizalom és az önértékelés pozitív megerősítésében.
 • Kreativitásunk és képességeink kibontakoztatásában.
 • A céljaink elérését akadályozó belső akadályok felszámolásában.
 • A stresszoldásban és félelmek kezelésében.
 • A kommunikáció és az önkifejezés útjában álló gátak feloldásában.
 • Döntéshelyzetekben, egyéni választásunk meghozatalában.
 • Kapcsolataink mélyítésében.
 • Munkahelyi, családi konfliktusok rendezésében.
 • Önmagunk megismerésében, tudatosságunk fejlesztésében és belső harmóniánk kialakításában.
 • Életminőségünk fejlesztésében.
 • A számunkra legmegfelelőbb testmozgás kiválasztásában.
 • Versenysportolók mentális felkészítésében.

Milyen lelki problémákra utalnak az egyes betegségek?

Szívbetegségek: A szív a szeretetet, a békét és az életörömöt szimbolizálja. A szívproblémák gyakran szeretethiánynak, szomorúságnak, évek múltán felszínre törő, elfojtott érzelmeknek a következményei.

Gerincproblémák: A gerincoszlop a test tartóoszlopaként a támogatást, a védelmet és az ellenállást szimbolizálja. Tart és megvéd engem minden élethelyzetben. Nélküle összeesem. Az életem különböző eseményeihez kapcsolódó rugalmasságomat és ellenállásomat jelképezi. A gerincoszlop deformációi az egész energetikai rendszeremre hatással van. Ha zárlat lép fel az energiaáramlásban, akkor fájdalmat érzek. Tehetetlenségérzés, egy túl nehéz teher cipelése, kielégítetlen érzelmi szükséglet-mind kiváltó okai annak, hogy úgy érzem ellenállásom ereje és tartásom megrogyott.

Ízületi betegségek: Az ízület a mobilitást, az alkalmazkodóképességet, a rugalmasságot és a könnyedséget szimbolizálja, mivel az ízület az, ami mozdulatainknak könnyedséget kölcsönöz. Így egy ízületi baj egyfajta ellenállást jelez, egy bizonyos gondolati, cselekvési merevséget, és érzelmeim gyakori elfojtásáról árulkodik.

Fogbetegségek: A fogak a szilárd „kaput” szimbolizálják, amely lehetővé teszi számomra, hogy úgy „faljam” az életet, mint egy nagy almát. A fog nagyon kemény, lényünk energia alapkészletét jelképezi. Az új gondolatok befogadásának képessége, a gazdag belső lelkivilág, a szeretet, egészséges és kemény fogakban nyilvánul meg. A fogak részben lényünk tükrei. Amikor a táplálék a számba kerül, érzéseket is közvetít, amely, többé-kevésbé hosszú távon a fogaimat is sújthatja. Így a szuvas fogak gyenge önkifejezésről tanúskodnak, vagy arról, hogy a valóságot elfogadhatatlannak tartom, és azt is jelzik, hogy félek elfogadni felelősségteljes helyemet a világban. A fogak azt is jelezhetik, hogy mennyire akarok előre haladni, fejlődni, vagy jól csinálni a dogokat. Egyben utalnak arra a képességemre is, hogy mennyire tudok gondolataimnak és érzéseimnek hangot adni.

Szembetegségek: A szem a lélek tükre. Lehetővé teszi a látást, és a szemeim által képes vagyok kifejezni mindazt, amit belülről megélek. A szemeim működése azt tükrözi, hogyan látom az életet, és az élethez fűződő viszonyomat. A bal szem a belső, érzelmi és intuitív énemet tükrözi. A jobb szemem racionálisan kezeli a világmindenséget és a helyzeteket. A szembetegségek arra utalnak, hogy visszautasítom az olyan dolgok meglátását, amelyek megkérdőjelezik az alapelveimet és az igazságról alkotott fogalmaimat.

( A teljesség igénye nélkül, forrás: Jacques Martel: Lelki eredetű betegségek lexikonja)

Nőgyógyászati problémák: A nemi szervekkel kapcsolatos betegségek a szexualitáshoz kötődő félelmekről, bűntudatról, szégyenről, gyanakvásról, megbánásról, dühről árulkodnak. A petefészek-problémák a nőiességem kifejezését, vagy az anyasággal kapcsolatos kérdéseket jelképezik.

Ismerd meg Önmagad a kineziológia segítségével!

 Minden jelenbeli élethelyzetünkben való viselkedésünk, viszonyulásunk az emberi kapcsolatainkhoz, összefüggésben van a gyerekkorban átélt élményekkel.

Generációról generációra magunkkal hozunk bizonyos viselkedésmintákat, amiket akarva akaratlanul is átveszünk, és tovább is adunk gyermekeinknek. Viszont minden ember életében vannak olyan fordulópontok, amikor változtatni szeretne élete valamelyik területén, legyen szó magánéletről vagy munkáról.

Ilyen élethelyzetekben sokszor megakadunk, nem tudjuk hogyan tovább, csak azt, hogy ilyen formában már nem szeretnénk tovább benne lenni, vagy tenni azt, amit éppen teszünk. Ilyenkor fontos megvizsgálni, hogy hogyan voltunk benne eddigi kapcsolatainkban, élethelyzeteinkben, mi az, amivel elégedettek vagyunk, és min szeretnénk változtatni.

 A kineziológia módszereinek segítségével ezekre a kérdésekre könnyen megkaphatjuk a választ, illetve különböző technikák segítségével feloldhatjuk azokat a blokkokat, amik gátolnak minket a kiteljesedésben. A terápia természetes módon állítja vissza a testi-lelki egyensúlyt, valamint az önbizalomra és az önértékelésre is pozitív hatással van. Munkahelyi, illetve párkapcsolati nehézségeket is hatékonyan kezelhetünk vele.

 

cmed szórólap-a5

Hogyan lehet a kineziológiai kezelésre jelentkezni?

Személyesen:  8000, Székesfehérvár, Gugásvölgyi u.2.

Telefonon:  06-30-201-3734

Online: http://www.cmed.hu/kapcsolat/

E-mailen: info@cmed.hu

 

Kineziológiai tanácsadás ára:

9000 Ft/óra

 

Mennyi ideig tart a kineziológiai tanácsadás?

1 óra

 

Mi történik egy kineziológiai kezelésen?

A székesfehérvári C MED-ben a kezelés során egy első látásra meglepő eszközt használunk arra, hogy azonosítsuk a kezelés kiválasztott cél-témájához kapcsolódó energia-blokkokat és az energia-egyensúly létrehozásához szükséges korrekciókat. Ez az eszköz az “izomtesztelés”, amelyet Dr. George Goodheart fedezett fel 1964-ben.

A kineziológus kérdéseket tesz fel egy meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorol a vizsgált személy kinyújtott karjára. A kar izmai – közvetítve az agy, illetve a test sejtes memória szinten tárolt információit – a kérdésekre erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal “válaszolnak”.

Az izomtesztelés lehetővé teszi, hogy fényt derítsünk az adott probléma tudatalatti szinten fekvő, valódi okára és a kialakult blokk jellegére, továbbá, hogy egyénre szabottan azonosítani tudjuk a szükséges beavatkozásokat. Az energia-egyensúly helyreállítására a kineziológus több száz korrekció közül választ az izomtesztelés segítségével. Ezek a korrekciók kiemelkedő hatékonysággal bírnak, és sokszor gyors változásokat okoznak, ugyanakkor mégis gyengédek és fájdalommentesek.

Kineziológiai anamnézis felvétel:

A beteg általános adatfelvételén túl a kineziológiai anamnézis sokkal komplexebben nézi az egyént. Már a fogantatástól egészen a jelen életkoráig rögzítjük az információkat. Illetve kitérünk az esetlegesen ismétlődő generációs betegségek rögzítésére is.

Van-e kockázata a kezelésnek, jár-e fájdalommal?

Nem jár kockázattal, és fájdalommal sem.  Gyengéd módszer, fizikális fájdalom nélkül alkalmazzuk a módszereket.

 

Miért válassza a kineziológiát a CMed Rehabilitációs és Diagnosztikai Központban?

Kineziológiai kezelésünkön a leghatékonyabb stresszoldó, önkifejező, és konfliktuskezelő módszert adjuk át pácienseinknek. Segítségével természetes módon állítható vissza a testi-lelki egyensúly, valamint az önbizalomra és az önértékelésre is pozitív hatással van. A kineziológia segíthet a legkülönbözőbb problémák megoldásában, egyúttal pedig az életminőséget is fejlesztheti. Munkahelyi, illetve párkapcsolati nehézségeket is hatékonyan kezelhetünk vele.

 

Lukács  Emília

Lukács Emíliának hívnak. Már egész kis koromban tudtam, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni. Valahogy mindig is ez volt természetes a számomra, persze hihetetlen nagy kihívást is jelentett, és jelent a mai napig.
A kineziológiához a sporton keresztül vezetett az út. A mozgás 4 éves koromtól az életem része, hihetetlen sok mindenre megtanított, ami aztán arra sarkalt, hogy aerobik edzőként kezdjek el dolgozni. Sok tapasztalatot szereztem az elmúlt 19 évben ezen a területen. Majd ahogy múltak az évek, egyre inkább azt éreztem, hogy szükségem van még valamire, ami kapcsolódik hozzá, de mégis mást ad a tanultakhoz, így esett a választásom a gyógymasszázsra. Ami szintén újabb ajtókat nyitott meg előttem.

A következő érdeklődési területem a természetgyógyászat volt. A modul elvégzése után már egyre jobban éreztem, hogy valami forduló ponthoz érkezek. El kell, hogy döntsem, hogy melyik irányba haladjak tovább. A test gyógyításával foglalkozzak, vagy keressem minden problémának, betegségnek a valódi okát, a mi a lélekben van. A válasz nem jött rögtön, de egy hosszabb külföldi kint tartózkodás után, ahol volt sok megpróbáltatás, kihívás, öröm és kaland, tudtam, hogy merre kell mennem tovább, hol van a helyem. Így hazatérve világosan láttam, hogy a kineziológia része lesz az életemnek.

Ahogy lehetőségem adódott beiratkoztam az Európa Akadémiára (azóta is eltelt 10 év). Az ott tanultak, szépen lassan kiforgatottak mindent a helyéről bennem. Amit addig biztosnak hittem magamban…hát igen, szembe nézni önmagunkkal, megkeresni a válaszokat a sok-sok miértre, aztán megbocsátani önmagunknak és másoknak nem könnyű. Sokszor fájdalmas, aztán felemelő érzés, de mégis a legfontosabbnak azt a mély, belső nyugalmat tartom, amit eddig kaptam a kineziológiától. Időközönként, ha ki is billent az élet, van hova visszatalálni, bármi is vegyen körül…
Természetesen a kineziológián kívül a mozgás, és a tanítás a mai napig része az életemnek. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt tartok aerobik edzéseket, amit nagyon élvezek.

Végzetségeim:

Természetgyógyász Kineziológus (Európa Akadémia)
TEK Tanácsadó (Európa Akadémia)
Aerobik edző (TF)
Gyógymasszőr (Oktáv Továbbképző Intézet)
Sportmenedzser (TF)

Tanult kineziológiai módszerek:

TEK ( Transzgenerációs Epigenetikus Kinezilógia )I., II., III.
Coach modul
One Brain I.-IV.
Brain Gym
Stress Release (Wellness Kinesiology)
Touch for Health I.-II.
Továbbképzések:

Tanácsadás gyermekeknek
Női energiák blokkjának oldása
Jóllét blokkjának oldása

Vélemények:

A kineziológia számomra megmutatta saját magamat, érzéseimet. Megtanított arra, hogy az érzéseimet miképp kezeljem. A látszólag napi szintű hullámvasutamat beállította egy egyenes vonalra. Megtanultam, megbocsájtani, elfogadni, önzetlen lenni. Tudom, hogy mit akarok, és türelmesen kivárom annak bekövetkeztét. A bennem felmerült félelmek, bizonytalanságok csökkentek, némelyik helyzetben egyáltalán nincs jelen az életemben. Biztosabb vagyok magamban, elveimben. A közvetlen környezetemet megfigyeltem és megismertem a szeretet nyelvét, őket erősítettem ezáltal, ami azt jelentette, hogy ők is jobban odafigyeltek rám. Előbb megtaláltam önmagamat és utána meghatároztam célomat és figyelembe vettem önzetlenül a környezetem igényeit. Most nem félek a bánatoktól, érzésektől. Tudom, hogy bennem több érzés és érzékenység van, mint a többi emberben, de már tudom ezeket szelektálni és tudom, hogy engedjem be az életembe a környezetemet. Sok csalódás és bánatért ért, ami megtört és nagy fájdalmakat okozott. Eddig féltem a fájdalomtól, de ma már tudom, ezek által lettem erősebb és ezeknek a fájdalmaknak köszönhetem önmagam. Önmagamra számíthatok, biztos vagyok magamban. Mindig is felvállaltam magam és tetteimet, de most tudom ez így van rendjén és bárkivel szembe tudok állni, és a szemébe nézni és a szemébe mondani a valóságot, még akkor is, ha ezt nagyon kevesen teszik meg.
Megerősödtem, tudom a határaimat minden területem. Most jól érzem magam.
Cs. É.
Emília egy nagyon kedves, barátságos személyiség, aki nem betegként kezeli a hozzá fordulókat. A problémákat nem oldja meg helyetted, hanem támogatásával, feladataival, pozitív megerősítéseivel rávezet a helyes útra. Személy szerint én voltam az örök szkeptikus ezekben a „tudatalatti dolgokban”, de engem 100%-ban meggyőzött, és a jó útra terelt. Neki köszönhetem, hogy kilábaltam a pánikrohamaimból. Bátran és jó szívvel tudom őt ajánlani minden lelki problémával küzdő embernek, mert segítségével az életem 180 fokos fordulatot vett.
B. R.
A kineziológia elsősorban biztonságot adott nekem. Tudom, hogy valahogy minden megoldódik majd, és ha nem boldogulok magammal egyedül, akkor van kihez fordulnom. Békét magammal, békét másokkal. Nagyon sokat fejlődött a személyiségem azzal, hogy megtanultam törődni magammal. Csak adott és adott:)
J. V.

 

Elérhetőség:

C-Med Diagnosztikai és Rehabilitációs Központ
Cím: 8000, Székesfehérvár, Gugásvölgyi u.2
www.cmed.hu
tel: 06-30-201-3734

 www.kinezcentrum.hu

 

Az oldalon sütiket használunk. Az oldal további használatával elfogadja és jóváhagyja ezt. Több info

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás