C MED a sajtóban

Az FKC sajtótájékoztatója a C MED-ben

Öt játékost igazolt a Fehérvár KC

A Fehérvár KC együttműködő partnere, a székesfehérvári C MED Diagnosztikai és Rehabilitációs Központ adott otthont csütörtök kora délután annak a sajtótájékoztatónak, melyen a klub bemutatta újonnan igazolt játékosait, illetve bejelentette három kulcsjátékosának, Emberovics Mírának, Horváth Bernadettnek és Vaszari Virágnak a szerződéshosszabbítását. Tovább a teljes cikkre.

FKC sajtótájékoztató a C MED-ben
FKC sajtótájékoztató a C MED-ben

—————————————————————————————————

feol.hu,  2013.06.13, Káldor András

Nagyra törő tervek a FKC-nél,

Öt új játékosát mutatta be sajtótájékoztatóján a bajnoki elitbe, az EHF kupa sorozatába tartó Fehérvár KC.  Tovább a cikkre

—————————————————————————————————–

Fehérvár KC  – A hét fotója:

FKC sajtótájékoztató
FKC sajtótájékoztató

 

Glamorous – Betti, Míra és Virág egyaránt két évvel hosszabbította meg szerződését a Fehérvár KC-nál (fotó: Fehér Viktor, http://v-man.hu)

—————————————————————————————————-

TeleSport, 2013. június 12. 20:00

Beszámoló az FKC sajtótájékoztatójáról 4:30-tól.

 —————————————————————————————————

Mayer Szabina: Kemény edzéstervet kaptunk – videó

 Bajnokokvárosa.hu, 2013.06.15, Németh Zoltán

Pályafutása második Fehérvár KC-s időszakát kezdő Mayer Szabina szeme elkerekedett, mikor meglátta a pihenőre szóló edzéstervet, azonban szerinte a célok eléréséhez szükség van a kemény munkára. Tovább az oldalra.

—————————————————————————————————

Orvos- Állatorvos Sportnapot és Családi Hétvégét rendeznek

Székesfehérvár.hu, 2013. 05. 31. 10:01  –  Stefkó Krisztina

Egyedülálló kezdeményezés indul útjára a magyar orvostársadalomban. Az Első Orvos-Állatorvos Sportnap és Családi hétvége szeptember 13-a és 15-e között lesz az Agárdi Sport és Szabadidőparkban. A versenynap szeptember 14-e szombat, ahol kispályás labdarúgás, futás, tenisz és sárkányhajó sportágakban mérik majd össze tudásukat az orvosok

A sport népszerűsítése és hazánk orvostársadalmának közösséggé kovácsolása – röviden így lehet összefoglalni a szervezők célját az Első Országos Orvos-Állatorvos Sportnap és Családi Hétvége kapcsán. A szervezőbizottság tagja Dr. Bándy Pál állatorvos is, aki elmondta: az állatorvosok is örömmel és lelkesedéssel fogadták a kezdeményezést.

Székesfehérvár nevében Gál Péter Pál tolmácsolta a város polgármesterének támogató üzenetét. “Székesfehérvár a Bajnokok Városaként minden segítséget megad az egészséges életmódot népszerűsítő program megrendezéséhez.” – mondta el a stratégiai főtanácsos. Az Első Orvos-Állatorvos Sportnap és Családi hétvége szeptember 13-a és 15-e között lesz az Agárdi Sport és Szabadidőparkban. A versenynap szeptember 14-e szombat, ahol kispályás labdarúgás, futás, tenisz és sárkányhajó sportágakban mérik majd össze tudásukat az orvosok.

http://www.szekesfehervar.hu

——————————————————————————————

Sportoló orvosok a Velencei-tó körül

Fehérvár24 – 2013.05.30.

Egyedülálló kezdeményezés indul útjára a magyar orvostársadalomban. I. Országos Orvos-és Állatorvos Sportnap és Családi Hétvége néven szervez szabadidős programot a C-MED Rehabilitációs és Diagnosztikai Központ orvosoknak, fogorvosoknak, állatorvosoknak, gyógyszerészeknek és egészségügyi dolgozóknak.

A Magyar Olimpiai Bizottság nem adta hozzájárulását az Országos Orvos Olimpia elnevezéshez, ezért a rendezvényt újrakeresztelték: a C-MED Rehabilitációs és Diagnosztikai Központ első ízben, hagyományteremtő jelleggel rendezi meg az I. Országos Orvos-és Állatorvos Sportnapot és Családi Hétvégét.

Egyedülálló kezdeményezés indul útjára a magyar orvostársadalomban. Mi nem csak beszélünk, az egészséges életmódról, de teszünk is azért, hogy jó példát mutassunk betegeinknek, barátainknak, családtagjainknak.I. Országos Orvos-és Állatorvos Sportnap és Családi Hétvége néven olyan rendezvénysorozatot indítunk útjára, melyet minden évben megrendezünk orvosok, fogorvosok, állatorvosok, gyógyszerészek és egészségügyi dolgozók részére.  Ez egy társasági program, szeptember 13-15 között, melynek apropója a sport, célja pedig, hogy az orvostársadalmat összehozzuk, ha csak egy hétvégére is. Fontos, hogy eltöltsünk együtt egy kis időt a szabadidőnkben is, beszélgessünk egymással, feltöltődjünk élményekkel. A humán- és állatorvosok közötti kapcsolatok építése volt a szervezőbizottság egyik célja- mondta a Fehérvár24-nek Dr. Kovács Tibor a szervezőbizottság elnöke.

Szeptember 14-én, szombaton, az Agárdi Sport-és Szabadidő Parkban mérkőznek meg az orvosok, több sportágban. Lesz harminckét csapatos kispályás labdarúgó bajnokság, egy mini kupa, amelynek lebonyolítását és szervezését a Videoton FC vállalta magára. Lesz futás is, több korosztály számára, több távon. A sportnapon teniszben és a Dragon Aqua SE sárkányhajó versenyében is megmutathatják rátermettségüket a sportoló orvosok- ismertette a programot Dr. Kovács Tibor.

http://m.fehervar.hir24.hu/hirek/fehervar/Sportolo-orvosok-a-Velencei-to-korul

——————————————————————————

Dokik, ha sportolnak – szeptemberben lesz az első országos találkozó

2013. május 30., Matók János/Fejér Megyei Hírlap
Szeptember 13. és 15. között rendezik az agárdi Sport- és Szabadidőközpontban az első Országos Orvos-, Állatorvos Sportnapot és Családi Hétvégét, egyfajta mini orvos olimpiát.

Az eredeti szándék szerint orvos olimpiára keresztelték volna a hazánkban egyedülálló rendezvényt, ám érthető okból, a védettség miatt  a Magyar Olimpiai Bizottság ehhez nem járult hozzá. Így Országos Orvos-, Állatorvos Sportnap és Családi Hétvége a neve annak a rendezvénynek, amelyet szeptember 13. és 15. között tartanak az agárdi Sport és Szabadidőközpontban – hangzott el a csütörtöki fehérvári sajtótájékoztatón.

Bándy Pál, Kovács Tibor szervezőbizottsági elnök, Gál Péter Pál

A sajtótájékoztató résztvevői, balról: Bándy Pál, Kovács Tibor szervezőbizottsági elnök, Gál Péter Pál (Fotó: Pati-Nagy Bence)

– Hagyományteremtő szándékkal hoztuk létre ezt a társasági programot, ahol az orvostársadalmat, a gyógyszerészeket és az egészségügyi dolgozókat  a sport köti össze  – kezdte tájékoztatóját Kovács Tibor, a C MED Rehab-, és Diagnosztikai Központ orvosigazgatója, a szervezőbizottság elnöke, aki mellett  Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Kórház  főigazgatója, és Bándy Pál állatorvos a szervezőbizottság tagja. –  Az ötlet  pozitív fogadtatásra talált. Maga a konkrét versenynap szeptember 14-én lesz, amikor is szerte az országból a 32 kispályás labdarúgó csapat a Vidi-kupáért harcol, a futók több korosztályban és távon, a teniszezők szintén több korosztályban vetélkednek egymással, amíg a sárkányhajók a sukorói evezőspályán hasítják majd a vizet. Az eddigi érdeklődések alapján  több ezer résztvevőre számíthatunk. Évente kívánjuk megrendezni, sőt, 2014-ben már kibővítenénk a történelmi Magyarország, így a felvidéki, a vajdasági, és az erdélyi, valamint az osztrák  kollégák  bevonásával.

A rendezvény fővédnöke Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke,  és Tóth István, Gárdony polgármestere, védnökei a többi között Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, és Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára   lesz, amíg az egyik nagykövete a világ- és Európa-bajnok úszó, az   állatorvosként praktizáló Hargitay András.  A rendezvény szakmai lebonyolításában nagy segítséget nyújt a Videoton FC (labdarúgás), az ARAK (atlétika), és a Dragon Aqua SE (sárkányhajó). A három nap egyúttal remek alkalom a közös családi programokra is.

Bándy Pál elmondta, hogy az állatorvosok  nagy lelkesedéssel fogadták a  lehetőséget, annak  nagy jelentőséget tulajdonítanak. Székesfehérvár önkormányzatának stratégiai főtanácsosa, Gál Péter Pál közvetítette Cser-Palkovics András polgármester üzenetét, amelyben a megyeszékhely támogatásáról biztosította a rendezvényt.

http://feol.hu/hirek/dokik-ha-sportolnak-szeptemberben-lesz-az-elso-orszagos-talalkozo-1545618

—————————————————————————————-

Első Országos Orvos – Állatorvos Sportnap és Családi Hétvége

Székesfehérvári Hírek, 2013. május 31., MGM

Orvosok a mozgás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítéséért!
Első Országos Orvos – Állatorvos Sportnap és Családi Hétvége

2013.szeptember 14.

Egyedülálló kezdeményezés indul útjára a magyar orvostársadalomban. Első Országos Orvos – Állatorvos Sportnap és Családi Hétvége néven olyan rendezvénysorozat kezdődik a Velencei-tónál, mely minden évben megrendezésre kerül orvosok, fogorvosok, állatorvosok, gyógyszerészek és egészségügyi dolgozók számára.

„Mi nem csak beszélünk az egészséges életmódról, hanem teszünk is érte”

Az Első Országos Orvos – Állatorvos Sportnap és Családi Hétvége célja, hogy az orvosokat, állatorvosokat kizökkentse a mindennapok feszített munkatempójából, és a versenyeken való részvétellel aktívan hozzájárulnak a sportolás és az egészséges életmód népszerűsítéséhez is. A rendezvény nagyszerű lehetőséget biztosít a gondtalan kikapcsolódásra és az örömteli sportolásra az orvosok számára, akik emellett kötetlen keretek között találkozhatnak régi kollégákkal, iskolatársakkal is. Tovább…

http://www.szekesfehervarihirek.hu/sport-hirek/elso-orszagos-orvos-allatorvos-sportn ap-es-csaladi-hetvege/

——————————————————————————————————-

Nyílt hét a C MED Rehabilitációs és Diagnosztikai Központban

Patikamagzin.hu

Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a stressz eredménye a mozgásszervi megbetegedések kialakulása. A mozgásszervi megbetegedéseket sokszor gyulladás kíséri, és a fájdalom, amely minden esetben gyors segítséget igényel, nemcsak hogy megkeseríti a betegek élet, hanem korlátozza őket mindennapi tevékenységeikben.

Megfelelő terápiával a mozgásszervi megbetegedések hatékonyan kezelhetőek

Ne hagyjuk, hogy tüneteink rosszabbodjanak, és a fájdalom eluralkodjon rajtunk! Keressünk fel időben reumatológus szakorvost, hiszen egy időben diagnosztizált mozgásszervi betegség fizioterápiás kezelésével nemcsak tüneteink enyhíthetőek, hanem akár elkerülhetjük a műtétet is.

http://www.patikamagazin.hu/betegszervezetek/cikkek/cikk/377/

—————————————————————————————————

 Megelőzhetők és hatékonyan kezelhetők a mozgásszervi megbetegedések!

Székesfehérvári Hírek , Írta 09 április 2013 by MGM

A C MED Rehabilitációs és Diagnosztikai Központ nyílt hetén azt is megtudjuk, hogyan

A mozgásszervi megbetegedések a keresőképtelenség harmadik leggyakoribb okai Magyarországon, és 60 %-ban járulnak hozzá a korai nyugdíjaztatásnak, ill. a táppénzes napok számának. A székesfehérvári C MED Rehabilitációs és Diagnosztikai Központ most nyílt hét keretében hívja fel a figyelmet a megelőzésre és a hatékony kezelésekre.

http://www.szekesfehervarihirek.hu/programajanlo/megelozhetok-es-hatekonyan-kezelhetok-a-mozgasszervi-megbetegedesek/

—————————————————————————————————

Új, igen korszerű rehabilitációs és diagnosztikai központot adott át kedden a megyeszékhelyen Vargha Tamás államtitkár

Fejér Megyei Hírlap, 2013. március 26., B. Kiss László

Magánerőből valósult meg, és elsődleges célja a sportegészségügy szolgálata annak az új, korszerű rehabilitációs és diagnosztikai központnak, amelyet Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő adott át  Fehérváron. Bár ezzel a tevékenységgel komoly hiányt pótol az intézmény, kapacitásait ez teljes mértékben nem köti  le, ezért a lakosságot is kiszolgálja – mondta el az átadáson Kovács Tibor orvos igazgató. Nem csak a beteg, de a társadalom számára is fontos az egyén mielőbbi gyógyulása – hangsúlyozta beszédében az államtitkár.

fh270304Kovács Tibor  Triscsuk Krisztinával és  Palkovics Krisztiánnal (Fotó: Koppán Viktor)

Tovább a teljes cikkre: http://feol.hu/hirek/nem-csak-sportoloknak-1536320

—————————————————————————————————-

Minden egy helyen- Új orvosi központ Fehérváron

Fehrévár24, 2013. március 26., Buthy Lilla

Minden egy helyen: szakorvosi rendeléstől a laborig. Megnyílt Fehérvár legmodernebb rehabilitációs és diagnosztikai központja, a C MED.

NZP_0442

C MED, Fotó: nzp

Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a stressz eredménye a mozgásszervi megbetegedések kialakulása. Tudták, hogy az orvoshoz forduló betegek több mint 30%-a mozgásszervi panaszokkal keresi fel háziorvosát? Szomorú tény, hogy ma Magyarországon másfél millióan szenvednek kopásos ízületi betegségben, mintegy 800 ezren csontritkulásban és körülbelül 100 ezren idült gyulladásos mozgásszervi betegségekben.

Tovább a teljes cikkre:http://fehervar.hir24.hu/fehervar/2013/03/26/minden-egy-helyen-uj-orvosi-kozpont-fehervaron/

—————————————————————————————————-

A Fehérvár TV riportja a C MED Rehabilitációs és Diagnosztikai Központ 2013.03.26-án megtartott megnyitójáról:

—————————————————————————————————-

Székesfehérváron professzionális körülmények között gyógyulhatnak a betegek balesetek, sportsérülések, műtétek után

Székesfehérvári Hírek, 2013. március 26.,  by MGM

Vargha Tamás országgyűlési képviselő, honvédelmi államtitkár adta át Fejér megye legmodernebb rehabilitációs és diagnosztikai központját. Az államtitkár hangsúlyozta a vállalkozások szerepét az egészségügyben.

Kiemelte, hogy szükség van az egészségügyi szolgáltatások megújulására. A magán egészségügyi szolgáltatók az állami egészségügy mellett alternatívát jelentenek a gyógyulásra, és mindenki a maga igényei és lehetőségei szerint döntheti el, melyiket választja.

Tovább a teljes cikkre: http://www.szekesfehervarihirek.hu/sport-hirek/szekesfehervaron-professzionalis-korulmenyek-kozott-gyogyulhatnak-a-betegek-balesetek-sportserulesek-mutetek-utan/

—————————————————————————————————

Az oldalon sütiket használunk. Az oldal további használatával elfogadja és jóváhagyja ezt. Több info

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás