Fizikoterápia

Rendelési idő(bejelentkezésre):

hétfő-péntek: előzetes időpont egyeztetés szerint

Foglaljon időpontot: 

Telefon: +36 22 200 664 vagy online időpontfoglalással

A fizikoterápiás kezeléseket kizárólag szakorvosi javaslat/beutaló  (reumatológus, ortopéd) ellenében tudjuk elvégezni.

Tarcza Anita fizioterápiás aszisztens
Tarcza Anita fizioterápiás asszisztens

 

Fizikoterápia Székesfehérváron  csúcsminőségű eszközökkel

Központunkban a ma elérhető legmodernebb fizikoterápiás eszközökkel dolgozunk. A valóban hightech minőséget képviselő eszközparkunkat úgy alakítottuk ki, hogy az a korunk népbetegségét jelentő mozgásszervi megbetegedések különböző típusaira biztosítson hatékony kezeléseket és mielőbbi gyógyulást eredményezzenek.  A modern gépekkel végzett fizikoterápiás kezeléseket az ortopédia, reumatológia, rehabilitáció és a sportorvostan számos területén alkalmazzuk sikerrel.

Elérhető fizikoterápiás kezelések a CMED-ben

Mi a fizioterápia és a fizikoterápia között a különbség?

A fizio szó görög eredetű.”Füzosz ” –természetet, a terápia –gyógyítást jelent. A fizioterápia tehát az a gyógymód, amely a természeti energiákat  használja fel a gyógyításhoz.

 

Rövidhullámterápiás készülék

A fizikoterápia   szűkebb fogalom, ez a gyógykezelésben  csak  fizikai energiákat  alkalmaz.  Komplex fizikoterápián azt értjük, mikor a betegnek a betegségét, állapotát  figyelembe véve  egy fizikoterápiás programot állítunk össze.

A mozgásszervi panaszokban alkalmazott fizikoterápia célja a különböző okok miatt kialakult fájdalom csökkentése, illetve az izmok erősítése, az izületek mozgáskörének bővítése, a kontraktúrák  (ízületi mozgáskorlátozottság. ) oldása.

Fizikoterápiás kezelések közé tartozik a nyugalomba helyezés, melyet például egy-egy ízület gyulladása esetén alkalmazhatunk. Az ilyen kezelési módot igénylő kórképekben hatásos a hideg vizes borogatás, jegelés. Otthon is alkalmazható eljárások a különféle pakolások, így pl. a ritex, antiphlogistin, iszappakolás.

 

A professzionálisan felszerelt,  Székesfehérváron és Fejér megyében egyedülálló műszerezettséggel rendelkező központunkban minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy a betegek mielőbbi gyógyulásukhoz egy helyen megkapják a széles körű szakorvosi segítséget, a modern diagnosztikai eszközöket és a legújabb terápiás módszereket. A valóban hightech minőséget képviselő eszközparkot úgy alakítottuk ki, hogy az a korunk népbetegségét jelentő mozgásszervi megbetegedések különböző típusaira biztosít hatékony kezeléseket és mielőbbi gyógyulást eredményezzenek.  A modern gépekkel végzett fizikoterápiás kezeléseket az ortopédia, reumatológia, rehabilitáció és a sportorvostan számos területén alkalmazzák sikerrel.

Lökéshullám terápia

Mire jó a lökéshullám terápia?

A lökéshullám terápiát az ortopédia, rehabilitáció és a sportorvostan számos területén alkalmazzák. A lökéshullám terápia izomrendszeri panaszokra nyújt egyedi megoldást.

A lökéshullám egy akusztikus hullám, magas energiát juttat a fájdalmas pontokhoz. a szubakut, szubkrónikus és krónikus állapotú rostos vagy harántcsíkolt szövetekhez. Ez az energia elősegíti a gyógyulást, valamint az inak és lágy szövetek regenerációs folyamatait. A kezelés elősegíti a gyors gyógyulást és fájdalomcsillapító hatása van, beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, és segíti a mobilitás helyreállítását. A BTL 6000 SWT Topline lökéshullám fizioterápiás készülék a legmodernebb gyógyászati eljárást biztosítja, amely jótékony hatásait sportbalesetek, versenysportolók kezelése és rehabilitációja során is gyakran használnak.

Hogyan hat a lökéshullám terápia?

 • feloldja az izomgörcsöket
 • növeli a kollagéntermelést
 • feloldja az elmeszesedett fibrolasztokat
 • fájdalomcsillapító hatása van

A lökéshullám terápia csökkenti az izmok feszültségét, gátolja a görcsök kialakulás. A terápia jobb energiaellátást biztosít a feszült izmoknak és ezek szalagszerű szerkezetének, csökkenti az aktin és a miozin közötti kóros kölcsönhatást. Ez a folyamat az izmok feszültségének csökkenéséhez vezet, ami gyakran fájdalmat okoz a páciensnek.

Növeli a kollagéntermelést: a megfelelő mennyiségű kollagéntermelés szükséges előfeltétele a károsult harántcsíkolt és szalagszerű szerkezetek javítási folyamatainak. A lökéshullám-terápia serkenti a kollagén termelését a mélyebb szövetekben.

Javult anyagcsere és mikrocirkuláció: a lökéshullám-terápiás technológia felgyorsítja a fájdalomérző anyagcseretermékek eltávolítását, növeli az oxidációt a károsult szövetet energiaforrással látja el.

Feloldja az elmeszesedett fibrolasztokat: A lökéshullám-terápiás technológia feloldja az elmeszesedett fibroblasztokat és elindítja az elsődleges mész vagy az artrózis másodlagos tüneteinek későbbi biokémiai mésztelenítését.

Lökéshullám kezelés
Lökéshullám kezelés
 • krónikus vállfájdalom (meszesedés, íngyulladás, impingement szindróma)fájdalom a csukló tenyér felőli oldalán
 • spondylitis ankylosing – Bechterev kór
 • carpal csatorna szindróma (CTS)
 • csontkinövés a kéz kisízületekben első szintű arthosis esetén
 • singcsonti és orsócsonti epycondilitis
 • teniszkönyök, golfkönyök
 • fájdalom az ágyék területén
 • fájdalom a csípő és a combcsont külső oldalán
 • derékfájdalom
 • izomhúzódás
 • izomregeneráció
 • akut izomgörcs
 • lábszár él szindróma
 • Bursitis trochanterica
 • ugrótérd: patella szindróma
 • fájdalom a térdinak területén
 • térd arthrosis
 • térdhajlító izomzat tapadási pontjaiban lévő fájdalom
 • achillodynia (az Achilles-ín fájdalma)
 • pseudoarthrosis
 • sacroiliacalis ízületi fájdalom
 • calcification extraarticular
 • tibialis anterior szindróma
 • a talp és a sarok fájdalmai („sarkantyú”): calcar calcanei, plantar fasciitis
 • trigger-pontok terápája
 • krónikus enthesopathiák

Javasoljuk, hogy a lökéshullám-terápiát mindig előzze meg egy teljes fizikális vizsgálat. Ha a páciensnek akut sérülése van, ultrahang, vagy MRI-vizsgálatra szükség a kezelés megkezdés előtt.

A lökéshullám-terápia kombinálható más fizikoterápiákkal, mint az elektroterápiával, lézerrel, ultrahanggal, elektromos terápiával és mágneses terápiával.

 

Elektroterápia

A BTL-5000 Puls készülékek a piacon elérhető legkifinomultabb elektroterápiás eszközök. A készülékek az alacsony és közepes frekvenciájú hullámformáknak és ezek módosulatainak teljes tartományát képesek létrehozni, ezen kívül olyan tulajdonsággal és opcióval szerelték fel őket, amelyek visszatükrözik az elektroterápia területén a legfrissebb eredményeket. 

 • fájdalomcsillapító hatású

  Lézerterápiás készülék
  Lézerterápiás készülék
 • görcsoldó hatása van
 • elősegíti az izomlazítást

Az elektroterápia leggyakrabban használt területei: rehabilitáció, neurológia, ortopédia, sportorvostan, wellness.

A BTL fizioterápiás gép lehetővé teszi előre beprogramozott protokollok használatát.

A leggyakrabban használt protokollok: achillodynia, arteritis (alsó végtag), arteritis (felső végtag), rheumatoid arthritis, akut arthrosis, krónikus arthro­sis, ödémás arthrosis, vénás pangás, ficam, zúzódás, posztoperatív fájdalom, ödémacsökkentés, epicondylitis lateralis, epicondylitis radioulnaris, perakut hematoma, a váll periarthritis („fagyott váll”), muscularis hyper­tonia, „fázisos” muscularis hypotonia, „tónusos” muscularis hypotonia, posztoperatív muscularis hypotonia, lumbalgia, lymphödéma, Buerger-kór, acrocyanosis, neuralgia, Raynaud-kór, rövid izmok, székrekedés, spas­ticus obstipatio, scoliosis, spasticitas, spondylitis ankylopoetica, krónikus tendovaginitis, szubakut tendinitis, „fázisos” izomtonizálás, „tónusos” izomtonizálás, mély trigger pontok, felületi trigger pontok, trismus

Ultrahang-terápia

 • elősegíti az izomlazítást
 • ödémagátló hatású

Az ultrahang leggyakrabban használt területei: rehabilitáció, neurológia, ortopédia, sportorvoslás, wellness.

Ultrahang kezelés
Ultrahang kezelés

A leggyakrabban használt protokollok: algodystrophy – Sudeck szindróma, arthritis rheumatoid, krónikus arthrosis, subkrónikus arthrosis, Bechterew-kór, akut bursitis, krónikus bursitis, distorsio, akut epicondylitis, krónikus epicondylitis, hematoma, izomgörcs, izomhúzódás, ödema, akut sérülés, scars cheloid, akut tendovaginitis, subakut tendovaginitis, krónikus tendovaginitis, akut tendinitis, trigger pontok – mély, trigger pontok – felszíni, universalis vasoneurosis – m. Raynaud

Mágnesterápia

A magnetoterápia  egy, az alapfizioterápiás eljárások közé tartozó eljárás. Ennek az eljárásnak az alapformája,a statikus mágneses mező,azaz az állandó mágnes alkalmazása, amit már időtlen idők óta természetes gyógymódként használnak.  Az  alacsony frekvenciájú  impulzus magnetoterápia nagyon hatékony lehet megfelelő indikációk és  alkalmazása esetében. Egyenletes és nem egyenletes mezőkre vannak felosztva. Az egyenletes  mezőnek a tér minden pontjában ugyanolyan az intenzitása, és iránya.

 Az applikátorok ferrómágneses és mágneses anyagokat használva  voltak megtervezve, amik lehetővé teszik,nagyon hatékony mágneses koncentráció  rendszerek összeszerelését. Fájdalommentes, kényelmes kezelési forma. Kezelési időtartam: 10-30 perc. 10-15 kezelésből álló sorozat az általános, de közérzet javításra heti egy-egy kezelés is igénybe vehető.

A terápia természetes módon segíti szervezetünk energetikai rendszerét, a legkisebb egységének, a sejteknek jobb hatásfokon történő működését elősegítve. A sejtnek energiára van szüksége, melyet az anyagcserén keresztül önmaga állít elő, ehhez viszont tápanyag és oxigén kell. Ezeknek az anyagoknak a felvételét és a salakanyagok kiválasztását az elektromágneses energia irányítja. Ha a sejtben energiahiány lép fel, az először a funkciókat érinti, majd ennek az állapotnak a tartós fennmaradása esetén sejtkárosodás következhet be. A terápia során pozitív fejlődési irányt vesz az egészség és a teljesítőképesség.

  Az elektromágnesesség hatásmechanizmusa:

Az elektromágneses kezelések során a molekuláris rendszerek  töltésére hatunk, oly módon, hogy az elektronpályák energetikai változását idézzük elő. Így a testünk valamennyi sejtjére hatással lehetünk:

 • megkönnyítve a biokémiai reakciók lejátszódását,
 • segítve speciális javító proteinek szintézisét,
 • javítva, lerövidítve a sebgyógyulást,
 • intenzívebb vérkeringést biztosítva egészen a hajszálerekig,
 • növelve a szöveti oxigenizációt,
 • csökkentve a vérnyomást, a pulzust,
 • csökkentve a vegetatív feszültséget, támogatva a relaxációt,
 • javítva a csontfelépítést,
 • erősítve a kötőszöveteket,
 • erőteljesebb immunvédekezést előidézve,
 • megnövelve a salaktalanítást,

A mozgásszervi betegségek esetén, illetve a fájdalomcsillapításnál más terápiákkal kombinálva alkalmazzuk.

A közelmúltban végzett vizsgálatok mutatják, hogy  az a terápia amit az elektromágneses mező impulzusaival végeznek, akár 100x hatásosabb  mint a statikus  mágneses  mező  alkalmazása.

Hatásai:

 • fájdalomcsillapító hatás
 • gyulladáscsökkentő hatás
 • trófikus hatás(gyógyulás és növekedés felgyorsítása)
 • spasmolitikus hatás (görcsoldás)
 • vasodilatációs hatás( az ér űrterét tágító)

Fizikoterápia árai:

Időpont egyeztetés alapján

Tisztelt Pácienseink,
felhívjuk szíves figyelmüket, hogy áraink 2018.október 1-től megváltoztak! Megértésüket köszönjük, CMed!

A fizikoterápiás kezeléseket kizárólag szakorvosi javaslat/beutaló  (reumatológus-, ortopéd szakorvos) ellenében tudjuk elvégezni.

Mágnes terápia:
– 1 alkalom: 3.000.-
– 10 alkalom: 26.000.-

Ultrahang, dia-dinamik, galván, Kowarschik galván, vákumos interferencia, tens, iontoforézis:

– 1 alkalom: 1.500.-
– 5 alkalom: 6.000.-
– 5 alkalom dupla testrész: 11.000.-
– 10 alkalom: 12.000.-
– 10 alkalom dupla testrész: 22.000.-

Lézerterápia:
– 1 alkalom: 3.500.-
– 5 alkalom: 15.000.-
– 10 alkalom: 30.000.-

Lökéshullám:
– 1 alkalom/testrész: 4.000.-
– 5 alkalom/testrész: 16.000.-
– 5-re +alkalom/testrész: 3.000.-
– 1 alkalom dupla testrész: 6.000.-
– 5 alkalom dupla testrész: 25.000.-
– 5-re +alkalom dupla testrész: 4.000.-

Gépi nyirokmasszázs:
– 1 alkalom: 3.500.-
– 5 alkalom: 15.000.-
– 10 alkalom: 28.000.-

Indiba:
– 1 alkalom: 5.000.-
– 3 alkalom: 12.000.-
– 3 alkalom dupla testrész: 9.500.-
– 5 alkalom: 19.000.-
– 5 alkalom dupla testrész: 16.500.-

Krioszauna:
– próba alkalom: 750.-
– 1 alkalom: 3.750.-
– 4+1 alkalom: 15.000.-
– 8+2 alkalom: 30.000.-

 

Hogyan lehet a kezelésekre bejelentkezni?

Személyesen: 8000 Székesfehérvár, Gugásvölgyi út 2.

Telefonon: +36 22 200 664

E-mailen: info@cmed.hu

Online: http://www.cmed.hu/kapcsolat/

Az oldalon sütiket használunk. Az oldal további használatával elfogadja és jóváhagyja ezt. Több info

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás